A Fidesznek meg kell értenie: a jövő zöld lesz, vagy nem lesz!

2020. június 3. 10:59

LMP
MTI-OS
A magyar emberek a zöld fordulat mellett állnak.

„Az LMP- Magyarország Zöld Pártja örömmel látja, hogy Orbán Viktor megfogadta tanácsukat, és mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat. A zöld párt tíz éve küzd a műanyagmentes Magyarország megteremtéséért, és ennek a küzdelemnek most egy fontos állomására érkeztünk.

Orbán Viktor múlt héten a járványhelyzetre hivatkozva még azt válaszolta Schmuck Erzsébetnek, az LMP frakcióvezető-helyettesének a parlamentben: jelenleg nincs esély rá, hogy támogassák az egyszer használatos műanyagok betiltását. A kormány ma mégis benyújtotta újra a törvényjavaslatot.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke örömmel fogadja, hogy a miniszterelnök meghallotta a figyelmeztetését, és ezzel nem szégyellte elismerni, hogy hibáztak korábban a törvény visszavonásával. Egy demokráciában ez lenne normális, nem a Fidesztől jól ismert erőből politizálás. Természetesen az LMP azt is tudja, hogy a nagyobbik kormánypártnál az ördög mindig a részletekben rejlik, ezért látni szeretné, hogy milyen formában segítik az iparágban érintett cégek átállását, így a munkahelyek megvédését, illetve hogyan kerülnek felhasználásra az ezt segítő milliárdos állami támogatások.

Az LMP szerint a magyar emberek a zöld fordulat mellett állnak, hiszen felismerve a probléma nagyságát napról napra egyre többen – üzletek és vásárlók is –, önként térnek át alternatív csomagolási megoldásokra.
 
Lehet Más a Politika párt”

(MTI-OS)

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az LMP mikor mutatott jó példát, pl. mikor szedte össze az eldobált műanyagpalackokat?
Milyen zöld területet tisztított meg az eldobált szeméttől, cigarettacsikktől?

Csak a szátok jár!

Vajon kinek fontosabb a jövő a szavakon túl? Annak, aki 5 gyereket vállal, és nevel fel, és így öt újabb családért fog felelősséget érezni, vagy annak, aki tudatosan gyermektelen, botmixerezik, LMBTQWERTZ felvonulásokon vonaglik, és tünetet az atomerőművek ellen, hogy szénerőműben megtermelt árammal tölthesse a rollerét?

Köszönjük. Akkor légyszi, azt is definiáld, mit jelent a klímakatasztrófa, klímaszorongás!
A klímának nem lehet ui. összeomlása, mert, ha változik, attól még éghajlat marad. A klímától lehet ugyan szorongani, de az olyan, mintha az égbolttól szorongana valaki. Van ilyen, de kezelendő.
Más. Az első mondattal szerintem minden épeszű ember egyet is ért. Na de pont az ilyen lózungokat puffogtató politikai formációk, melyek a leginkább ez ellen tesznek;
- Az emberiség korlátlan szaporodásának támogatása a szűk erőforrás-ellátottságú területeken, majd a "felesleg" szétosztásának jogi erőszakolása
- A nulla (!!!) CO2-emissziójú atomerőművek elleni lobbitevékenység
- A nehézfémszennyező akkumulátorok, napelemek ész nélküli erőltetése (a szükséges elemek ökológiai katasztrófát okozó kitermelésével együtt)
- A globális termelési és elosztási láncok kritika nélküli támogatása
- A folyamatos fogyasztás mint életcél és örömforrás propagálása
- Egy szelfiért a fél világot átszelő repjegyek vásárlása stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés