Tarlós István önérzete

2020. június 27. 19:17

Puzsér Róbert
Hírklikk
Úgy hivatkozik a szavahihetőségre, mint a kezében mogyorófavesszőt suhogtató Lúdas Matyi.

„»Ha nálam, amit fölfedeznek, akár harminc évre visszamenőleg nálam korrupciós pénzt, azt én abban a pillanatban felajánlom támogatásként a Párbeszéd Párt számára, és másnap átutalom. Erre ígéretet teszek.«  

Az ATV stúdiójában elhangzott és a Mandiner gondozásában megjelent, magyartalansága folytán nemzetinek alig tekinthető kijelentés pikantériája, hogy Tarlós István nyugdíjasként is olyan szemérmetlenül alkalmazza az »ígéretet teszek« frázisát, mintha az ő szájából elhangozva abból bármi is következett volna az elmúlt harminc év során. Tarlós István 2010-ben azzal a környeztevédelmi vállalással került a főváros élére, hogy csökkenti a budapesti levegő károsanyag-tartalmát, s mérsékli a gépjárműforgalom okozta por- és zajszennyezést. Megígérte a megmaradt zöldterületek fokozott védelmét, továbbá a rakpartok megközelíthetőségét, hogy a város és a folyó közt szerves kapcsolat létesülhessen. A városlakók egészsége és életminősége szempontjából kulcsfontosságú kérdések ügyében tíz éven át vezette a nemzetközi trendekkel és saját ígéreteivel ellentétes irányba a várost, most meg olyan önérzetesen hivatkozik a szavahihetőségére, mint a kezében mogyorófavesszőt suhogtató Lúdas Matyi.

Van ugyanakkor a fenti kijelentésnek egy kifejezetten lesújtó vonása is: Tarlós István azzal henceg, hogy ha valaki lopott pénzt talál nála, azt átutalja a Párbeszédnek. A volt főpolgármesternek, Budapest következő díszpolgárának kétségtelenül igaza van: ha az Orbán-rendszer haszonélvezőinek zsebéből lopott pénz kerül elő, az ügyészség valóban nem tesz egyetlen lépést sem. Ha a lopás a miniszterelnök engedélyével történik, azért Magyarországon nem jár felelősségre vonás – erről azonban a hatalom berkeiben ilyen nyíltan mégsem szokás beszélni. Esetleg botránynak kellene lennie abból, ha egy nemrég még magas rangú köztisztviselő előadja, hogy ő ugyan nem vonul börtönbe, ha korrupción érik, hanem átadja a lopott vagyont az ellenzéknek – csakhogy az a pénz nem a Párbeszédé, ezt a díszpolgár-jelölt úr is tudhatná. A magyarok igazán hálásak lehetnek Tarlós Istvánnak, amiért az adóforintjaikat kínálgatva demonstrálja önérzetét.

Természetesen ebből sem lett botrány – holott a volt főpolgármester cinizmusa vérforraló. Egyébként nem gondolom, hogy Tarlós István lopott volna, arról azonban már nem vagyok meggyőződve, hogy a biodóm vagy az elektronikus jegyrendszer nagy fővárosi pénznyelőiből Orbán Viktor nem juttatott azoknak, akiknek a hűségére a magyarok pénzének fejében igényt tart.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadakozz inkább Berkivel, Puzsér.
Abban a ligában egész jól nézel ki.

Nincs ellentmondás. Nulla forintról beszél.
Tarlosert tűzbe tenném a kezem.

Puzsér még mindig nem köll a kutyának se. Beállhatna a hadházyék mellé fegyverhordozónak.....

Ha jól értem, ez ugyanaz, amikor a cigánydiktátor, mindennek elhordott, leszólt Orbán tíz éve szopat benneteket, kutyaütőket Ti meg sivalkodtok, törleszkedtek a külföldi gazdáitokhoz, hogy szerezzék nektek meg a hatalmat. tegyék alátok a sámlit, mert magatokban pitiánerek vagytok.

Karácsony egy lúzer, aki irányítanak, Orbán meg azért csinál bohócot belőletek, mert van önálló elképzelése. Amit lehet vitatni, de akkor is van.

Látod Palika, ha bíznál a saját állításaidban, akkor szóvirágok és hülyeségek nélkül, higgadtan is el tudnád mondani, amit akarsz. De te ilyen módon akarsz nyomatékot adni annak, amiben te vagy, mert nem lehe3tsz biztos. olyan vagy mint az, aki a sötétben kiabálva bátorítja magát.

Palika, nyugodj meg, és ne beszélj hülyeségeket. Van egy mínuszus IQ-val rendelkező réteg, aki vevő a grazi klinikára és az Athina-Kórozs kettős produkciójára, sőt még Szabó Tímea hisztijét is elhiszi, hogy a vírusnak nálunk volt a legtöbb áldozata a világon. De ezek még ellenzéken belül is kevesen vannak, tehát vedd észre, hogy egy igen minimális közönségnek írogatsz, leragadva az ő színvonalukra.

Jól van, nyugodj meg, látod, mindent leírhatsz szabadon, bármekkora hülyeség is legyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés