Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a csenyétei mentősök mellett

2020. június 20. 11:01
A petíciót interneten keresztül lehet aláírni.

Amint arról mi is beszámoltunk, rabosították a csenyétei mentősöket. Mint ismeretes, egy beteg  férfihoz hívtak mentőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluba még januárban, de a mentőautó nem bent be a településre, amíg nem érkezett meg a rendőri biztosítás. Azt mondták, azért volt erre szükség, mert munkatársaikat telefonon megfenyegették. Az ügy mellett a Mi Hazánk sem ment el szó nélkül. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese közleményt adott ki amelyben felháborítónak nevezi, hogy azokat a mentőket rabosították, akik az életveszélyes fenyegetés ellenére is kiérkeztek a helyszínre Csenyétén, és a rendőrség csatlakozása után meg is kísérelték ellátni a beteget. Közölte, online aláírásgyűjtést indítanak a mentősök mellett.

„Döbbenetesnek tartjuk, hogy még őket rabosítják, akik így is óriási kockázatot vállaltak azért, hogy hivatásukat gyakorolják, feladatukat ellássák. Gyöngyöspata és a Deák téri gyilkosságra szervezett megemlékezésünk után rövid időn belül harmadszor születik olyan döntés a bíróság vagy a rendőrség részéről, ami nyilvánvalóan szembemegy az emberek igazságérzetével, így ez az eset is jogalkotásért kiált. Ki kell továbbá azt is mondanunk, hogy megfenyegetni állami dolgozókat, legyen szó tanárokról vagy mentőkről, az nem eltérő kultúra, hanem kulturálatlanság, ami megengedhetetlen” – írja a független országgyűlési képviselő.

„A petíciót a mihazank.hu/peticio oldalon lehet aláírni, amelynek támogatására kérünk minden józan gondolkodású honfitársunkat” – zárja közleményét Dúró.

(MTI-OS)

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Ki kell továbbá azt is mondanunk, hogy megfenyegetni állami dolgozókat, legyen szó tanárokról vagy mentőkről, az nem eltérő kultúra, hanem kulturálatlanság, ami megengedhetetlen,,

Nem kulturálatlanság, hanem bűncselekmény.

A katona életveszélyre hivatkozással nem tagadhatja meg egy feladat teljesítését, de a mentősök nem katonák.

Nem kötelesek vállalni az életveszélyt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés