Válogatós a vérszomj

2020. június 27. 9:36

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Ha jobboldali mondta volna, már ott lógna a tábla Gyurcsány nyakában, hogy ő is zsidó. Esetleg, hogy ő is Ernst Röhm.

„1938-ban a Time magazin Adolf Hitlert tette címlapjára az év embereként. 1939-ben pedig Sztálint. Aztán 1942-ben Sztálin másodszor is felfért a címlapra, akkor legalább már tömeggyilkolt Katynban is. De kétszer Teng Hsziao-ping volt az év embere a Time-nál – mindez pedig a legtöbbet magáról a Time-ról meséli el. De kanyarodjunk vissza Hitlerhez, egészen pontosan László Imréhez, aki a sors kifürkészhetetlen akaratából jelenleg Újbuda polgármestere. Ebbéli minőségében pedig a következőket osztotta meg hallgatóságával a minap: »’36-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele.« Lássuk be, ez merőben új paradigma a Hitler-értelmezésekben, különösképpen a baloldalról. A Németország »felemelkedését« hozó időszakot ugyanis a következő események kísérték: túl vagyunk már a Reichstag felgyújtásán, Németország területén már öt koncentrációs tábor működik, megvolt a két zsidótörvény, a hosszú kések éjszakája és a kristályéjszaka – s most csak a leglényegesebbeket említettem. Hogy közben a német gazdaság szárnyalt? Igen, ez igaz. És? És mostantól legyünk méltányosak.

Ha a Time magazinnak az imént felsoroltak után Hitler megfelelt az év emberének, akkor miért ne felelhetne meg László Imrének? Ha Sztálin Katyn után is felfért a címlapra, akkor miért ne férne bele László Imre emlékkönyvébe, a »társas lapra«, piros, szépen satírozott szívecskébe? Így köttetik meg újra és újra a Molotov–Ribbentrop-paktum, csak egyre kisebb kaliberű paktumozókkal, lásd Jakab és Gyurcsány napjainkban megkötött szövetségét. Most szólok: idén a többszörösen visszaeső bűnöző, egyebek mellett állapotos asszonyokat fegyverrel kirabló George Floyd lesz az év embere a Time-nál. Minden kornak és minden korszellemnek megvannak a maga hősei. Washington és Forrest Gump éppen távozik a hátsó ajtón, Floyd és Lenin dicsőségesen fel- és visszakapaszkodik a megüresedett talapzatokra. A megrothadt agyak és lelkek hangos tapsa hallik. Michelangelo széklábat farag. Csak a Time magazin örök…

De vissza László Imréhez és a méltányossághoz. A polgármester úr a kiszivárgott felvétel után nyilatkozatot adott ki, amelyben többek között így ír: »Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegettem. Zsidó családból származom. […] Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!«

Szemernyi kétségünk sincs arról, hogy László Imre fenti szavai őszinték. Éppen ezért most ízelítőt kap abból, milyen az, amikor az úgynevezett nyilvánosság vérszagú, iszamós tereiben kínpadra vonják. Mint ők szoktak mindenkit, legyen szó »életük legszerencsétlenebb mondatáról«, vagy még arról sem, pusztán a hiénák és sakálok vérszomjáról. Amely vérszomj persze vérszomjhoz méltatlanul felettébb válogatós. Például ha Párizsban az »antifák” azt üvöltik, hogy »mocskos zsidók!«, akkor nem történik semmi. Ha mi kiejtjük a szánkon Soros György nevét, be akar vonulni az ENSZ, mert tombol a nácizmus az országban.

Ha László Imre Hitlerről szóló mondatait bármely jobboldali közszereplő ejtette volna ki a száján, már riadóztatták volna az egész világot, Gyurcsány Ferenc pedig ott állna az utcán, nyakában egy tájékoztató táblával, miszerint ő is zsidó. Esetleg hogy ő is Ernst Röhm. Pedig ideje lenne, hogy feltegyék nyakukba az egyetlen megfelelő táblát, amely végre eligazítana mindenkit arról, miszerint a tábla viselője egy nagy marha. A Time magazinon kívül ez az egyetlen állandóság.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zsolti, pontosan így...

A szélső- bal_és_liberális oldal, illetve annak kommunikációs
gyakorlata ebben az esetben is kiválóan példázza a szélsőségek
egymáshoz való vonzalmát. megfér a fejükben ugyanabban az
időpontban az antifa és Hitler dicsőítése, Marx és Lenin
szobortalpazatra emelése.

A leninfiúk semmiben nem különböznek hitler randalirozó
suhancaitól, az origóba rohanó Fegyőrtől és a legutóbbi DK
ámokfutóktól média ügyben.

Lászlóelvtárs és Niedermüllerelvtárs, csakúgy, mint Bangóné kiejtette
a száján azt, amit Freud a nyelvükre kényszerített. Ez van a fejükben,
e körül járnak a gondolataik és az egész mögött az húzódik meg, hogy
a tehetségtelen kisebbség hangosan üvöltve próbálja meg elnyomni
a cselekvő többség hangját.

Ezek az elvtársak az igazi diktátorok, sok kicsi diktátor, akik a
kisebbség primitív elképzeléseit akarják a többségi társadalomra
rákényszeríteni.

Nem érzed mennyire szánalmas, amit itt előadsz?

"Gyurcsány is megérdemelte volna a Time címlapját? Meg."

Végül is? Szétlövette az embereket és sem a német sem a magyar gazdaságot nem virágoztatta fel.

Zázri, Roy, Jákob jó helyen nyeldekel..

Elvtárs, ez nagyon gyenge! Találatok ki jobbat! Ezzel nem fog menni a szerecsen mosdatás!

Dugjátok össze a fejeteket, mert ez a bullshit gyüjtemény, amit lehoztál nagyon unalmas és mivel hosszú is, hát a kutya se fogja elolvasni.... Karakterre meglesz, de hatása nulla.

Zsolti nem politikus és nem polgármester, ez is gyenge próbálkozás.

Ilyenkor kuss van és hírzárlat a Szemlőhegyi lopott villában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés