Magyar Nemzet: Soros György pénzéből bőségesen jutott a balliberális haveroknak

2020. június 12. 13:38
A lap szerint Karácsony Gergelyék százmilliókat költöttek a fővárosi tesztbizniszre.

A baloldali holdudvarnál kötött ki a Soros György által Budapestnek küldött pénz, számol be a Magyar Nemzet. Gyurcsány és Bajnai egészségügyi miniszterének kft.-je több mint százmillió forintot kapott, de negyedmilliárdért hozhat be sebészi maszkokat egy olyan cég is, amely nem is kereskedhetne gyógyászati termékekkel.

„Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük!” – írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán 2020. március 30-án. A főpolgármester hozzátette: a spekuláns adományáról be fognak számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytatták a szükséges tárgyalásokat és megkötötték a megállapodásokat. Hangsúlyozta, hogy a tárgyalások a bejelentés idején még folytak. Azóta kiderült, Soros György adománya az eredetinél is bőkezűbb lett: mintegy másfél millió dollár – nem pedig euró – érkezett a főváros számlájára. A Magyar Nemzet már április elején úgy értesült városházi forrásokból, hogy a pénz jelentős része a fővárosi balliberális holdudvar egyes szereplőihez vándorolhat. Egészen pontosan azt az információt kapták, hogy a szocialista érában a közegészségügyi megrendeléseken taroló Kern József és az érdekeltségeibe tartozó Diagon és Medisyst Kft. lehet ismét a nagy nyertes, valamint egy másik vállalkozás, amelynek személyi állománya egy időben részleges átfedést mutatott a két céggel, és szintén jelentős közbeszerzéseket nyert el Gyurcsány és Bajnai alatt: a Corden International Kft. A lap kérédésre április 7-én a Főpolgármesteri Hivatal azt a választ adta, hogy a Corden Kft.-vel már leszerződött, a Diagon és a Medisyst Kft. pedig nem szerződéses partnerük.

(Magyar Nemzet)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt a Fővárosi Önkormányzat április 23.-án kelt tájékoztatója.
https://budapest.hu/Lapok/2020..

Jó lenne, ha a Fővárosi Önkormányzat a honlapjára kitenné a szerződést és a teljesítést igazoló dokumentációt, amely igazolná, hogy a teljesítés minden kétséget kizáróan megtörténhetett.
Egy ÁSZ témavizsgálatra is szükség lenne.

Soros pénze közpénz? Nem.
.........
IGEN

,,közpénznek a különböző szintű kormányzatok által, állami kényszer (törvényi felhatalmazás) alapján a gazdaság szereplőitől elvont jövedelmet, a gazdasági szereplők által a közjavak javak használatáért, igénybevételéért fizetett használati díjakat, a kizárólagos és részleges állami/önkormányzati tulajdon hasznosításából, adományokból és a közszektorhoz tartozó szereplők által felvett kölcsönökből származó pénzt tekinthetjük.,,

Ebben egyet is értettünk.

Nem tudsz olvasni?
A logikáddal van a probléma?
Használd a Wikit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés