A turisták hiányára panaszkodnak a velencei gondolások

2020. június 18. 18:27
Bár június elején újra munkába álltak, a bevétel 90 százalékkal csökkent egy átlagos júniushoz képest.

A velencei gondolások a turisták hiányára panaszkodnak. Bár a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozások megszüntetése után Olaszország ismét megnyitotta határait, a turizmus továbbra is válságban van, amely erőteljesen érinti a velencei gondolásokat. A lezárások előtt több mint 400-an dolgoztak a városban.

Velence a turisták nélkül halott város – mondta Andrea Baldi, a gondolások szövetségének elnöke. Bár június elején újra munkába álltak, a bevétel 90 százalékkal csökkent egy átlagos júniushoz képest. Ráadásul ez egy csaknem három hónapos teljes lezárás, valamint az őszi árvíz után történik, amikor a gondolások már eleve elveszítették bevételük 60 százalékát – mondta Baldi a Radio Cusano Campusnak adott interjújában.

„Reméljük, hogy visszatérnek a turisták, és készen állunk arra, hogy tárt karokkal fogadjuk őket. Egy gondola biztonságos, mivel garantálja a távolságtartási szabályok betartását” – mondta a gondolás. Hozzátette: „ráadásul mi szezonmunkások vagyunk, nyáron kell elegendő pénzt keresnünk télre is”. Három hónap alatt a gondolások eddig csak 1200 euró (415 ezer forint) támogatást kaptak, holott a járművek karbantartása is magas költségekkel jár. A taxisofőrök is hasonló gondokkal küzdenek Olaszországban. A turisták és az üzleti utak számának visszaesése miatt hatalmas a bevételkiesésük. Milánóban a napokban tüntetéseket tartottak a taxisok, támogatást követelve a kormánytól.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyan. Járvány nem volt, nem van és nem lesz. Puzsér megírta.
Álprobléma, hiszti, miegymás. Halottak sem voltak, csak a Fidesz hiszterizálta az olasz közvéleményt (is).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés