Öngyilkosságot kíséreltek meg migránsok az Ocean Vikingen

2020. július 3. 21:22
A kapitány rendkívüli állapotot rendelt el a fedélzeten.

Több illegális bevándorló öngyilkosságot kísérelt meg az Ocean Viking nevű hajón pénteken, a kapitány ezért rendkívüli állapotot rendelt el a fedélzeten – közölte az SOS Mediterranee civil szervezet. Tájékoztatása szerint az Ocean Viking nevű hajón hat menekült öngyilkosságot kísérelt meg, és viselkedésével veszélybe sodorta útitársait és a legénységet. Verekedést is provokáltak, és mindenkit megfenyegettek a hajón, amelyen mintegy 180, tengerből felvett ember van. Tettüket azzal indokolták, hogy egyetlen ország sem engedi partra szállni csoportjukat.

A civil szervezet hétszer is engedélyt kért a kikötésre, de ezt Málta és Olaszország is megtagadta. Az illegális bevándorlókat június 25. és 30. között vették fedélzetre vízi járműveikből részint nemzetközi vizeken, részint a máltai mentési szolgálat felelőssége alá tartozó területen. Van közöttük 25 fiatalkorú is, többségük szülői vagy kísérői felügyelet nélkül. Az SOS Mediterranee közlése szerint egy öngyilkossági kísérletnek tűnő tettként két menekült a tengerbe vetette magát a hajóról, és három másik is erre készült, de őket megakadályozták. A két embert kihúzták a vízből. Pontosan meg nem jelölt módon a fedélzeten is meg akarta ölni magát egy ember. A szervezet arra figyelmeztetett, félő, hogy további hasonló esetekre kerül sor.

(MTI)

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Líbia bizonyára tárt karokkal fogadja őket.

"két menekült a tengerbe vetette magát a hajóról, és három másik is erre készült, de őket megakadályozták. A két embert kihúzták a vízből."

"megakadályozták", "kihúzták"
Hát ez elképesztő! Egyik hiba a másik után...

Beszarás, pár (kettő darab) úszni tudó fekete emberiség aranya lubickolt kicsit, a nem úszók közül páran meg azt mondták, hogy ők is beugrottak volna, ha tudnának úszni. De majd jön Banksy, és fest erről olyan megrázó képet valamelyik nyugati tűzfalra, hogy szem nem marad szárazon.

A hír különben nem ez: "Öngyilkosságot kíséreltek meg migránsok az Ocean Vikingen"
Hanem ez: " A nyugat-európai nemzetek kollektív öngyilkosságot kísérelnek meg, fekete és okker, sohasem integrálódó, de mindig elégedetlen migránskanok beengedésével."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés