Átalakítják Hitler ausztriai szülőházát

2020. június 2. 22:29

„Nem lesz benne sem emlékszoba, sem emléktábla, a ház előtt jelenleg látható emlékkő is múzeumba kerül. Elejét veszik annak, hogy az épületnél neonácik gyülekezhessenek” – írja az Euronews.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg csak 3 éves koráig lakott ott? Mi meg áhítattal nézegettük a gyönyörű gótikus templomot, hogy "na, itt lett Hitler elsőáldozó!"

Nekem vicces emlékeim vannak Braunau kapcsán. Kétszer bicikliztünk arra. Először nem tudtuk, hova jövünk, elolvastuk a korrekt városleírást az utikönyvből, utolsó bekezdés emlékezetből: "és hát nagyon szégyelljük, és a németek és az osztrákok egyáltalán nem ilyenek, és bocsánat, hogy élünk, de megemlítjük, hogy ebben a városban született Hitler." Ezek után betekerünk a főtérre, és odamegyek egy bennszülötthöz. "Bocsánat, hogy élek, és tudom, hogy a németek és az osztrákok nem ilyenek, és ez tényleg egy gyönyörű város, és egyáltalán nem csak ez érdekel minket, de - hol van Hitler szülőháza?" Mire a bennszülött rám néz: "Ja, das Hitler-Haus? Dort!" - és megmutatta.

A második esetben bezárt a kemping, amit kinéztünk a térképről, és ránk esteledett. Mit van mit tenni, a kemping kerítésénél, a város közepén sátrat vertünk. Másnap egy csapat arab ébresztget minket, hogy sürgősen húzzunk el innen, mert nagy ünnepre készülnek, jön a polgármester is. Jó, pakolászunk, fél órával később odajön három arab asszonyság: amúgy maradhatunk is. Ezen az ünnepen részt is vehetünk. Most megy ki a ramadán, ilyenkor mindenki örül, ha gondoljuk... - Gondoltuk. Ülünk a terített asztalok mellett, vagy ötven arab és néger imádkozik leborulva. Hát már mégis, hogy néz ez ki, abban semmi keresztényietlen nincs, hogy "Allah akbar - Isten hatalmas" - mi is letérdeltünk, és imádkoztunk. Utána még másnap is az ünnep maradék kajájából éltünk. És ittunk egy sört Hitlerre és az arabokra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés