Sosem késő: érettségizik a román kormánypárt 42 éves politikusa

2020. június 22. 16:17
Daniel Moroşanu már túl is van az első megmérettetésen.

A koronavírus-járvány a romániai érettségikre is hatással volt: Magyarországhoz hasonlóan nem kell szóbelizni keleti szomszédunknál. Ez könnyebbséget jelent Daniel Moroşanunak, a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) Vrancea megyei alelnökének is, aki 42 évesen fut neki a bizonyítvány megszerzésének. A Iohannis-párt politikusa egyike annak a 31 ezer embernek, aki úgy tesznek érettségit 2020-ban, hogy már korábban elvégezték a 12. osztályt.

Moroşanu a kilencvenes években autószerelőnek tanult, de a líceumot csak két évvel ezelőtt sikerült befejeznie, esti tagozaton. A politikus már túl van az első megmérettetésen, a Főtér szerint a teremből jövet úgy nyilatkozott: a tételek „se nagyon nehezek, se nagyon könnyűek” nem voltak.

Moroşanu egyébként Ion Ştefan fejlesztési miniszter egyik közeli bizalmasának számít, és a politikában is nagyra törne. Az sem szegte kedvét, hogy nemrég elbukott egy polgármester-választást. Mostantól azonban valószínűleg az eddig hiányzó papír sem fog gátat szabni ambícióinak, bár az erdélyi magyar honlap szerint „nem kell olyan nagyon teperni: ha Európát el lehetett vezetni érettségi nélkül – ezt a német Martin Schulz már bebizonyította az EP elnökeként, 2012 és 2017 között – akkor egy »rongyos« kelet-európai pártban is lehet vinni valamire”.

Romániában egyébként hétfőn kezdődtek a vizsgák, amelyekre összesen 155 ezren iratkoztak fel.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés