Erős Európát!

2020. július 1. 20:32

Cseh Katalin
Facebook
Fontos, hogy Európának komolyan vehető, igazságos és zöld költségvetése legyen.

„»Make Europe Great Again«, vagyis »Tegyük naggyá Európát« – Donald Trump kampányszlogenjére hajazva így foglalja össze a Reuters hírügynökség Angela Merkel céljait a mi kezdődő, német EU-elnökségi ciklusra. Az, hogy egy ilyen kulcsfontosságú időszakban a németekhez kerül az Európai Tanács rotációs elnöksége, komoly esély a kontinens számára. Ám csak akkor, ha a német elnökség megfelelően alakítja prioritásait. Szerintem a három legfontosabb cél könnyen azonosítható:

1️⃣ Meg kell reformálni az EU forrásokat! A Momentum régóta követeli, hogy az EU-s támogatások ne kormányokhoz közeli oligarchákat gazdagítsanak, hanem oda jussanak, ahol valódi szükség van rájuk. Az már biztos, hogy az Orbán-kormány jogállamisággal és korrupcióval kapcsolatos lépései veszélybe sodorták a Magyarországnak járó EU pénzeket. A mi feladatunk most annak elérése, hogy e pénzek ne vesszenek el, hanem eljussanak a civilekhez, önkormányzatokhoz – végső soron az emberekhez.

2️⃣ Zöld fordulatot! A koronavírus járvány utáni gazdasági visszaesés felbátorította a zöld fordulat ellenségeit, így a magyar kormányt is, akik most azon lobbiznak, hogy „halasszuk el” a már elhatározott környezetvédelmi lépéseket. A német elnökség ezt nem hagyhatja. A gazdasági kilábalásnak zöld alapon kell megtörténnie – aminek központi eleme kell legyen a klímatörvény elfogadása.

3️⃣ Erős Európát, ambiciózus költségvetést! Erős és egységes Európa csak akkor lesz, ha ehhez a források is rendelkezésre állnak. A következő fél év legnagyobb vitája a következő költségvetés körül zajlik majd. Fontos, hogy Európának komolyan vehető, igazságos és zöld költségvetése legyen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kata folyószámla egyenlege? Aki ennyire intenzíven működik ügynökként, az tekintélyes Júdás pénzt tehet zsebre.

Cseh Katalin valódi jelszava: Botmixerrel az erős Európáért!

Erős Európa csak erős nemzetállamok szövetségeként képzelhető el.

Ha Allah is úgy akarja!

Elhisszük neked, te ótvarcentrum, hogy az vagy, ami. Nem kell
bizonyítani ezt naponta.

Fontos infó! Jegyezzük meg!

Nahát, ki gondolta volna, hogy Cseh K. nem gyenge Európát akar!.. Avagy, a szokásos Momentumos pátoszos semmitmondás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés