A Parlament elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt

2020. június 16. 12:26
Várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet, az időpontról a kormány dönt.

Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt kedden. A képviselők 192 igen szavazattal hagyták jóvá a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által beterjesztett, kétharmados támogatást igénylő, a veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot. A jogszabályban az Országgyűlés felhívja a kormányt, hogy a veszélyhelyzetet szüntesse meg. A törvénynek ez a paragrafusa a kihirdetését követő napon lép hatályba. A veszélyhelyzet megszüntetéséről ennek megfelelően a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. Ez az a jogszabály, amellyel a parlament meghosszabbította a kormány által március 11-én elrendelt veszélyhelyzetet és ez tette volna lehetővé, hogy a kabinet akkor is hozhasson rendkívüli rendelkezéseket, ha az Országgyűlés a járvány miatt nem ülésezik. Varga Judit igazságügyi miniszter május végén azt közölte, várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet.

Átmeneti szabályok, a járványügyi készültségről szóló törvény

A kormány továbbra is szükségesnek tartja azonban több, a járvány alatt meghozott rendelkezés fenntartását, továbbá néhány átmeneti intézkedés bevezetését, ezért Gulyás Gergely javaslatára a parlament 135 igen, 54 nem szavazattal és három tartózkodás mellett elfogadta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvényt is. Ez alapján az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztése alapján a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. Ennek idején a betegek ellátása az egészségügyi válsághelyzeti ellátás keretében történik. A válsághelyzet elrendelésének akkor van helye, ha nemzetközi járványügyi szükséghelyzet van. De akkor is el lehet rendelni, ha a polgárok életét, testi épségét, egészségét vagy az egészségügyi szolgáltatók működését oly mértékben veszélyezteti vagy károsítja egy váratlan esemény, hogy az az egészségügyi ellátási szükségletek és a helyben rendelkezésre álló kapacitás közötti aránytalansághoz vezet, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv, az egészségügyi szolgáltatók, valamint más állami és önkormányzati szervek együttműködését teszi szükségessé.

A veszélyhelyzet elrendelésének indoka lehet bármely olyan körülmény, amely a gyógyintézet ellátási területéhez tartozó lakosság ellátását súlyosan és közvetlenül akadályozza, feltéve, hogy a lakosság más gyógyintézet általi ellátása aránytalan nehézséggel járna. Az egészségügyi válsághelyzetet legfeljebb hat hónapig tarthat, kivéve ha a kormány annak hatályát meghosszabbítja. Meghatározták a hatósági házi karantén szabályait és lehetőséget adtak a felmentésre az alól különös méltánylást érdemlő esetekben.

Megerősíti a törvény a bevezetett fizetési moratóriumot

Döntöttek arról is, hogy a honvédség fegyverrel működhet közre a veszélyhelyzettel és az egészségügyi válsághelyzettel kapcsolatos feladatokban. A katasztrófavédelmi törvénybe beleírták, hogy a kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzésére, illetve következményeinek elhárítására veszélyhelyzetben – a törvényben már meghatározott intézkedéseken túl – az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

A törvény megerősíti a veszélyhelyzet alatt bevezetett fizetési moratóriumot a hitelre, a kölcsönökre és a lízingszerződésekre december 31-ig. Tartalmaz rendelkezéseket például az iskolákban, a szakképzésben a tanév befejezéséről, egyes vállalati adónemek bevallásának elhalasztásáról, az egyes ágazatokat megillető adó- és járulékkedvezményekről, a Széchenyi Pihenő Kártyára adható béren kívüli juttatás emeléséről és mentesítéséről a szociális hozzájárulási adó aló, vagy a lejáró szociális és családügyi ellátások meghosszabbításáról. Év végéig továbbra is 15 ezer forintig lehet PIN-kód nélkül érintéssel fizetni, és július 1-jéig marad az ingyenes parkolás is, szeptemberig pedig nem kell közterület-használati díjat fizetnie a vendéglátóhelyeknek. Újdonság, hogy az állami foglalkoztatási szervként eljáró Békés Megyei Kormányhivatal munkáltatói kérelem alapján engedélyezheti, hogy a munkáltató új munkahelyteremtő beruházás esetén munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot legfeljebb huszonnégy hónap alapulvételével alkalmazzon, amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek.

Az utazási iroda utalványt is adhat a pénz visszafizetése helyett

A törvényjavaslat eredeti szövegében még a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter adta volna ki az engedélyt, de az igazságügyi bizottság változtatást kezdeményezett, mert úgy látta: a kormányhivatal rendelkezik azzal a gyakorlati tapasztalattal, amely a hatósági feladat ellátáshoz szükséges. Különleges szabályokat fogadtak el a járvány miatt meghiúsult, utazási iroda által szervezett utakra. Ez a többi között azt tartalmazza, hogy ha az ügyfél ezt elfogadja, az iroda utalványt is adhat pénzvisszafizetés helyett.   Rögzítették azt is, hogy a rendezvények helyszínén való tartózkodásra a kormány továbbra is különös szabályokat állapíthat meg. A veszélyhelyzet idején lejárt okmányok pótlására lesz idő, mert azok a veszélyhelyzet megszűnését követően még 180 napig érvényesek. Meghatározták a menekültügyi eljárás átmeneti szabályait december 31-ig az Európai Bíróság tranzitzónával kapcsolatos májusi ítélete nyomán. A menedékjogi kérelmet a kormányrendeletben meghatározott külképviseleteken lehet benyújtani.

(MTI)

 

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szent és a szűz is nyilván jó. De azért valójában törvényben kellene megörökíteni Bangóné eszét.

Megint szamárságot állítasz.

A kormány csak 15 napra rendelhet el vészhelyzetet. Amennyiben meg akarja hosszabbítani, ehhez országgyűlési határozat szükséges, amelyet kétharmados törvény szabályoz.
Jelen esetben a kezdeményező a kormány, felhíva az országgyűlést, hogy a veszélyhelyzet megszűnt, így hivatkozva az Alaptörvény 54. cikk 3. bekezdésére - A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn. - a megszüntetést kéri, javasolja.

Mindebből következik, hogy a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv az országgyűlés, így a megszüntetésére is ő jogosult és nem a kormány.

Addig folytatod a vitát, mig végül hazugság lesz belőle.

Ahogy a nevében van ,,felhatalmazási törvény" törvény. Márpedig törvényt csak az országgyűlés hozhat. Ebből eredően törvényt csak az országgyűlés helyezheti hatályon kívül. Az országgyűlés tagjai pedig a képviselők. Ebből eredően bármelyik képviselő kezdeményezhet törvény alkotást és hatályon kívül helyezést is.

Alaptörvény 54. cikk 3. bekezdés ,,A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn.,,

,,Legalább logikusan hazudoznál.,,

@Secnir meg a logika két különböző dolog.

Holnap lesz 10 éve, hogy a székesfehérvári Adóhivatal épületébe feketeruhás fegyveresek rontottak be, földretepertek, letartóztattak és elhurcoltak több közismerten korrupt adóhivatali vezetőt.
Mesterházi Sándortól Vér Istvánnéig nagy volt a riadalom, Bocskay igazgató urat is érdemei elismerése mellett más fontos beosztásba kellett helyezni.

Kiderült, hogy 3 féle eljárást is alkalmaztak az urak és hölgyek szoros együttműködésben:
1. Az adóvizsgálatra berendelt embert vagy vállalkozást saját zsebre megkopasztották.
2. Maguk hajtottak fel olyanokat, akiket meg tudtak kopasztani.
3. Megrendelésre tönkretették a megnevezett vállalkozást adóhivatali eszközökkel.

Aztán szépen elült minden.
Néhány megüresedett pozícióba másik ember került.
Persze most is közismert, hogy ki az új mesterházi és ki az új nagylajos.

A 10 éve lassacskán csordogáló peres eljárásban még nincs jogerős ítélet.
A főszereplők a bankszektorban és az államigazgatásban futottak be új karriert (mivelhogy büntetlen előéletűek és jó káderek), az áldozatok pedig hallgatnak, mint a sír.

Ez a Mesterházi és 65 társa néven ismert székesfehérvári APEH-ügy rövid foglalata.

Magyarország 2010-2020

Válaszok:
opht | 2020. június 16. 14:50

Már megint a sapkával van a baj

Nemzetközi segítséggel megszületett a balliberális válasz a felhatalmazási törvény megszüntetésével kapcsolatban.

A felhatalmazás visszavonása után még nagyobb hatalma lehet Orbánnak
https://hirklikk.hu/kozelet/a-..

Nagy kínban lehetnek, hogy már a saját korábbi logikájukat is megbuzerálják.

"Magyarország 2010-2020"

Valami akkor nem tiszta. Mindezt 2010 májusa és júniusa között tették? Vagy netán korábban, és a Fidesz kormány egyik első intézkedése volt ezt felszámolni? Akkor az évszám nem stimmel.

Válaszok:
nick89 | 2020. június 16. 15:02

nick89

A Parlament elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt
2020. június 16. 12:26
Várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet, az időpontról a kormány dönt.
Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt kedden. A képviselők 192 igen szavazattal hagyták jóvá a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által beterjesztett, kétharmados támogatást igénylő, a veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot. A jogszabályban az Országgyűlés felhívja a kormányt, hogy a veszélyhelyzetet szüntesse meg. A törvénynek ez a paragrafusa a kihirdetését követő napon lép hatályba. A veszélyhelyzet megszüntetéséről ennek megfelelően a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. Ez az a jogszabály, amellyel a parlament meghosszabbította a kormány által március 11-én elrendelt veszélyhelyzetet és ez tette volna lehetővé, hogy a kabinet akkor is hozhasson rendkívüli rendelkezéseket, ha az Országgyűlés a járvány miatt nem ülésezik. Varga Judit igazságügyi miniszter május végén azt közölte, várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet.

Átmeneti szabályok, a járványügyi készültségről szóló törvény

A kormány továbbra is szükségesnek tartja azonban több, a járvány alatt meghozott rendelkezés fenntartását, továbbá néhány átmeneti intézkedés bevezetését, ezért Gulyás Gergely javaslatára a parlament 135 igen, 54 nem szavazattal és három tartózkodás mellett elfogadta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvényt is. Ez alapján az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztése alapján a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. Ennek idején a betegek ellátása az egészségügyi válsághelyzeti ellátás keretében történik. A válsághelyzet elrendelésének akkor van helye, ha nemzetközi járványügyi szükséghelyzet van. De akkor is el lehet rendelni, ha a polgárok életét, testi épségét, egészségét vagy az egészségügyi szolgáltatók működését oly mértékben veszélyezteti vagy károsítja egy váratlan esemény, hogy az az egészségügyi ellátási szükségletek és a helyben rendelkezésre álló kapacitás közötti aránytalansághoz vezet, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv, az egészségügyi szolgáltatók, valamint más állami és önkormányzati szervek együttműködését teszi szükségessé.

A veszélyhelyzet elrendelésének indoka lehet bármely olyan körülmény, amely a gyógyintézet ellátási területéhez tartozó lakosság ellátását súlyosan és közvetlenül akadályozza, feltéve, hogy a lakosság más gyógyintézet általi ellátása aránytalan nehézséggel járna. Az egészségügyi válsághelyzetet legfeljebb hat hónapig tarthat, kivéve ha a kormány annak hatályát meghosszabbítja. Meghatározták a hatósági házi karantén szabályait és lehetőséget adtak a felmentésre az alól különös méltánylást érdemlő esetekben.

Megerősíti a törvény a bevezetett fizetési moratóriumot

Döntöttek arról is, hogy a honvédség fegyverrel működhet közre a veszélyhelyzettel és az egészségügyi válsághelyzettel kapcsolatos feladatokban. A katasztrófavédelmi törvénybe beleírták, hogy a kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzésére, illetve következményeinek elhárítására veszélyhelyzetben – a törvényben már meghatározott intézkedéseken túl – az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

A törvény megerősíti a veszélyhelyzet alatt bevezetett fizetési moratóriumot a hitelre, a kölcsönökre és a lízingszerződésekre december 31-ig. Tartalmaz rendelkezéseket például az iskolákban, a szakképzésben a tanév befejezéséről, egyes vállalati adónemek bevallásának elhalasztásáról, az egyes ágazatokat megillető adó- és járulékkedvezményekről, a Széchenyi Pihenő Kártyára adható béren kívüli juttatás emeléséről és mentesítéséről a szociális hozzájárulási adó aló, vagy a lejáró szociális és családügyi ellátások meghosszabbításáról. Év végéig továbbra is 15 ezer forintig lehet PIN-kód nélkül érintéssel fizetni, és július 1-jéig marad az ingyenes parkolás is, szeptemberig pedig nem kell közterület-használati díjat fizetnie a vendéglátóhelyeknek. Újdonság, hogy az állami foglalkoztatási szervként eljáró Békés Megyei Kormányhivatal munkáltatói kérelem alapján engedélyezheti, hogy a munkáltató új munkahelyteremtő beruházás esetén munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot legfeljebb huszonnégy hónap alapulvételével alkalmazzon, amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek.

Az utazási iroda utalványt is adhat a pénz visszafizetése helyett

A törvényjavaslat eredeti szövegében még a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter adta volna ki az engedélyt, de az igazságügyi bizottság változtatást kezdeményezett, mert úgy látta: a kormányhivatal rendelkezik azzal a gyakorlati tapasztalattal, amely a hatósági feladat ellátáshoz szükséges. Különleges szabályokat fogadtak el a járvány miatt meghiúsult, utazási iroda által szervezett utakra. Ez a többi között azt tartalmazza, hogy ha az ügyfél ezt elfogadja, az iroda utalványt is adhat pénzvisszafizetés helyett. Rögzítették azt is, hogy a rendezvények helyszínén való tartózkodásra a kormány továbbra is különös szabályokat állapíthat meg. A veszélyhelyzet idején lejárt okmányok pótlására lesz idő, mert azok a veszélyhelyzet megszűnését követően még 180 napig érvényesek. Meghatározták a menekültügyi eljárás átmeneti szabályait december 31-ig az Európai Bíróság tranzitzónával kapcsolatos májusi ítélete nyomán. A menedékjogi kérelmet a kormányrendeletben meghatározott külképviseleteken lehet benyújtani.

(MTI)| MTI | veszélyhelyzet | Parlament | Varga Judit

36
5
Összesen 117 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
Egyéni szűréslista
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
SZŰRÉS: IDŐRENDBEN FORDÍTOTT IDŐRENDBEN ÉRTÉKELÉS SZERINT
Zod 2020. június 16. 12:32
261
Az nem lehet.
Az ellenzék korábban világosan megmondta, hogy Orbán a veszélyhelyzet bevezetésével örökös diktatúrát épít.

Válaszok:
Locomotive | 2020. június 16. 12:41
Secnir | 2020. június 16. 12:50
Lombi | 2020. június 16. 12:57
dekoninck | 2020. június 16. 14:15
B_kanya | 2020. június 16. 14:40
válasz erre
vigyor 2020. június 16. 12:36
138
...valaki szóljon a CNN-nek, hogy a nem dolgozó Parlament mán megint törvényt alkotott nagy titokban!

Válaszok:
nick89 | 2020. június 16. 14:43
válasz erre
Hannibal 2020. június 16. 13:01
23
A hős ellenzékünk kemény kitartása elnyerte jutalmát, a sziklaszilárd passzív ellenállás felőrőlte a gyáva diktatúra ellenállását, s gyáván önként kell feladniuk a gyáván parlament által megszavazott örök oligarchikus egyeduralmat, melyben OV gyáván királlyá koronázta magát (gyáván!).

Válaszok:
soltesz | 2020. június 16. 13:03
Análpápa | 2020. június 16. 13:39
válasz erre
Lombi 2020. június 16. 12:54
20
@Secnir
Hazudsz. Az ellenzék a diktatórikus hatalom megszilárdításáról beszélt. Szó szerint.

válasz erre
Kanmacska 2020. június 16. 12:45
119
Bezzeg Szlovákiában marad a vezélyhelyzet!
Kiváncsi vagyok, Katka, Donáth, Gyöngyösi meg Újhülye most milyen balhét csinál az EU-ban!

Válaszok:
A teremburáját | 2020. június 16. 12:54
válasz erre
vigyor 2020. június 16. 12:46
16
@rollotomasi
Rasszizmusantiszemitizmusnáci!!!!!!!!!!

Tudod, az örök, a megunhatatlan szólamok, ja és mindenhez hozzá kell tenni, hogy intézményesített, ez fontos, csak akkor fizetnek nekik érte!

Válaszok:
soltesz | 2020. június 16. 12:51
válasz erre
di maggio 2020. június 16. 12:33
419
Az 54 ellenszavazat vajon kormánypárti,vagy ellenzéki volt?

Válaszok:
Pandaka pygmaea | 2020. június 16. 12:53
Zod | 2020. június 16. 13:52
Rémisztő Képződmény | 2020. június 16. 14:50
válasz erre
Kristály 2020. június 16. 12:34
217
Meg kellett volna várni Macront .

válasz erre
soltesz 2020. június 16. 12:52
116
@Secnir
MARHA.
A Parlament BÁRMIKOR visszavonhat bármilyen rendelkezést.

válasz erre
Pandaka pygmaea 2020. június 16. 12:53
115
@di maggio
Ezek megbolondultak, miért szavaztak ellene? :D
Így már nem dittatúrázhatnak, vagy mi?
Válaszok:
survivor | 2020. június 16. 13:10
válasz erre
Lombi 2020. június 16. 12:57
14
@Zod
Így van.
2010 óta diktatúra van. Aztán diktatúrább lett, amit meg is szilárdítottak a törvénnyel.

Most meg csak úgy elengedik. Érthetetlen.
Válaszok:
na még ez is | 2020. június 16. 13:05
Zod | 2020. június 16. 13:07
survivor | 2020. június 16. 13:11
válasz erre
Zod 2020. június 16. 13:07
14
@Lombi
Rájöttem.
Csak 20-án szűnik meg a veszélyhelyzet, addig még elhurcolhatják az ellenzékieket.

Ferencet felkötik, és a háta mögött szögesdróttal összekötözött kézzel, arccal lefelé, jeltelen sírba temetik, ahogy Nagy Imrét, Kádár és Apró elvtársak idején.

válasz erre
soltesz 2020. június 16. 12:51
12
@vigyor
1) Rasszizmus nincs, mert a rasszokat vagy Isten vagy a Természet teremtette.
(Vagy te "vótál" koma?)
2) Antiszemitizmus SINCS, mert hiányzik a szemita nép hozzá.
Kissé szemita a palesztín vagy a libanoni.
Az arab CSAK nyelvileg szemita.
Az európai "zsidóság" pedig KAZÁR azaz NEM szemita nép. Ashkenáziak.

Válaszok:
Kanmacska | 2020. június 16. 14:17
válasz erre
Pandaka pygmaea 2020. június 16. 12:54
214
Ja, Kamugeri mikor adja vissza a teJhatalmát?

Válaszok:
46providence | 2020. június 16. 13:44
válasz erre
A teremburáját 2020. június 16. 12:54
12
@Kanmacska
Sőt "bezzeg Romániában" hosszabbítanak! Ja, ott választások lesznek ősszel! Ha csak el nem halasztják a vészhelyzetre való tekintettel, mert ellentétben a sokat bírált magyar törvénnyel, ott szabad játszadozni a választásokkal is! Türelmetlenül várom (Sic!) az Európa Tanács, az EB és az EP állásfoglalását az ügyben s a nyílt EP-i plenáris gyűlésen való elmarasztalását!

válasz erre
Locomotive 2020. június 16. 12:41
11
@Zod
Én is így tudtam...

Megzavarodtam :-)

válasz erre
Pandaka pygmaea 2020. június 16. 12:55
11
@Secnir
Vissza lett vonva vagy nem lett visszavonva?
Na ugye.

válasz erre
ejnyebejnye 2020. június 16. 13:02
112
@Secnir
Okostojás.
Ez igy működik. A kormány beterjeszt, a parlament dönt.
Ez neked újdonság?
Válaszok:
soltesz | 2020. június 16. 13:04
Secnir | 2020. június 16. 13:14
válasz erre
patkánynak sem nevezhető férgek 2020. június 16. 12:42
10
@albatros
Dehogy korai. Napi egy új betegnél felesleges bohóckodni.

Válaszok:
albatros | 2020. június 16. 12:49
válasz erre
Super Partes 2020. június 16. 12:50
313
NA, fellelegezhet az ellenzek, nem marad a diktatúra 2O22-ig. Ezt jó lenne tudatni a Politicoval, a NYT-szal, a SZ-unggal, a FAZ-gal, a Der Spiegellel, a Le Monde-dal, a La Repubblicaval, a Corriere della Seraval, a La Stampaval, a RAI 1 és 3-mal, a News24-gyel. Szóval az összes médiával, mely emiatt vészharangot kongatott a magyar ellenzéki testvérekkel együtt.

válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:11
9
@Lombi
És közben I. Viktort királlyá koronázták. Háromszor...

válasz erre
soltesz 2020. június 16. 12:59
19
Ez nem hír.
Valami bűnöző néger nem dobta fel a talpát? Az igen, az fájintos.

válasz erre
soltesz 2020. június 16. 13:03
19
@Hannibal
Bangónét nevezzük ki szent szűznek.
Megmentett minket a diktatúrától!

Válaszok:
packó | 2020. június 16. 13:14
válasz erre
Pedrobike 2020. június 16. 13:06
7
ma megbukik a kormány, az a nap van (kedd) meg gondolom Viktor is.. ezek agyalágyultak, ja azok nem, mert ami nincs nem tud meglágyulni

válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:13
7
@TÖKÖS
Mit kapott ? jogot a polgárok védelmére ? A normalitás védelmére ? A határok védelmére ?

válasz erre
Monoszem 2020. június 16. 13:18
7
@Secnir
A kormány nem oldhatja fel. Ha feloldhatná nem kellett volna a Parlamentnek szavaznia róla. Legalább logikusan hazudoznál.
Na de most mit fogtok rinyálni, hogy nagy bánatotokra vége a diktatúrának?

Válaszok:
Berecskereki | 2020. június 16. 13:40
Szuverén maffiaállam | 2020. június 16. 14:23
válasz erre
Berecskereki 2020. június 16. 13:21
7
@Secnir
Megint szamárságot állítasz.

A kormány csak 15 napra rendelhet el vészhelyzetet. Amennyiben meg akarja hosszabbítani, ehhez országgyűlési határozat szükséges, amelyet kétharmados törvény szabályoz.
Jelen esetben a kezdeményező a kormány, felhíva az országgyűlést, hogy a veszélyhelyzet megszűnt, így hivatkozva az Alaptörvény 54. cikk 3. bekezdésére - A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn. - a megszüntetést kéri, javasolja.

Mindebből következik, hogy a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv az országgyűlés, így a megszüntetésére is ő jogosult és nem a kormány.

válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:08
6
@albatros
Mert eü. intézkedés , és nem rendkívüli milk power....

válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:10
6
@Pandaka pygmaea
Reflexből. és mert még akad helyzet , amikor sérül a szent liberalizmus.
Ha pld. hirtelen oltani kell kanyaró ellen 100.000 embert ?

válasz erre
makapaka2 2020. június 16. 13:11
6
Ezért kellett azt a nevetséges cirkuszt csinálni libsikéim itthon és külföldön???

válasz erre
balfrász 2020. június 16. 13:23
6
Vége a népviseleti diktatúrának, megint népviseleti demokrácija van.
Minden haladékony fellélegezhet: nem kötelező matyóhimzésben járniuk, maradhat a szivárványszín gönc.

válasz erre
Berecskereki 2020. június 16. 13:36
17
@Secnir
Addig folytatod a vitát, mig végül hazugság lesz belőle.

Ahogy a nevében van ,,felhatalmazási törvény" törvény. Márpedig törvényt csak az országgyűlés hozhat. Ebből eredően törvényt csak az országgyűlés helyezheti hatályon kívül. Az országgyűlés tagjai pedig a képviselők. Ebből eredően bármelyik képviselő kezdeményezhet törvény alkotást és hatályon kívül helyezést is.

Alaptörvény 54. cikk 3. bekezdés ,,A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn.,,

Válaszok:
Szuverén maffiaállam | 2020. június 16. 14:12
válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:07
5
@rollotomasi
Majd rettegsz te ha jön az első ebola járvány ---vagy visszajön a fekete himlő-ami ellen 40 éve nem oltottak már...
West Nile vírus, hanta virus, Lassa virus, dengue virus, sárgaláz, Marburg betegség, Krími kongói láz, polio, meningitis , encephalitis , veszettség.....

válasz erre
nemecsekerno_007 2020. június 16. 13:09
5
Tartózkodás nélkül?!?!?!

DIKTATÚRA!!!!!!!!

válasz erre
soltesz 2020. június 16. 13:11
5
@TÖKÖS
Dolgoznod kell more?

válasz erre
Hannibal 2020. június 16. 13:22
5
@packó
Dehogy, azt majd egyszer a jövőnek eltenni formaldehidban, örök mementóul, mint az Ész, a Ráció megtestülése.

Válaszok:
packó | 2020. június 16. 13:54
válasz erre
packó 2020. június 16. 13:14
4
@soltesz
A szent és a szűz is nyilván jó. De azért valójában törvényben kellene megörökíteni Bangóné eszét.

Válaszok:
Hannibal | 2020. június 16. 13:22
válasz erre
Berecskereki 2020. június 16. 13:40
4
@Monoszem
,,Legalább logikusan hazudoznál.,,

@Secnir meg a logika két különböző dolog.

válasz erre
46providence 2020. június 16. 13:44
4
@Pandaka pygmaea
Ácsi,inkább TELLYHATALMÁT! Elfftájsak:itt az zideje a forradalomnak!

válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:22
3
"Döntöttek arról is, hogy a honvédség fegyverrel működhet közre a veszélyhelyzettel és az egészségügyi válsághelyzettel kapcsolatos feladatokban"

Egy KOMOLY járvány idején (nem a mostani..)
ahol a halálozás 30-50% erre is szükség lehet. VALÓDI VESZTEGZÁRRA
Mert ez NEM az.
Szerencsére, vélhetőleg a bakteriális betegségek leküzdhetők anélkül is.
Amikor Stockholmban 1963-
ban F. HIMLŐ járvány volt --és hetekig nem ismerték fel, (vagy a jugó járvány idején)

https://srbija.blog.hu/2012/03..

NÁLUNK is oltottak a vendéglátó-szálloda-idegenforg. dolgozóit. Apámat is..

Válaszok:
KötőDániell | 2020. június 16. 14:24
válasz erre
Jason Bourne 2020. június 16. 13:26
14
De kár.
Maradhatott volna még a TEJhatalom.

Válaszok:
pollip | 2020. június 16. 13:37
válasz erre
llnnhegyi 2020. június 16. 13:31
14
Hétköznapi történet.
A kormány győz,az ellenzék bukik.
A Heti Tv győz, a CNN bukik.

válasz erre
sozlib_abschaum 2020. június 16. 13:32
14
Türelmetlenül várjuk az ellenzék (moslékosok) bocsánatkérését!

válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:41
14
@Emmanuel Goldstein
Ha téged a "személyes szabadság korlátozása" jobban zavar , mint egy ebola/sárgaláz/Hanta virus járvány (vagy akár egy kanyaró amiben dettó meghalhatsz...akkor költözz a szabad Seattle-be..
Amúgy a NYOLC MILLIÁRD másik ember nem korlátoz ?

Válaszok:
KötőDániell | 2020. június 16. 14:29
Emmanuel Goldstein | 2020. június 16. 14:32
válasz erre
Kanmacska 2020. június 16. 14:15
3
@Secnir
Fogalmazhatunk, ahogyan akarunk, a lényeg az, hogy megszüntetik a veszélyhelyzetet.
Az ellenzék meg azt híresztelte, hogy soha, mert diktatúra van.
Eőtte is az volt, szerinte.

válasz erre
dekoninck 2020. június 16. 14:15
14
@Zod
Mekkora csalódás ez lipsijéknek....

Válaszok:
Ohio | 2020. június 16. 14:27
válasz erre
soltesz 2020. június 16. 13:04
35
@ejnyebejnye
Tévedsz.
A parlamenti döntéshez NEM kell kormány beterjesztés.
Ha akar BÁRMIKOR dönt.

Válaszok:
Szuverén maffiaállam | 2020. június 16. 14:32
válasz erre
na még ez is 2020. június 16. 13:05
35
@Lombi
Nem engedték el. Orbán olyan most, mint a mesebeli királylány. Vissza is adta, meg nem is :)

Válaszok:
soltesz | 2020. június 16. 13:13
válasz erre
pollip 2020. június 16. 13:37
2
@Jason Bourne
Gergőé megvan még

Válaszok:
llnnhegyi | 2020. június 16. 14:33
válasz erre
Análpápa 2020. június 16. 13:39
2
@Hannibal
Nem rossz, nem rossz, de az intézményesített kimaradt

Válaszok:
Hannibal | 2020. június 16. 14:55
válasz erre
packó 2020. június 16. 13:54
2
@Hannibal
Na jó, de ma!

Válaszok:
Hannibal | 2020. június 16. 14:53
válasz erre
alex44 2020. június 16. 14:19
13
karácsonynak nem kéne lassan összehívni a közgyűlést?

válasz erre
KötőDániell 2020. június 16. 14:24
2
@survivor
Azért érdekes hogy a stockholmi himlő járványnak nem sok nyoma maradt. Legalább is én nem találtam. A jugoszláv fertőzésről annál inkább.

válasz erre
KötőDániell 2020. június 16. 14:29
2
@survivor
Vagy Stockholm a. Ott sem hívei a korlátozásoknak. Meg is van az eredménye: majdnem 5000 halott.

válasz erre
survivor 2020. június 16. 13:43
12
@Ohio
A kis leszbi erőszaktevő....

válasz erre
Zod 2020. június 16. 13:52
12
@di maggio
135 igen:Fidesz, KDNP, Ritter Imre (német kisebbség), Volner János (független)
54 nem: Jobbik, MSZP, DK, LMP, Párbeszéd, Bana Tibor, Bencsik János, Farkas Gergely, Szabó Szabolcs, Székely Sándor (független)
3 tartózkodás: Mi Hazánk
Válaszok:
dekoninck | 2020. június 16. 14:16
válasz erre
dekoninck 2020. június 16. 14:16
12
@Zod
Na, akkor ki is akar diktatúrát?

válasz erre
Kanmacska 2020. június 16. 14:17
1
@soltesz
a 2-hoz.
Vannak azért széfardok is.

válasz erre
dekoninck 2020. június 16. 14:23
23
@Emmanuel Goldstein
Teljesen mindegy. A parlament, ahol akár csak 1 fő többség van, lényegében felesleges, szerintem semmi szükség rá. Nekem jó a rendeleti kormányzás is, ha az érdekünkben cselekszenek. Demokráciaszerűség csak és kizárólag Svájcban van. Akkor meg?

Válaszok:
Emmanuel Goldstein | 2020. június 16. 14:31
válasz erre
llnnhegyi 2020. június 16. 14:30
1
@Ohio
No fene!
Orbán Viktor miniszterelnök úr kormányoz!??!!
Hála Istennek!
Hajrá Magyarország!

válasz erre
llnnhegyi 2020. június 16. 14:33
1
@pollip
Szia!

A segédjei majd oldalba ütik...-:))

válasz erre
soltesz 2020. június 16. 13:13
11
@na még ez is
Megdugta a nejedet?

válasz erre
ceftarolin 2020. június 16. 13:33
22
Nyissák már ki a határokat!

válasz erre
ever 2020. június 16. 13:46
11
A veszhelyzetnek akkor lesz vege ha ezek lampavason lognak majd vagy bortonben ulnek.A fegyverhordozok pedig teljes-az egesz csaladra meg a hat lakassal randelkezo 12 eves gyermekre is kiterjedo-vagyonelkobzas mellett kozmunkaskent dolgoznak majd.

válasz erre
Emmanuel Goldstein 2020. június 16. 14:31
11
@dekoninck
Az a probléma nem-demokratikus rendszerekkel, hogy:
1. nincs semmi garancia arra, hogy a kormányzás a polgárok érdekei szerint történik, hiszen a rendszerben nincs ellenőrzés
2. ha a nép érdekeivel ellentétes a kormány tevékenysége, nem lehet demokratikus úton eltávolítani a rezsimet
3. soha nem tudhatod, hogy te a hatalom vagy az alattvalók oldalára kerülsz...

válasz erre
B_kanya 2020. június 16. 14:39
@Emmanuel Goldstein
"Természetesen tartok a járványtól, de sokkal veszélyesebbnek tartom azokat, akik a járványra hivatkozva minden emberi jogot megpróbálnak felszámolni."

OK, Karen.

válasz erre
B_kanya 2020. június 16. 14:40
@Zod
"Az nem lehet.
Az ellenzék korábban világosan megmondta, hogy Orbán a veszélyhelyzet bevezetésével örökös diktatúrát épít."

Ideiglenesen, végleg, 90 napra magához ragadta a Zorbán a TEJ hatalmat.

válasz erre
Berecskereki 2020. június 16. 14:43
Már megint a sapkával van a baj

Nemzetközi segítséggel megszületett a balliberális válasz a felhatalmazási törvény megszüntetésével kapcsolatban.

A felhatalmazás visszavonása után még nagyobb hatalma lehet Orbánnak
https://hirklikk.hu/kozelet/a-..

Nagy kínban lehetnek, hogy már a saját korábbi logikájukat is megbuzerálják.

válasz erre
sors 2020. június 16. 14:49
Az ellenzék ezt sem szavazta meg?

válasz erre
opht 2020. június 16. 14:50
@nick89
"Magyarország 2010-2020"

Valami akkor nem tiszta. Mindezt 2010 májusa és júniusa között tették? Vagy netán korábban, és a Fidesz kormány egyik első intézkedése volt ezt felszámolni? Akkor az évszám nem stimmel.

-Csak néhány 2010. 01-05 havi ügyletük szerepel a vádban.
-Nem számolta fel a Fidesz egyik első lépéseként.
-Még most is vidáman lépkednek előre a szamárlétrán ezek a trógerek.
-Ítélet sincs.
-10 év eltelt

A gugli is a barátod.
Keress rá!

Bocs, nem tudom hogy történt.
A Mandiner nem is enged 500 karakternél többet.
Ez meg van 10.000 is.
Az enyém csak a legvégén 5 sor.

Már csak azt nem értem, mi ezzel a probléma.
Ez a PARLAMENTÁRIS demokrácia alapképlete.

Tehát meg egyszer: ki döntött a veszélyhelyzet megszüntetéséről? A PARLAMENT.

Szia!. Á, dehogy:-)
Ők is élvezkednek

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés