Terrortámadás megakadályozásáról számolt be a Krímből az FSZB

2020. június 10. 15:02
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közleménye szerint az elfogott személyek saját készítésű pokolgép felrobbantására készültek.

Terrortámadást sikerült megakadályozni a Krím székvárosának számító Szimferopol piacán, a merénylet előkészítésével vádolt öt orosz állampolgárt őrizetbe vették – közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). A közlemény szerint az elfogott személyek saját készítésű pokolgép felrobbantására készültek. Az FSZB azzal is megvádolta őket, hogy terrorista és szélsőséges propagandatevékenységet folytattak az interneten.

A szolgálat szerint házilag előállított robbanószerkezeteket, lőfegyvereket, lőszert és olyan kommunikációs eszközöket foglaltak le tőlük, amelyek előkészületben lévő bűncselekményekre és a Délkelet-Ukrajnában harcoló ukrán radikálisokkal való kapcsolattartásra vonatkozó adatokat tartalmaztak. A Krímet 2014-ben szállta meg Oroszország, és csatolta el Ukrajnától, egy helyi népszavazás eredményére hivatkozva. Az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége nem ismeri el ennek a lépésnek a legitimitását.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés