Újabb kérdéseket jelentettek be a nemzeti konzultációból

2020. június 6. 12:57
A gyermeket nevelő családok internethasználatáról, a hazai turizmus népszerűsítéséről és járványügyi figyelőszolgálatról is szó esett.

A gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket is bejelentett a hamarosan induló nemzeti konzultációból a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati videóüzenetében.

Dömötör Csaba folytatva a nemzeti konzultációs kérdéseinek bemutatását, a kormány közösségi oldalán megjelent videójában úgy fogalmazott: a digitális tanrend bevezetése nagy erőfeszítést jelentett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Köszönetet mondva helytállásukért hangsúlyozta: a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, ezért azt kérdezi a kormány, hogy támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internet használata az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak.

Munkahelyvédelem

A közös teherviselés kapcsán azt is kérdezik, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal az alapelvvel, hogy a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez mondta. Kiemelte: arról is szeretnének párbeszédet folytatni, hogy a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, és egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, illetve népszerűsíteni a belföldi turizmust.

Dömötör Csaba rámutatott: a brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a járványveszélyt, még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor már itt volt a baj. Ezért azt a kérdést is felteszik, hogy szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra – jelentette be.

Közölte: a kérdőívet postai úton, és később az interneten is ki lehet majd tölteni. Mivel olyan kérdésekről van szó, melyekről valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye, Dömötör Csaba mindenkit arra biztatott, hogy mondja is el azt a hamarosan induló nemzeti konzultációban.

(MTI)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a koronától függetlenül is figyeli az NNK a potenciális veszélyt ( Kanyaró előfordulások a környéken, nílusi láz megjelenése etc.), azaz már régebben van egy ilyen osztálya. Epidemiológusokat már régen képeznek nálunk.

Ez igaz, viszont amikor egy veszélyesebb üzem akar betelepülni, akkor találnia kell egy önkormányzatot, amelyik befogadja. ( Van közmeghallgatás etc.) Ezt legfeljebb úgy lehetne módosítani, hogy az x km sugarú körben levők ( veszélyzóna, de a dolgozók is innen jönnek zömmel) együtt dönthetnének és közösen is részesednének a bevételből. Én még emlékszem arra, hogy egy akku (újra) feldolgozó hiába házalt, senki nem fogadta be. ( Talán Szlovéniába visszük a döglött ólomakkuinkat.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés