Lemondásra kényszerült egy philadelphiai lap főszerkesztője a főcím miatt

2020. június 7. 8:43
Az épületek is számítanak – írta a főszerkesztő a tüntetéseken általános rongálásokra utalva.

Lemondásra kényszerült szombaton Stan Wischnowski, a Philadelphia Inquirer című amerikai lap főszerkesztője egy vitatott főcím miatt. A főszerkesztő Az épületek is számítanak főcímet adta egy építészeti kritikának, amelynek a szerzője a többi között arról írt, hogy a részben a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) nevű mozgalom szervezte tüntetéseken megjelenő erőszakos elemek üzleteket gyújtottak fel és épületeket rongáltak meg, közöttük műemléképületeket is. A vitatott főcím összecsengett A fekete életek számítanak mozgalom elnevezésével, s a szerkesztőség afroamerikai munkatársai tiltakozni kezdtek.

Elnézést kért a lapvezetés

A lapvezetés bocsánatot kért, a címet megváltoztatta, és a Pulitzer-díjas, 58 éves Wischnowskinak, aki egyben a lapkiadó alelnöke is, le kellett mondania mindkét posztjáról. Lisa Hughes, a kiadó elnök-vezérigazgatója a szerkesztőségnek írt emlékeztetőjében „sértőnek és nem megfelelőnek” minősítette a főcímet, s leszögezte, hogy a lapnak „diverzifikálnia kell” munkatársi gárdáját.

A philadelphiai lap bocsánatkérése a The New York Times bocsánatkérése után jelent meg. A The New York Times ugyanis szerdán közölte Tom Cotton arkansasi republikánus szenátor véleménycikkét, amelyben a politikus arról írt, hogy helyesnek tartja az erőszakkal szembeni rendőri fellépést. „A nemzetnek helyre kell állítania a rendet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a hadsereg erre készen áll. A lap a cikk megjelenése után össztűz alá került, s szintén bocsánatot kért. „Téves szerkesztői döntésnek” minősítette Tom Cotton cikkének megjelentetését.

(MTI)

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az USA egyre inkább az őrültek házává válik. És nem Trump miatt.

Egyre nyilvánvalóbb az azonosság a bolsevizmussal, csak új formában. A kommunista diktatúrák a világ minden más részén elnyomást vizionáltak, majd ebből kiindulva mindenkit fel akartak szabadítani. A klasszikus baloldali modell kiüresedett, most előregyártott, mindenféle legitimációnak elfogadott kisebbségek vannak, mindig azt húzzák elő, amelyik az adott pillanatban a legjobban használható. És már indulhat is a kommunizmusból jól ismert, nemzetközileg szervezett tiltakozás. A mai kommunikációs eszközökkel pedig jól irányítható.

Baszki, egy ilyen miatt le kell mondania...

"...s leszögezte, hogy a lapnak "diverzifikálnia kell" munkatársi gárdáját."

Nah, témánál vagyunk. :D

Nem tudom, hogy meddig tudnak még elmenni az agybaj felé. Most már egymást csinálják ki. Az, hogy nem kéne gyilkolni, fosztogatni, épületeket felgyújtani a szent ideológia nevében, az mióta számít "jobbos" véleménynek?

Baszki, most nézem, hogy a New York Times-nak is bocsánatot kellett kérnie, mert leközölt egy olyan véleményt, miszerint talán nem kéne fosztogatni meg gyilkolászni a tüntetések alatt.

Beszarás.

Ilyet utoljára talán a nyolcvanas években lehetett felénk látni. Ez tényleg hajmeresztő. Az összes liberális elmebeteg?

Ott van a cikkben, csak először én is átsiklottam felette.

"
A philadelphiai lap bocsánatkérése a The New York Times bocsánatkérése után jelent meg. A The New York Times ugyanis szerdán közölte Tom Cotton arkansasi republikánus szenátor véleménycikkét, amelyben a politikus arról írt, hogy helyesnek tartja az erőszakkal szembeni rendőri fellépést. „A nemzetnek helyre kell állítania a rendet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a hadsereg erre készen áll. A lap a cikk megjelenése után össztűz alá került, s szintén bocsánatot kért. "Téves szerkesztői döntésnek" minősítette Tom Cotton cikkének megjelentetését.
"

Persze látni kéne magát a cikket is, de így elsőre felháborító, hogy pusztán egy ilyen vélemény gyakorlatilag már nem kaphat nyilvánosságot az amerikai "függetlenobjektív" médiában. És még ezek merészelnek nácizni, meg diktatúrával rémisztgetni. A türhő bolsevik kurva annyukat ezeknek a mocskos rohadékoknak.

Mindenesetre érdekes látni, hogy mennyire globális folyamatról van szó. A baloldal most már helytől és időtől függetlenül, mindenhol, minden fronton diktatúrával, faji-, nemi szegregációval vádolja a jobboldalt, miközben egyre agresszívebben (fehérellenes) rasszisták, és egyre erősebb cenzúrával akarják elnyomni az ellenkező véleményeket.

Egyébként nem lehetséges, hogy most alaposan túllőttek a célon? A New York Times, a Zuckerberges Facebook, meg ez a philadelphiai újság kurvára nem jobbos, náci és miegyéb, basszus! A sajátjaikat készülnek kicsinálni.

Nem kell elvárni a szólásszabadságot, Amerikában az jobboldali érték, és, mint tudjuk, a jobboldal elnyomó, míg a baloldal progresszív.
Egyébként baloldali kormány esetén nálunk is ez kenne a komilfó, erről nem szabad elfelejtkeznünk egy pillanatra sem.

Hát, ugye 10 millióan vagyunk. Kb. annyian, mint New Yorkban, mínusz néhány külváros. Mi van, ha az ide betelepülők esetleg nem akarnak magyarul megtanulni?

"A rasszizmus modern kori társadalmunk egyik legsúlyosabb megoldásra váró problémája, ebből adódóan egyértelműen küzdenünk kell ellene, ..." már ezzel totálisan nem értek egyet. Azzal a véleménnyel sem értek egyet, hogy egyértelműen rendőri túlkapásról van szó. Az írás ezt a kettőt tényként akarja beállítani.

Tényleg érdemes elolvasni?

Ez a blogíró saját véleménye:

"Az agresszív fehér rendőr által meggyilkolt afroamerikai George Floyd esete begyújtotta a szikrát a világon, újra fellángolt a kisebbségek védelméért folytatott harc ..."

"A rasszizmus modern kori társadalmunk egyik legsúlyosabb megoldásra váró problémája, ebből adódóan egyértelműen küzdenünk kell ellene, de a diskurzusnak fontos részét kell képeznie minden vélemény meghallgatásának és elfogadásának egyaránt."

És aztán jön az a rész, hogy az már neki is sok, hogy valakit a véleménye miatt kényszerítettek lemondásra, satöbbi. Csak hogy a blogíró nekem csak egy hasznos idiótának tűnik, ezzel az indítással.

"Lisa Hughes, a kiadó elnök-vezérigazgatója a szerkesztőségnek írt emlékeztetőjében „sértőnek és nem megfelelőnek” minősítette a főcímet, s leszögezte, hogy a lapnak „diverzifikálnia kell” munkatársi gárdáját."

A diverzifikáció témában a Monty Python is mára vagyis 2018ban már egy fehérfajú rasszista különítmény volt:

"Ha össze akarunk rakni egy csapatot most, az nem hat oxbridge-i fehér fickóból fog állni, hanem egy sor sokszínű emberből, akik a modern világot képviselik." Mondja a BBC producer.

Terry Gilliam valasza:
"Ezentúl leszbikus fekete nő vagyok... Hívjatok ezentúl Lorettának" (Terry Gilliam Monty Python-tag )

Válaszok:
Megtalálta | 2020. június 7. 13:11

"
Ezzel kapcsolatban a komédia-részleg vezetője, Shane Allen nemrég a Monty Pythonnak is beszólt, amit a volt tagok nyilván nem vettek jó néven.

Ha össze akarunk rakni egy csapatot most, az nem hat oxbridge-i fehér fickóból fog állni, hanem egy sor sokszínű emberből, akik a modern világot képviselik.

– nyilatkozta Allen.
"
Ez a Shane Allen milyen egy gusztustalan pondró lehet. A Monty Pythont nem összeállították, hanem tehetséges fiatalok összeálltak, saját elhatározásukból. Manapság meg ezek a rohadék bolsik akarnak összeállítani csapatokat, méghozzá bőrszín alapján? Micsoda egy elbaszott világ felé haladunk?

Örülök, hogy ez téged megnyugtat. Ja, nem. Mihelyst kialakul itt egy jó kis arab negyed belső törvénykezéssel meg minden, az új betelepülőknek már az arab lesz a fontos. Ha rasszizmus, hogy ezt szívesen megúsznám, akkor micsinyájjunk?

Amúgy a járvány idején megdicsértem a kínaiakat, hogy a magyarországi kínai közösségnek egyetlen vírusos esete sem volt. De biztosan olyan jó ez? Nem lehet, hogy ők a párhuzamos univerzumukban kezelték a problémáikat? De ők legalább kultúrnép...

Troll barátom: Nyilván erőszakkal idehozatod a lezárt határokon a kínai vagy amerikai turistákat, netán az olaszokat, miközben a balodai média ezerrel gerjeszti a pánikot, azután, ha berobbant a vírus a kormány fejét követeled.
A 44 kommenteddel mész a lecsóba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés