Fidelitas: Most kapnak egy esélyt, hogy bocsánatot kérjenek

2020. június 16. 14:16
Diktatúra, korlátlan hatalom, államcsíny, alaptörvény-ellenes, a sajtószabadság felszámolása – hangzott el az ellenzékiek szájából.

Az ellenzéki pártok a parlamentben egymást próbálták felülmúlni abban, hogy ki tud durvább dolgot mondani a veszélyhelyzet bevezetéséről. Diktatúra, korlátlan hatalom, államcsíny, alaptörvény-ellenes, a sajtószabadság felszámolása – hangzott el többek között Szabó Tímea, Jakab Péter, Varga-Damm Andrea, Tóth Bertalan szájából.

Ma viszont a parlament megszavazta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, így a kormány döntése alapján napokon belül megszűnik ez az állapot. Erre időzítette a Fidelitas az összeállítását, s felhívja az ellenzék figyelmét, hogy kapnak egy esélyt a bocsánatkérésre.

(Mandiner)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Holnap lesz 10 éve, hogy a székesfehérvári Adóhivatal épületébe feketeruhás fegyveresek rontottak be, földretepertek, letartóztattak és elhurcoltak több közismerten korrupt adóhivatali vezetőt.
Mesterházitól Vérnéig nagy volt a riadalom, Bocskay igazgató urat is érdemei elismerése mellett más fontos beosztásba kellett helyezni.

Kiderült, hogy 3 féle eljárást is alkalmaztak az urak és hölgyek szoros együttműködésben:
1. Az adóvizsgálatra berendelt embert vagy vállalkozást saját zsebre megkopasztották.
2. Maguk hajtottak fel olyanokat, akiket meg tudtak kopasztani.
3. Megrendelésre tönkretették a megnevezett vállalkozást adóhivatali eszközökkel.

Aztán szépen elült minden.
Néhány megüresedett pozícióba másik ember került.
Persze most is közismert, hogy ki az új mesterházi és ki az új nagylajos.

A 10 éve lassacskán csordogáló peres eljárásban még nincs jogerős ítélet.
A főszereplők a bankszektorban és az államigazgatásban futottak be új karriert (mivelhogy büntetlen előéletűek és jó káderek), az áldozatok pedig hallgatnak, mint a sír.

Ez a Mesterházi és 65 társa néven ismert székesfehérvári APEH-ügy rövid foglalata.

Azt, hogy ők elhiszik-e, nem tudom. Ha nem, akkor igen-igen aljasok. De a szavazóik elhiszik. Ezt döbbenten tapasztalom még egyébként értelmesnek gondolt emberek estén is.

Mi az hogy! Annyira aljasok, hogy még diktatúrát sem építenek, nehogy igaza legyen az ellenzéknek!

A Mesterházi és 65 társa (székesfehérvári APEH-ügy) a balassagyarmati törvényszéken találsz a legtöbb anyagot. Ott folyik a büntetőügy és betekinthetsz az iratokba, elmehetsz a következő tárgyalásra.
De az MTI is közölt valamennyicskét róluk.
Ajánlom a Google-t, a K-Monitort és az összes hírportál keresőjét is
Itt egy példa:

ITTHON
Négy adóhivatali osztályvezetőt gyanúsítanak a székesfehérvári korrupciós ügyben
[ORIGO]2011.10.07. 13:15
Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Tizenhárom helyszínen tartott házkutatást a Nyomozó Főügyészség és a Fejér megyei rendőrség a székesfehérvári adóhivatali korrupciós ügyben. A vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult nyomozásban tizenöt adóhivatali dolgozót, köztük négy osztályvezetőt hallgattak ki.

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon azért indult nyomozás 2010 elején, mert fennállt a gyanúja, hogy az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának egyes munkatársai - anyagi ellenszolgáltatás fejében - jogtalan előnyben részesítenek magánszemélyeket.

Eddig összesen negyvenkét embert hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség és az ügyészség. A gyanúsítottak között tizenöten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozói - négyen osztályvezetők, van köztük két könyvelő, míg huszonöten vállalkozók és magánszemélyek - mondta el Fazekas Géza, a főügyészség sajtószóvivője.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal Székesfehérváron és környékén, valamint Budapesten kilenc személynél tizenhárom helyszínen tartott házkutatást, elektronikus adathordozókat és iratokat foglalt le - olvasható az ügyészségi közleményben.

Az ügyészségi szóvivő szerint a bűnszervezet működése miatt az állam 100 millió forint bevételtől esett el. A hivatalos személyeket a szervezet tagjai esetenként 200-300 ezer forinttal, összesen mintegy tízmillió forinttal vesztegették meg. A bűnszervezet első számú vezetőjét előzetes letartóztatásba helyezték, négy embert őrizetbe vettek.

A büntetőügy adatai szerint a bűncselekmények döntő többségét bűnszervezet tagjaként követték el. Az ügyészség szerint a bűnszervezet N. Lajos magánszemély és Sz. József APEH hátralékkezelési ügyintéző vezetésével működött. A bűnszervezet tagja volt még M. Sándor APEH osztályvezető, J. Zsolt és O. Lajos APEH végrehajtási ügyintéző, E. Péter APEH árverési ügyintéző, P. Zsolt APEH végrehajtási ügyintéző, illetve N. Péter APEH kijáró végrehajtó - áll a közleményben.

Jut eszembe, Karácsony mikor vonja vissza a rendeleti kormányzást?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés