Az 1984 világába kerülhetünk – John Cleese nekiment a politikai korrektségnek

2020. június 25. 9:17
„Ha az emberek nem tudják uralni a saját érzelmeiket, akkor elkezdik mások viselkedését kontrollálni” – figyelmeztet a Monty Python komikusa.

Videóban reagált az elmúlt időszak fejleményeire John Cleese. A Monty Python legendás komikusa ebben arról beszélt: „Ha az emberek nem tudják uralni a saját érzelmeiket, akkor elkezdik mások viselkedését kontrollálni. Ha szuperérzékeny emberek körül vagy, akkor nem tudsz ellazulni és spontán lenni, mert nem tudhatod, hogy mi lesz a következő dolog, ami felidegesíti őket. Ezért figyelmeztettek engem mostanában, hogy ne menjek egyetemi campusokra. Mert a politikai korrektség egy jó eszméből oda fejlődött, hogy egy bárkit vagy bármely csoportot érintő bármilyen kritikát kegyetlennek címkézhetnek. A humor – a komédia – lényege pont az, hogy minden komédia kritikus. Még akkor is, ha egy nagyon inkluzív viccet mondasz, mint például: »Hogyan nevetteted meg Istent? Hogy elmondod neki a terveidet«. Ez az emberi kondíciókról szól, nem zár ki senkit... Ha azt kezded el mondani, hogy »nem szabad megsértenünk őket«, akkor a humor elveszett. És akkor, ahogy én látom, az 1984 világába kerülsz.”

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Addig példálóztak a béka meg a lassú főzés esetével, amíg megcsinálták a gyakorlatban. Mindig csak egy kicsivel többet kértek a szolidaritásra, mások érzékenységére hivatkozva, míg végül eljutottunk oda, hogy nyílt utcán verik meg azokat, akik másképp gondolkodnak. És ne higgyük azt, hogy itt védett helyen vagyunk, balos kormány mellett "öles léptekkel zárkóznánk fel a haladó nyugat mellé".

Ha az lenne, kezelnék a pácienseket, és nem kellene a normásinak hallgatnia, hogy az ápoltak mondják meg a tutit:(

Kivéve, ha totálisan hülyék vezetik még a totális elnyomást is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés