Letartóztatták a volt lesothói first ladyt

2020. június 3. 12:35
Azzal vádolják, hogy bérgyilkosokat fogadott fel a volt lesothói kormányfő előző felesége, Lipolelo Thabane meggyilkolására.

Letartóztatták Maesaiah Thabanét, Lesotho volt miniszterelnökének, Thomas Thabanének a feleségét, akit azzal vádolnak, hogy köze volt az egykori kormányfő előző feleségének meggyilkolásához – közölte a helyi rendőrség szerdán.

A nő február óta óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett. Ezt a lehetőséget a lesothói fellebbviteli bíróság eljárásrendi hibára hivatkozva megvonta tőle. Maesaiah Thabane június 6-ig új óvadékkérelmet adhat be. A nőt azzal vádolják, hogy bérgyilkosokat fogadott fel a volt lesothói kormányfő előző felesége, Lipolelo Thabane meggyilkolására, akit maserui otthona közelében lőttek le 2017 júniusában. Az ügyben a 80 éves Thomas Thabane is gyanúsított, miután kiderült, hogy a bűntény helyszínén használták a telefonját. A pár tagadja, hogy köze volt a gyilkossághoz.

Thomas Thabane május 19-én lemondott, hogy lezárulhasson a botrány miatt kirobbant belpolitikai válság a kétmilliós afrikai országban. A több mint három éve hatalmon lévő Thabanétól az őt ért vádak miatt pártja és a koalícióban lévő többi politikai erő is megvonta támogatását, és erőteljes nyomást gyakoroltak rá, hogy önként váljon meg tisztségétől. Thabane azonban mindvégig ellenállt. Ügye a koalíció széthullásához vezetett, miután kiderült, hogy nincs már kellő parlamenti támogatottsága az ország további irányításához. Utódja Moeketsi Majoro addigi pénzügyminiszter lett.

(MTI)

(Fotó: AFP)

 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk ezért belügyminiszter lehetne.
Pláne, ha vannak emberei pokolgépes merényletekhez meg van pár jugoszláv típusú kézi rakétavetője...
Esetleg ért az olajszőkítéshez, borpancsoláshoz, nagybani csempészethez, drogokhoz satöbbi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés