Vadai szerint a kormánynak kéne bocsánatot kérnie

2020. június 3. 10:24
A DK-s politikus egy egész listát írt arról, hogy szerinte kiktől kéne elnézést kérnie a kormánynak.

A felhatalmazási törvény visszavonásával önök örök életre kérnek felhatalmazást, akkor miért kéne bocsánatot kérni önöktől?” – tette fel a költői kérdést Vadai Ágnes napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A DK alelnöke úgy fogalmazott: „szánalmas, ahogy azt követelik, hogy az egész világ kérjen bocsánatot önöktől”. A képviselő Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár leveléből idézett: „a bocsánatkérés nemcsak Magyarország megválasztott kormányának jár, hanem a magyarok nagy többségének is”. Vadai ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „azt, hogy a kormánynak mi jár, inkább nem mondom, mert kitiltanak az ülésről”.

A Demokratikus Koalíció képviselője szerint a kormánynak kell bocsánatot kérni, „amiért a legkevesebbet tesztelték Európában”, továbbá szerinte szintén bocsánatkérés illetné meg „azt a négyszázezer magyart, akiknek nem segítettek és elvesztették az állásukat”. A gyurcsányista politikus itt egy kész listával készült, hogy szerinte kiktől kéne még a magyar kormánynak bocsánatot kérnie. Értékelése szerint az egészségügyi dolgozóktól azért kéne bocsánatot kérni, mert szerinte a kormány nem látta el őket megfelelő védőfelszereléssel, „miközben fűnek, fának, vadvirágnak küldözgettek maszkokat”. Szerinte a „kórházakból kidobott ápolásra szoruló emberektől”, továbbá a szeretteiket elvesztő magyar családoktól is bocsánatot kell kérnie az Orbán-kormánynak.

Vadai bocsánatkérésre felszólító listája még mindig nem teljes, ugyanis a DK-s politikus szerint az önkormányzatoktól, a transzneműektől, a katonáktól, a szociális szférában dolgozóktól, a nyugdíjasoktól és a rokkant nyugdíjasoktól is elnézést kell kérnie a kormánynak. 

Dömötör: A baloldal nem tud valós, érdemi alternatívát felmutatni

A Demokratikus Koalíció képviselőjének napirend előtti felszólalására a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. Dömötör Csaba úgy kezdte: „az ön felszólalása szép példája a baloldali zsigerből való politizálásának, ami nem egy ötlet tartalmát nézi, hanem azt, hogy honnan jött, és amennyiben a kormányoldalról, akkor önök rögtön szembe helyezkednek vele”. Vannak közvetett bizonyítékai annak, hogy Magyarország jól kezelte a járvány első szakaszát, mert most nem az a kérdés, hogy van-e elég lélegeztetőgép és érkezik-e elég felszerelés – mutatott rá az államtitkár. 

Vadai jogállamisággal kapcsolatos felvetésére reagálva Dömötör Csaba azt mondta: „2010 óta maguk számtalanszor temették el a magyar demokráciát”. Hozzátette, hogy szerinte a baloldali pártok – most már a Jobbikot is beleértve – nem tudnak valós, érdemi alternatívát felmutatni. Megfogalmazása szerint: „a mindenre kiterjedő tagadásnak nincs többségi támogatása, arra nem lehet jövőt építeni”. Dömötör szerint abból is látszik, hogy „a baloldal parttalan diktatúrázása egy politikai blöff”, hogy egyszerre kiáltanak diktatúrát, miközben azzal fenyegetőznek, hogy a választásokon elsöprik a kormányt.

Dömötör összegezve úgy fogalmazott: „igen, van tere a bocsánatkérésnek, mert nem szavaztak meg semmit, ami segítette a védekezést, hazugságokat állítottak és folyamatosan támadták az egészségügyi vezetőket”. Szerinte az emberek emlékezni fognak rá, hogy a baloldalra ebben a válságban sem lehetett számítani. Vadai önkormányzatokkal kapcsolatos álláspontjára reagálva az államtitkár kifejtette: „önök úgy gondolják, hogy nekik nem kell szerepet vállalniuk, szerintünk kell”. Elmondása szerint a kormánynak, a multiknak, a bankoknak és az önkormányzatnak is kell felelősséget vállalnia. Zárómondatában az államtitkár úgy fogalmazott: „azt hinnénk, hogy 10 év elég volt a baloldalnak, hogy tanuljanak a hibáikból, ehelyett ugyanazt erőltetik: hitelek, segélyek, bércsökkentések és megszorítások”. Mi nem ezt az utat választanánk – jelentette ki Dömötör Csaba.

(Mandiner)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma Újhelyi kétszer fasiszta kormányozott Para-Kovácsnak. Azon dolgozik, hogy ne kapjon pénzt az EU-tól "Orbán". :)

Szerinted komolyan elhiszik, amit saját maguk mondanak?
Tényleg azt képzelték, hogy itt soha többet nem lesz választás? Akár igen, akár nem a válasz, mindkettő azt bizonyítja, hogy a komplett ellenzék alkalmatlan!

A nép választotta meg harmadszor kétharmaddal, nem nem baj?

De, tudunk bocsánatot kérni. Dezse Balázs már bocsánatot kért.

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés