Barack Obama bátorítónak tartja a tömegtüntetéseket

2020. június 4. 7:07
A volt elnök szerint a mostani pillanat aktivizmusát ősszel az elnökválasztásokon kell kamatoztatni.

Bátorító látni a tömegtüntetéseket az Egyesült Államokban, mert ez azt jelzi, hogy változóban van a közgondolkodás a rendőri erőszakról – jelentette ki Barack Obama volt amerikai elnök helyi idő szerint szerda este. Az Obama Alapítvány, illetve a volt elnök egyik, fiatal afroamerikai férfiakat segítő szervezete által rendezett online beszélgetésen Obama a koronavírus-járvány okozta válságról és a rendőri erőszakról szólva kiemelte: az elmúlt hetek történései rávilágítanak „az Egyesült Államokban tapasztalható strukturális problémákra”.

Obama üdvözölte a fiatalok aktivitását, dicsérően szólva arról, hogy megteremtették „a sürgősségnek azt az érzetét, amely egyszerre hatalmas és átalakító erejű”. Úgy vélekedett, hogy a koronavírus-járvány során felszínre bukott társadalmi egyenlőtlenségek sokak szemét felnyitották, azokét az amerikaiakét is, akik korábban hallgattak, mikor az afroamerikaiak hátrányos helyzetéről vagy diszkriminációjáról volt szó. „Bizonyos értelemben legalább annyira tragikus, amennyire nehéz volt ez az elmúlt két hét” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ez „hihetetlen lehetőség is volt arra, hogy az emberek a mélyben húzódó folyamatokra is ráébredjenek”.

Majd kifejtette: az elmúlt időszak történései összefogásra ösztökélik az embereket, hogy méltóak lehessenek az amerikai értékrendhez. Az aktuális helyzetről szólva arra kérte az amerikai polgármestereket, hogy tekintsék át a rendőrségeik politikáját és gyakorlatát, az erő alkalmazását a rendőri intézkedések során, kötelezzék el magukat a reformok mellett. A beszélgetésben rész vett Eric Holder, az Obama-adminisztráció igazságügyi minisztere, aki fel is sorolt több konkrét reformintézkedést.

(MTI)

 

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

100 év után
Lángok Párizsban, lángok Washingtonban, London egyelőre lángok nélkül elégedetlen. De lángok Gázában folyamatosan.
Magyarország hóhérai a Nap sugarát is átokként élik meg.
Átkozottak.

Köszönjük a wilsoni elveket. a cionista elveket, a párizsi szabadságelveket.
Cserébe: pusztuljatok, örökké uszuljatok gyalázatosak.

Izgalmas időszak elé néz amerika népe ha Biden győz a választásokon. A felülről szervezet és kikényszerített álságos antirasszista, valójában a feketéket érdemükön felül támogató rendszerben a közbiztonság szenvedi el majd a legnagyobb csapást. Már most hallani milyen irányt terveznek a demokraták: közösségi rendvédelem, amit a rendőrségtől elvont forrásokból teremtenek majd meg. Ez gyakorlatilag a gettók fekete rendfenntartását jelenti majd, ami ab ovo rasszizmus mentes lesz, hiszen végül is néger bűnözők fogják megszabni a kereteket. A kárvallottak a gettó lakó afroamerikaiakon kívül az átmosott agyú fehérek közül kerülnek majd ki, akik ingerküszöbe a fekete bűnözés irányában az öngyilkosságig emelkedik a rasszizmus árnyékának elkerülése végett. Érdemes lesz majd a bűnözési adatokat követni az elkövetkező években. Gondolom elkerülhetetlen, hogy a bűnüldöző szervek, FBI rasszalapú adatolását eltöröljék a jövőben.
És akkor a gazdasági vonatkozásokról még nem is beszéltünk- de ne tévedjünk, a feketék felé történő forrásátcsoportosítás el fog indulni. Még az is lehet, hogy a kikacagott rabszolgaság miatti kárpótlás lesz ennek a formája. Az amerikai gazdaság lejtmenetben lesz, de nagy tragédia nem fog történni: az USA világgazdasági súlya miatt a veszteségeket világszerte teríteni fogja, szerintem még mi is fizetni fogunk a ritmus népének életszínvonal emeléséért...

Leonard Bernstein, hű, micsoda szenvedély, mekkora karma.
Nem csoda, ő is egyike a világot jobbá tevőknek...
Most éppen rombolva, gyújtogatva, fosztogatva teszik jobbá a világot fizetett terrorszervezeteik. Az Alinsky-Antifák.
Jé, Alinsky is kiválasztott törzsbeli...

Biden maga mellé veszi alelnöknek valamelyik demokrata néger picsát, amitől a média Hollywoodostul elélvez, a választásokon meg a Clintonnét negligáló négerek tömbben a demokratákra fognak szavazni- ami sajnos elég lehet a győzelemhez.

A nevét nem tudom csak a bőrszínét, ami sötét lesz mint amerika jövője...

Tényleg nagy bátoriság, törni, zúzni, gyújtogatni, lopni, rabolni, rendőrökre lövöldözni.
Add, csak a lovat alájuk, te idióta!

A fején, hogy meg ne sántuljon.

Most folyik a "Bújjunk el, mint minden aljasságunk idején tettük"-akció tesztelése...
És alpontként "Vitessük el másokkal - hetero keresztényekkel - a balhét", mint eddig mindig...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés