Trump fékentartását kérik a Facebooktól Zuckerberg ösztöndíjasai

2020. június 7. 8:31
Ösztöndíjas tudósok kezdeményeztek aláírásgyűjtést a szerintük gyűlöletkeltő bejegyzések ellen.

Azt kérték Mark Zuckerbergtől, hogy tartsa féken a gyűlöletkeltő bejegyzéseket, köztük Donald Trump amerikai elnök bejegyzéseit is. A levelet eddig aláíró, egyetemi és kutatóintézetekben dolgozó mintegy 60 tudós – a levél tanúsága szerint – úgy véli, hogy az amerikai elnök is „hamis információkat és gyújtó hangú közleményeket” tesz közzé e közösségi média oldalain. A szombaton közzétett levélben arra kérik Zuckerberget, hogy „fontolja meg szigorúbb politika bevezetését az emberek számára kártékony hamis információk és gyújtó nyelvezet” visszaszorítására, amelyre szerintük különösen szükség lenne e mostani, tüntetésekkel terhelt időszakban.

A kutatók szerint a történelem jó oldalára kell állni

A levél aláírását kezdeményező három kutató egyike, a Harvard Egyetem orvosi karán dolgozó Deborah Marks újságíróknak elmondta: az aláírók „küldetése ellentétes a Facebook bizonyos téren tanúsított hozzáállásával, tehát arra bátorítjuk, hogy inkább az igazság és a történelem jó oldalára álljon, amint ezt a levélben is javasoljuk”. Marks és az aláírást szervező két másik kutató – Martin Kampmann, a San Franciscó-i egyetem és Jason Shepherd, Utah állam egyetemének kutatója – a Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan által létrehozott Chan Zuckerberg Kezdeményezés nevű alapítványtól kapnak ösztöndíjat a kutatásaikhoz. Mindhárman neurodegeneratív betegségek, köztük az Alzheimer- és a Parkinson-kór kutatásával foglalkoznak.

Shepherd elmondta: a levelet mintegy 160 ember írta alá, 10 százalékuk a Chan Zuckerberg Kezdeményezés alkalmazottja. Az AP hírügynökség megkereste a Chan Zuckerberg Kezdeményezést, hogy kommentálja a levelet, de nem kapott választ. Elemzők ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy a Facebook jó néhány munkatársa az elmúlt napokban kifogásolta, hogy Mark Zuckerberg nem akarja még csak megjelölni sem Donald Trump, vagy más politikusok, általuk gyújtó hangúnak tartott bejegyzéseit. Zuckerberg pénteken egy hosszabb Facebook-bejegyzésben jelezte: az óriásvállalat felülvizsgálja eddigi politikáját, különösen, ami az erőszakos fenyegetésekre és a választás befolyásolására irányuló bejegyzéseket illeti. Hozzáfűzte, hogy ugyan áttekintik ezeket a dolgokat, de nem biztos, hogy minden téren változást vezetnek be.

(MTI)

(kép forrása: www.techcrunch.com)

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hamis információkat és gyújtó hangulatú közleményeket az utóbbi hetekben főként a baloldalról láttam, mióta az a néger fickó meghalt. Az pedig egyenesen felháborító, hogy ezek a libsi rohadékok akarják megmondni, hogy mi a történelem jó oldala. A történelem jó oldala az lenne, ha ti, hitvány szartok, eltakarodnátok a közéletből.

Egyébként ez az egész nagyon jól mutatja, hogy mennyire kezd elhatalmasodni az elmebetegség a ballib oldalon. Azok az alapítványtagok kritizálják Zuckerberget, amelyet ő pénzel. És olyan kifogások hangzanak el, hogy "nem jelöli meg" Trump közleményeit. Ott van bzmg, hogy Trump közleménye, mi a faszt kéne rajta megjelölni?

Ez az egész már csak a elnökválasztás miatt is felháborító, hogy ezek a rohadék tetvek most már azt várják el a Facebooktól, hogy tevőlegesen, nyílt sisakkal avatkozzon be a választási kampányba.

Egyébként ennyit is ér ez a gusztustalan, kirakatba tett gutmenschkedés a nagyvállalatoktól. Ezeknek a libsi állatoknak semmi nem elég, mindig többet akarnak. Most épp egyre több balos cenzúrát.

Milyen érdekes, hogy a "szabadságszerető" libsik előbb utóbb mindig a balos cenzúránál kötnek ki.

Ők a történelem bizalmasai. Onnan tudják, hogy ők vannak jó oldalon.
(Malcolm Bradbury: A ​történelem bizalmasa. A regény pont ezt az agresszív egyetemi szubkultúrát írta le már 1975-ben.)

"A totális cenzúra bevezetése már eldöntött tény, csak kell valami mondvacsinált indok."

Éppenséggel bevezethetik, csak akkor a közönség tetemes része otthagyja a picsába a Facebookot. Világos, hogy ezeknek elsősorban a libsik az érdekesek, mert nekik jobban eladhatóak a hirdetések, de azért nem kevés ember akad a másik oldalon is.

(Egy ismerősömmel beszélgettem a napokban, hogy mi a fene ez a sok női oldal, meg a permanens érzékenyítés minden szarral kapcsolatban, igénytelen tucat módon, és azt mondta, hogy egyszerűen amiatt, mert magasabb a konverziós ráta. A nők jobban kattintanak a hirdetésekre, és többet vásárolnak)

Most már a nemzetközi hazátlan hatalom elérkezik lassan arra a pontra, amikor az amerikai elnöknek Dallasba kell mennie.
Ez, hogy be akarják tiltani az elnök megszólalásait, ez ezeknek a genetikailag beteg körnek zsigerileg korcs reakciója az igazság ellen.

Reálisan és átfogóan, de csupán az egyik oldal szempontjából írtál, ami nem baj, de csalóka.
Én pl. Trump mellett vagyok, 110%-ban, de a Bibliás jelenet eltúlzott, színpadias, elkapkodott volt.
Ezek alapján lenéző is, a közvélemény intellektuális szintjéről.
Ez hiba volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés