Az elmebetegek kora

2020. június 2. 14:27

Bohár Dániel
888.hu
A demonstrációk már egyáltalán nem George Floyd haláláról szólnak.

„Iszonyatosan felidegesítettek az elmúlt napok eseményei. Két történetet szeretnék elmesélni, amelyek tökéletes mintái (állatorvosi lovai) a mostani elmebeteg, álszent, gusztustalan életünknek. A korábbival kezdem. 2020. május 21-én Budapesten a Deák Ferenc téren összeszólalkozott két baráti társaság. A szóváltást aztán az követte, hogy a cigányokból álló csapat egyik tagja elővette a kését és bestiálisan összeszurkált egy 16 és egy 21 éves fiatalt. A srácok életüket vesztették. A 18 éves gyilkos elmenekült a helyszínről, de a rendőrök pár perc alatt elkapták. Gyorsan kiderült róla, hogy büntetett előéletű, de nemcsak ő, hanem az egész brigádja. (Micsoda meglepetés?!) A történtek természetesen megrázták az egész országot, hiszen bármelyikünk lehetett volna ott, azon az éjszakán a Deák Ferenc téren.

Az áldozatok az Újpest labdarúgócsapatának szurkolói voltak, ezért is döntöttek úgy a magyar klubcsapatok szimpatizánsai, hogy megemlékezést szerveznek a gyilkosság helyszínére május 28-án. Az eseményen több ezer drukker vett részt, akik békében, csendben, gyertyákkal emlékeztek meg az áldozatokra. Semmiféle atrocitás nem történt. Ennek ellenére a hazai balliberális média és politikum úgy festette le a történteket, mint valamiféle náci összejövetelt, amelynek egyértelmű célja a cigányok megfélemlítése volt. Még Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere sem hagyta ki a lehetőséget a nácizásra. A szurkolók nem nácik és nem is balhéztak. Megemlékeztek és kegyeletüket rótták le két ártatlanul megölt fiatal emléke előtt.

Eközben 2020. május 25-én az USA-ban, Minnesota állam Minneapolis városában egy bolt tulajdonosa kihívta a rendőröket, ugyanis az egyik vevője – szerinte – hamis pénzzel próbált fizetni. A hatóság emberei meg is érkeztek, ekkor az üzlet vezetője az utca másik oldalán található afroamerikai emberre mutatott, aki már az autójában ült. Ellenállt, de letartóztatták és megbilincselték. A rendőrök autójába már nem volt hajlandó beszállni, ekkor az egyik egyenruhás földre teperte és a nyakára térdelt. Teljesen érthetetlen okokból ezt 8 percig tette, George Floyd megahalt. Két nap múlva a korboncnok megállapította, hogy Floyd halálát nem fulladás, hanem szívroham okozta. A rendőrt letartóztatták (teljesen jogosan), hiszen túlkapásával egy ember életét elvette. George Floydnak egyébként nem ez volt az első eset az életében, amikor meggyűlt a baja a hatóságokkal. A büntetett előéletű afroamerikai ember halála miatt rég nem látott tüntetéshullám indult az Egyesült Államokban. A tiltakozó akció mögött első körben a Black Lives Matter nevű szervezet tűnt fel, aztán megjelentek az Antifák is.

A demonstrációk már egyáltalán nem George Floyd haláláról szólnak. Az erőszak, a káosz, a botrány és a zavarkeltés lett úrrá az Egyesült Államokon. Hiszen nehéz lenne a gyász számlájára írni, hogy komplett városokat gyújtanak fel, üzleteket vernek szét és rabolnak ki. Az aktivistahálózat nagyon durván beindult, és a káosz mellett egyértelmű politikai céljaik is vannak. Nem véletlen az időzítés. Novemberben az Egyesült Államokban elnököt választanak. Az agresszív, hangos kisebbségnek pedig az az elsődleges célja, hogy Donald Trump erejét meggyengítse. Jól szervezett akció, amelynek a hátterében ugyanazok az arcok tűnnek fel, mint minden hasonló botránynál. Ugyanakkor nincs könnyű helyzetben az amerikai elnök, hiszen miközben lángokban állnak városok, a liberális média is folyamatosan őt ekézi. Mondom én, hogy ez fel van építve.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés