Trianoni békétlenség

2020. június 6. 14:45

Lendvai Ildikó
Népszava
A magyar belpolitikában pedig most újraéledt a Trianon-háború. A nagy-Trianon után itt a kis-Trianon.

„Nehéz elrendezni magunkban azt, hogy ami nekünk gyász, sok magyarnak akkor a hazavesztés feldolgozhatatlan traumája, másodrendű állampolgárrá válás, az a más anyanyelvű egykori honfitársainknak, a történelmi Magyarország népessége közel felének a szabadulás a másodrendűségből. Megbékéltetésre már az 1920-as szerződés sem volt alkalmas. A magyar belpolitikában pedig most újraéledt a Trianon-háború. A nagy-Trianon után itt a kis-Trianon. Akkor 3,3 millió magyar szakadt ki az országból, most is kilöknek egy-két milliót, az egész ellenzéki tábort a nemzetből, mi az nekünk! Trianon újratöltve, puskacsöve az ellenzékre irányítva.

A miniszterelnök a »jó rendőr«, Kövér és társai a rosszak. Orbán nemzetközi ambíciói jobb híján a visegrádiak körébe szorultak vissza. Ha túlságosan belelendül a trianonozásba, megromlik a viszonya a régió államaival. Marad a mérsékelt hangnál. Kezet fog a parlamentben az ellenzéki frakcióvezetőkkel, megdicséri a főpolgármester emlékező gesztusát. Teheti: a társai már gondoskodtak arról, hogy a saját tábort ez ne zavarja meg. Novák államtitkár már megüzente, hogy Karácsony kezdeményezése »csupán politikai trükk, kampányfogás«. Kövér szerint „kilóg a balliberális lóláb«. Könnyű kezet fogni az ellenzékiekkel, (lólábra nem nézünk, a kézre koncentrálunk), ha előzőleg már kussoltatták őket.

Áder azzal érzékeltette a trianoni szerződés méltánytalanságát, hogy a magyar delegáció vezetője, »Apponyi Albert csak egy beszédre kapott lehetőséget«. Hát, most az ellenzék egyre sem. Pedig sehol egy Clemenceau. A kézfogás előtt már az is el volt rendezve, hogy Trianon a baloldal bűne. Ha nincs Károlyi, pláne Kun Béla, nyilván ma is miénk Erdély. Hát hogyne. Ha rögtön Horthy jön, vagy marad Tisza, a történelmi Magyarország lenézett nemzetiségei nyilván minden meg van bocsátva kiáltással utasítják el a saját államiságot.

A baloldal csinálta az egész Trianont. Ott volt pl. az a kriptokommunista Ferenc József a világháború kirobbantásával. A magyar uralkodó elit csakis Marx, Bebel és Bernstein lelkes olvasójaként bánt pocsékul a nemzetiségekkel – épp olyan pocsékul, ahogy később a legtöbb új állam bánt az odacsatolt magyar kisebbséggel. Nem mintha az egyik igazságtalanság egy jottányival is csökkentené a másikat. Aztán az is világos, hogy a természetesen jobboldali Vörös Hadsereg próbálta menteni a menthetőt, míg Horthyból hírhedett baloldalisága miatt csinált a győztes antant támogatása kormányzót. Ugyanő nevezte ki a Simonyi-Semadam kormányt, amelynek két minisztere (némi szarkazmussal épp a népjóléti) aláírta a trianoni szerződést. Nem mintha sok más választásuk lett volna. Horthy mint igazi utópista szocialista, a revíziót Hitlertől remélve vitt bele minket a II. világháborúba, csak hogy a párizsi béke végleges pecsétet nyomjon Trianonra. Tényleg szörnyű ez a baloldali ámokfutás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem éledt ott semmi újjá Trianonnal.
Ahogyan a résztvevők, a Piavei csatában harcoló nagyapám mondta, ha Trianon szóba került:
Piszkos Amerika.
Bólintott mindenki.
És ennyi.
A békétlenséget ti szítottátok, ti uszultok és uszíttok mindenre, ami igaz, valós, ami valóban történt.
Ezért a békétlenség.
És így ennyi.

"A magyar uralkodó elit bánt pocsékul a nemzetiségekkel."
Baromka: a korabeli emberi jogok, az emberi méltóság Nyugat-Európában alacsonyabb szinten állt - nem beszélve az USA-ról - mint a Monarchia Magyarországán.
Amit a zsidó gyökerű propaganda okán a világ a Népek börtöneként hazudott...
Csakúgy, mint "a német katonák a belga kisgyerekek fejét tűzték a szuronyaik hegyére"... ugyanaz a propaganda, ugyanonnan.
Aztán később a német származású Hauptmann színre vitele a Lindbergh-bébi megölésében. Ez kellett a németellenes közhangulat elindításához.
Aztán mára legkésőbb a fehér ember kiirtásához vezető út: Nemzeti Hős lett a fekete bőrű börtöntöltelékből, ez a fehér ember elleni hisztériakeltés újabb állomása.
Így politizáltok ti, Lendvai, szégyelld magad.


Ez irónia akart lenni.

A magyarorszagi szoclibek brusszeli talpnyalasa valos, de ugyanakkor hazafiaknak is szeretnenek tunni. Ez utobbi meccs viszont mar egy eletre biztosan lejatszodott - szep kerek nullara hoztak a szoclibek.
De lehet, meg inkabb minuszba mentek at.

Erőszak és gyűlölet, hazugság és rágalmazás, verés és öldöklés - ezek a módszerei a jakobínus-leninista hatalomhordozóknak. (Adam Michnik, 1984)
Tehát a Lendvai féléknek.

Akinek a kúrvaországos öszödi Gyurcsány beszéd tetszett, annak csöndbe kellene maradnia.

Elfogytatok, elvtársnő.
A híveitek már nem a ti híveitek.
Kinyílt a szemük.
Trianont meg elhallgattátok, semmit sem tettetek a proletár diktatúra alatt a XX. században a külhoniak érdekében. A szeretett csókolgatott elvtársaitoknál, a baráti szocialista országoknál.

Be kell látnia Ildikó néninek, hogy nem sikerült eltörölni a múltat, hiába dolgoztak rajta több, mint negyven évig.

Nm vagyok mélységi részleteiben a téma szakértője.
De annyi bizonyos: a cseh-szlovák agitprop nem lehetett volna eredményes zsidó/szabadkőműves spiritusz rektor nélkül.
(És az öntelt magyar arisztokrácia struccpolitikája nélkül.)

"... a történelmi Magyarország népessége közel felének a szabadulás a másodrendűségből."
2050? Szabadulnak a cigányok? :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés