A megöregedett Orbán Viktor a vesztébe rohan

2020. július 1. 16:10
Kardos Ernő
Hírklikk
A kormányfő egyre kevesebb szellemi energiát fordít a parlamentben elhangzó kérdések megválaszolására.

„»Orbán Viktor is megöregedett, fogytán az energiája«– nyilatkozta nemrég Stumpf István, volt alkotmánybíró. És valóban: a kormányfő egyre kevesebb szellemi energiát fordít a parlamentben elhangzó kérdések megválaszolására. A kormányfő ma már azt sem érzékeli, hogy a Lánchíd felújítására egyáltalán nem sok a tízmilliárd, miközben stadionokra, tűzijátékra, vagy épp Kósa Lajos városára, Debrecenre költött százmilliárdok már saját vesztét okozzák.

Először csak furcsa volt, ahogy Tarlós István elkezdett turkálni a főváros zsebében, kotorászva a főváros félretett milliárdjai után. Azért tűnt ez ízléstelennek, mert Tarlós azt ígérte, hogy végleg kiszáll a politikából, pártpolitikus meg tulajdonképpen sosem volt. Most viszont beszállt az arénába. Ráadásul a Fidesz pártragadozójaként vetette rá magát Karácsony Gergelyre, s rajta keresztül a fővárosiakra. Az orvtámadás egyértelmű célja az, hogy utódját belehajszolja: költse a főváros megtakarított milliárdjait a Lánchíd felújítására.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 226 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát tényleg! Nem is értem, hogy a magvas és szofisztikált ellenzéki kérdések, hogy "mi folyik itt?" meg társai mellett miért nem ad választ a miniszterelnök! Meg azt sem, hogy miért nem rendel el kényszer gyógykezelést a parlamenti patkó futóbolond oldalán ülő elmebetegek esetében.

Te magad vagy a példa rá, minden balliberális szavazó elmebeteg!

Szerintem Karácsony támadta be Tarlóst a korrupciós vádakkal.
A főváros félretett pénzét éppen Tarlós tette félre:-) nem kutakodott, csak tudta, mi van és mennyi és nem tüze tovább Gergő hazudozasait.
Gergő örülne, ha Tarlós lába kisujjaig felérne.

,,Orbán Viktor is megöregedett, fogytán az energiája - nyilatkozta nemrég Stumpf István, volt alkotmánybíró. És valóban: a kormányfő egyre kevesebb szellemi energiát fordít a parlamentben elhangzó kérdések megválaszolására.,, - állítja a szerző Stumpf Istvánt idézve.

Kardos Ernő 68 éves, Stumpf István 63 éves, Orbán Viktor 57 éves. Akkor ha csak az életkort vesszük alapul akkor szellemileg ki is sz öreg?

Válaszok:
legyetek | 2020. július 1. 19:22

Így is kenterbe veri őket:-))

Ami Tarlós Istvánt és Karácsony Gergelyt illeti.

Ki kezdte el hazugságokkal lejáratni a másikat?
Karácsony Gergely.
Ki volt azok önkormányzati polgármesterként is bizonyított?
Tarlós István.
Ki volt az aki önkormányzati polgármesterkén sem tud pozitív eredményt felmutatni?
Karácsony Gergely.
Ki volt az akinek főpolgármestersége alatt Budapest több nemzetközi elismerésben részesült?
Tarlós István.

Karácsony Gergely közhatalmi működése alatt semmit sem tud felmutatni. Nyolc hónapja vezeti a Budapest Önkormányzatát, de csak bukta hátán bukta van.
Nála a folyamat folyamatban van. Vajon meddig lesz folyamatban? A ciklus végéig?
Karácsony Gergely éppolyan alkalmatlan a Főváros vezetésére, mint amilyen alkalmatlan Gyurcsány Ferenc az ország vezetésére.

Azokra a trollkodásokra, szemétkedésekre, válaszul, nem kell megerőltetnie magát Orbán Viktornak.
Mindig frappáns válaszokat kapnak a szabójakabfélék, bár meg sem érdemlik.

Bocs Dodó! Ez hülye!

Folyamatosan idézgeted, pedig az idézet tartalma nem tükrözi a valóságot.

Az Alaptörvény módosításáról van szó. Két KDNP-és képviselő terjesztette elő az módosító indítványt. Való igaz, hogy hiányzott a szövegből a családi gazdaságok feltüntetése. Ezt én egy pénteki napon észleltem valamelyik baloldali - valószínű a HVG cikke kapcsán - és péntek este írtam e-mailt a KDNP frakciónak, a két előterjesztőnek és javaslatot tettem, hogy hétfőn a végszavazás előtt terjesszenek be módosító javaslatot. Ez meg is történt. Az is leírtam, hogy a ,,más mezőgazdasági üzemek" fogalmában szerintem benne van Ángyán úr által javasolt szövetkezetek is.

Mindezek után nézzük Ángyán úr módosító javaslatát és a hatályos alkotmány szövegét.

Ángyán úr javaslata
,,P) cikk
(1)A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzetközös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövőnemzedékek számára valómegőrzése az állam és mindenki kötelessége.
(2) A termőföld és az erdők tulajdonjogának megszerzése, valamint hasznosítása (1) bekezdés szerinti célok eléréséhez szükséges korlátait és feltételeit, valamint[az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre]a családi gazdaságokra, a szövetkezetekre és a mezőgazdasági üzemre vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg. ,,
https://www.parlament.hu/irom3..

Hatályos Alaptörvény
P) cikk
(1) A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.
(2) A termőföld és az erdők tulajdonjogának megszerzése, valamint hasznosítása (1) bekezdés szerinti célok eléréséhez szükséges korlátait és feltételeit, valamint az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre és a családi gazdaságokra, továbbá más mezőgazdasági üzemekre vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.

Az összehasonlításból egyértelműen kitűnik, hogy az idézetedben foglalt állítás nem fedi a tényeket.

Az én gyermekkoromban a nyári időszakban a templom toronyban volt egy figyelő, aki tűz esetén elkezdett kongatni és akkor a faluban tartózkodók tudták, hogy valahol valami ég. Így mindenki sietett segíteni. A segítőket a helyi tűzoltóság fogta össze.
Később, a TSZ időben mezőőrök voltak és ők látták el ezt a feladatot.
Napjainkban pedig a tűzoltókat riasztják, akik 10-15 percen belül a helyszínen vannak.

Így nem általánosságban nem lehet valós állítás: ,,Hadd égjen, már nem a mienk!,,

Egy 57 éves politikus még előtte van karrierje csúcsának. A jakabra
fordított energiát sokallom. Nyilván azért válaszolt neki ilyen alaposan,
mert bőven van még ereje, jutni fog a lényeges dolgokra is.

Mér többször írtam neked, hogy nem hiszek az ilyen másod- harmadkézből vett idézeteknek. Én többször is ültem annál az asztalnál ahol Ángyán úr is ült és egészen másról volt szó, mint amit utólag felemleget.
Egyébként egyik törvény sem tiltja a szövetkezést, sőt 2010 után is volt pályázati pénz a szövetkezetek alakítására, illetve a szövetkezetek is ugyanúgy pályázhattak ahogyan mások.

Ugyanakkor a mostani válaszodban mellébeszélsz, mert eltérsz az eredeti hozzászólásodban megfogalmazottakról, amire válaszoltam. A válaszom pedig tényekkel alátámasztottak. Ezt kellene elfogadnom és további ellenőrizetlen szövegeket bemásolgatni.

Elég volt megnézni a Hírklikk tulajdonosi hátterét.......ugorjunk.

Kedves ilonah!

Miért állsz le ilyen primitív emberekkel, mint Palika vitázni?

Szerintem is elsülhet visszafelé. Remélem így lesz.

A ballib mindig nagyon szeretett akasztgatni. Ti meg jogfolytonosak vagytok...

Így szocializalodtak.

Ebből is látszik, hogy nem tudnak előre gondolkozni, meg két lépést sem látnak előre.
Sejtették volna, hogy Tarlós nem fogja hagyni, hogy a nevét és az arcát besarozzak, elvegyék tőle a sikereit. Tarlós egyenes, tisztességes ember. A ballibnek meg visszanyal a fagyi.

Választásokra nem, csak puccsra spekulálsz?

Azért arra talán már nem vágynak, de börtönnel sokat fenyegetőznek.

Nem arról van szó! Az idióta ballibes elhülyítés már falun is működik. A falura kiköltözött városi idióták nem látják a kapcsolatot a tűz és a saját ingatlanjuk között. Már a nyolcvanas években voltak jelei a balliberális oktatás dicsőségének!

OV-ra mára már az jellemző, hogy a kormányzás mindennapi teendői némileg fásulttá teszik. Viszont, ha komoly dolog történik, akkor feltámad és újra a régi, friss, gyors észjárású embert látjuk. Mostanában meg igazán történnek a dolgok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés