Kamuzás mesterfokon, avagy a nagy fideszes barbatrükk 

2020. június 28. 9:42

Ujhelyi István
Facebook
Tisztelt magyar választók, Önöket totál hülyére veszik ezek a politikai szélhámosok! 

„Sokáig nem értettem, de tényleg úgy van, hogy a fideszesek tökéletesen elhiszik magukról: nyugodtan bármilyen ordító önellentmondásba is kerülhetnek saját magukkal (erre alább hozok két egyszerű példát) és hazudhatnak bármilyen orbitálisat (Mészáros Lőrinc tényleg egy üzleti zseni, vagy hogy Soros György egyszemélyben felzabálja a hős magyar hazát), mert úgy sem lesz következménye. Tényleg elhiszik, hogy bármit megúszhatnak, mert a mögöttük álló tömegek úgyis mindent bevesznek, és úgysem kérdeznek vissza. És még ha ez úgy tűnik, hogy részben így is van, én azért pár világos példával csak megpróbálok megint rámutatni:

Tisztelt magyar választók, Önöket totál hülyére veszik ezek a politikai szélhámosok! 

Azt pontosan tudjuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyik illiberális szövetségese és »harcostársa«, mi több »példaképe« a korábbi olasz belügyér, Matteo Salvini. Személyét a fideszes-szélsőjobbos szubkultúrában popsztárokéhoz hasonló rajongás övezi, tulajdonképpen bármit tehet és mondhat, a Fidesz-támogatók kétkézzel dobálják rá a lájkokat. Főleg, ha a menekültkérdést és az illegális migrációt tudatosan összemosva az Európai Unió ellen szónokol. Azt azonban valahogy ugyanez a kör hajlamos figyelmen kívül hagyni, hogy éppen Salviniék azok – és ebben a jelenlegi olasz kormány is ugyanazon a platformon van -, akik teljes erővel támogatják a kötelező elosztási kvótát. Vagyis azt a mechanizmust, ami ellen a Fidesz tűzzel-vassal tiltakozik; bármit képesek leszavazni, amelyben akár csak említésszerűen is szerepel ez a kifejezés. Még egyszer tehát: a Fidesz egy olyan EU-ellenes politikai kalandort tart példaképének és hősének, aki épp a Fidesz szerint a magyar nemzethalállal egyenlő szolidaritási mechanizmust erőlteti az Uniónál. Ez ám a barbatrükk!

De lépjünk eggyel tovább: ezekben a hetekben fontos vita zajlik az európai színtéren, elsősorban a következő hétéves uniós költségvetés kereteiről és a tagországoknak jutó forrásokról, valamint a koronavírus miatti helyreállítási csomag prioritásairól. Utóbbi kapcsán az Európai Bizottság nem a hagyományosnak tekinthető elosztási kulcsokat alkalmazná, hanem szolidaritási szempontokat is figyelembe vettek, vagyis leegyszerűsítve: amelyik tagállamot jobban megviselte a járvány, oda több segítő forrást juttatnának. A Fidesz ki is kelt már magából, sokatlátott delegációvezetőjük izmos szavakkal kordonozta körbe a brüsszeli döntéshozókat, mondván: »egy ország jobb teljesítményét nem lehet azzal büntetni, hogy kevesebb forráshoz jut, míg a rosszabbul teljesítő ország jutalmul többet kap«. Hiába, a Fidesz mindig is sajátosan értelmezte a közösségi szolidaritást, de nem is ez az érdekes. 

Hanem, ahogy Deutsch Tamást a főnöke - véletlenül vagy tudatosan, de – később simán otthagyta a kommunikációs sztráda autópálya-pihenőjében. 

Orbán Viktor ugyanis nemrég közleményben tudatta: telefonon üzent Salvini barátjának, hogy »Magyarország és a V4 támogatja az EU Olaszország megsegítését célzó terveit«. Mégiscsak van szolidaritás, csak »okosba«. Apró finomságok ezek és nyilván a diplomáciai játékokba, a tárgyalási technikákba, a politikai kártyajátékba sok minden belefér. Ráadásul maga Orbán mondta egyszer, hogy nem arra kell figyelni, hogy mit mond. Tartok attól, hogy a kormány nemcsak a hazai közvélemény, de az uniós partnerek előtt is eltagadja a magyar társadalom valós helyzetét. Paradicsomi állapotokat hazudik, aztán meg csodálkozik, hogy nem kapunk annyit az uniós gyorssegélyből, mint a valós helyzetüket felvállaló és bemutató déli országok. Mindezt csak azért hozom fel ismét Önöknek, hogy ennek megfelelően figyeljék és fogadják a narancs-elit minden állítását. Egyik nap ezt mondják, a másik nap azt, a harmadik nap pedig már le is tagadják, hogy valaha mondták. A NER politikai és kommunikációs kiszolgálói nem holmi megingathatatlanul szilárd erkölcsi, keresztény-nemzeti, konzervatív, morális talpazaton állnak és eszerint cselekednek. Valami egészen más hajtja őket. Nem nehéz kitalálni, hogy micsoda. 

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázötvenkettedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor pár egyszerű kérdés:
1. Brüsszelben üldögélő nem kormánypárti politikusaink akarnak kvótát vagy sem?
2. Támogatják a határvédelmet vagy sem?
4. Beengednék a migránsokat vagy sem?
5. Támogatják a Soros-féle örökjáradék kötvényt vagy sem?
6. Támogatják az LMBTQWERTZU lobbi törekvéseit (óvódás, iskolás kori "felvilágosítás", házasság, szabad nem és nemtelenség választása, gyermekek örökbe fogadása) vagy sem?

Gyors válaszokat kérnék, és nem ködösítést, meg álproblémázást.

Tudod, amíg a baloldal szavakban hülyíti a népet, de a tettek (Gyurcsány, Bajnai kormány működése) még élnek az emlékekben, addig bármennyire is próbálsz szarkasztikus lenni, igazad van. És persze látjuk Cseh, Donáth, Dobrev tombolását, Szél és Szabó őrjöngését, Hadházy, Varjú szánalmas vergődését. Valóban azt gondoljátok, ezzel meg lehet győzni a józan többséget, aki munkát, megélhetést, kiszámítható jövőt szeretne???

... megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. KÉTEZERkétszázötvenkettedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá ...

6%.
Ennyit ért el az MSZP a legutóbbi, és önálló pártként minden valószínűség szerint legutolsó országos választásán.

Ha már kamuzás, barbatrükk meg hasonlók...

Hány választó fog átállni hozzád, miután lehülyézted?

Primitív, szánalmas hazaáruló vagy, semmi közöd ehhez az országhoz.

Tudod elvtárs, ha téged olvaslak, és a többieket, akkor úgy teszek, ahogyan azt nektek javasolták. Akár befogott orral is szavazok - na, nem a Jobbikra, hanem a Fideszre.

Érdekes kérdés, érdekesen kiforgatott jelenségek alapján.

Amerikában egy köztörvényes bűnöző halála miatt köztörvényes módon tombolni kezdett a néger rasszizmus. Fosztogatásokkal, rendőröket megölve, anarchiát teremtve. A hatalom demokrata képviselői úgy hátráltak meg előttük, ahogyan Hitler rohamosztagosai előtt hátrált meg a hatalom az akkori Németországban. A néger rohamosztagok ugyanúgy alázták meg a fehéreket, ahogyan Hitler rohamosztagosai bántak a zsidókkal. Mindez baloldali, liberális demokrata támogatással.

Ebből válogasd szét a szélsőbalt és a szélsőjobbot.

Nem szép tőled, hogy elfeledkeztél a Fidesz legutóbbi, "naccerű" fejlesztéséről.

2018 májustól (tehát már 2 éve) a Fidesz "régi vágású kereszténydemokrata".

Vetted?
(:-)

Jaja.
Az pedig, hogy a maszop aktivistája lopott a postaládából konzultációs kérdőívet,
az azért holtbiztos,
mert egy videón látható nőre az origo ráfogta, hogy a maszop aktivistája.

Az origo pedig abszolút hiteles (majdnem annyira, mint a Lokál).
(:-)))

Nyugodj meg elvtárs, én senkitől, tőled sem várom el, hogy bármit is elhiggyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés