Háromgyermekes édesanya gyógyulásáért gyűjtenek

2020. június 26. 12:37
Egy 38 éves magyar fotóriporternő kezeléséért indult gyűjtés.

Csóka-Hegedűs Márta történetét és a segítségnyújtás módját a családja és barátai által indított Facebook-oldalon ismerhetik meg.

***

„Bankszámlaszám: 11600006-00000000-29775673 • ERSTE Bank
paypal.me/MartaCsokaHegedus
IBAN: HU30116000060000000029775673
Kedvezményezett neve: Csóka-Hegedűs Márta

Ezt az oldalt mi – családtagok és barátok – azért hoztuk létre, hogy megismerjétek Hegedűs Márti történetét, és ha tudtok, segítsetek, hogy esélye legyen a gyógyulásra. Egy olyan kezelésre gyűjtünk, ami talán az utolsó reményt jelenti számára. A kezelőorvosok és a legújabb, hivatalosan is törzskönyvezett kutatási eredmények szerint egy speciális immunterápiás gyógyszer segíthet, de az állami támogatás elbírálásánál ezeket a legfrissebb tudományos eredményeket figyelmen kívül hagyták, így sajnos elutasították a kérelmét. A kezelés 16.800.000 forintba kerül, de ezt az összeget a család és a barátok támogatásával sem képes előteremteni. Ha tudsz, kérlek segíts, hogy Lili, Dani és Tomi ne veszítse el édesanyját.

Hegedűs Márti 38 éves, 20 évig fotóriporterként dolgozott. 2019. májusában – annak ellenére, hogy rendszeresen járt szűrővizsgálatokra – méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. A betegség már akkor annyira előrehaladott állapotban volt, hogy azonnal műteni kellett, majd később még több életmenő sebészeti beavatkozásra is szükség volt. Időközben sugár-, valamint kemoterápiás kezelésen is átesett, de az utóbbit végül meg kellett szakítani, mert leálltak a veséi.

Márti állapota most kritikus, több áttét is megjelent, rendszeresen fájdalmai vannak, és egyre fáradékonyabb. Az orvosok javaslatára egy molekuláris diagnosztikai vizsgálatot is elvégeztetett, ami reményt keltő eredményt hozott: olyan típusú rák támadta meg a szervezetét, amit nagy eséllyel sikeresen lehet gyógyítani egy speciális immunterápiás kezeléssel. A több millió forintba kerülő gyógyszer állami támogatásához viszont szigorú feltételeknek kell megfelelni. Márti kérelmét sajnos elutasították, mert az egyik vizsgálati eredmény rossz értéket mutatott, az úgynevezett programozott sejthalál receptor (PD-1) és a liganduma (PD-L1) gátlóiról van szó. Csakhogy, az elbírálás után néhány nappal a gyógyszert gyártó cég a készítmény törzskönyvébe beiktatott egy tudományos vizsgálatokkal alátámasztott eredményt, aminek az a lényege, hogy a már említett rossz értékek (PD-1/PD-L1) esetén is hatásos lehet a kezelés, ha az úgynevezett tumor mutációs terhelés (TMB) megfelelő értéket mutat. Márti esetében ez a feltétel már teljesül, tehát a tudomány jelenlegi állása szerint rendkívül jó esélyei vannak arra, hogy a terápia eredményes legyen.

Márti három gyermeket nevel, Lili 8, Dani 4, Tomi 3 éves. Ők még nem értik, miért szomorú az anyukájuk, miért nem tud velük annyit játszani, miért fárad el olyan könnyen, és mi az a betegség, ami miatt annyiszor megy kórházba. Talán csak azt érzik, hogy valami nagyon nagy baj van. Márti egyetlen reménye, ha időben el tudja kezdeni az immunterápiás kezelést. Ő most nem a csodában, hanem az orvostudomány legfrissebb, klinikai vizsgálatokkal igazolt eredményeiben bízik, de ahhoz, hogy ez a remény ne vesszen el, nagyon sok segítségre van szüksége. Tudjuk, 16.800.000 forint rengeteg pénz, de ha bármilyen összeggel, vagy az oldal megosztásával segíteni tudsz, nagyon hálásak lennénk...

Hegedűs Márti családja és barátai

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-29775673 • ERSTE Bank
paypal.me/MartaCsokaHegedus
IBAN: HU30116000060000000029775673
Kedvezményezett neve: Csóka-Hegedűs Márta”

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés