Lemészároltak huszonnégy embert Mexikóban

2020. július 2. 7:15
Az egyelőre ismeretlen támadók senkit nem szöktettek meg.

Fegyveresek lemészároltak huszonnégy embert egy drogrehabilitációs központban Mexikóban, hetet pedig megsebesítettek, akik közül hárman súlyos állapotban vannak – közölte a rendőrség helyi idő szerint szerda este.

A hatóságok tájékoztatása szerint az egyelőre ismeretlen támadók mindenkire tüzet nyitottak a Guanajuato állambeli Irapuato városban található létesítményben, s a jelek szerint senkit nem is szöktettek meg. Guanajuato a latin-amerikai ország legveszélyesebb állama a friss statisztikák alapján, véres bandaháború zajlik itt a Jalisco kartell és egy helyi geng között, amely különösen súlyosan érinti Irapuatót. A rajtaütés oka egyelőre ismeretlen, Diego Sinhue kormányzó azonban arról számolt be, hogy bizonyos bűnözői csoportoknak nagy valószínűséggel közük lehet hozzá.

Június elején hasonló támadást követtek el egy kábítószerfüggőknek létrehozott rehabilitációs központban, ugyancsak Irapuatóban, akkor tíz halálos áldozat volt. Még nem világos, hogy ugyanazon intézményről van-e szó most is.

(MTI)

(Fotó: Euronews, AP, Mario Armas)

 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minél messzebb történik egy esemény, annál több halott kell ahhoz, hogy hír legyen.

Hál istennek! Lehet a következő űberfüggetlen és érdeknélküli civilszervezet világfelmérésén megelőzzük Mexikót a biztonságos országok listáján. De azért mérget ne vegyünk rá...

Brazíliában 10 percenként gyilkolnak meg valakit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés