Trianon-feliratot fújt az aszfaltra a jobbikos, majd megbánta, és lemondott

2020. május 31. 15:52
Vágási Pál, a Jobbik politikusa magánakciója után vasárnap lemondott tisztségéről.

Különös incidensről számolt be az Origo. Vágási Pál, a Jobbik volt választókerületi szervezője, eleki polgármester-jelöltje a Trianon 1920.06.04. feliratot fújta a település több pontjára.

Miután azonban akcióját elítélte Szelezsán György, a község baloldali polgármestere, Vágási Pál nyilvánosan visszakozott, eltüntette a feliratokat, és lemondott minden pártbeli tisztségéről.

Lépését azzal indokolta, hogy akciója rossz fényt vetett a Jobbikra: „A Trianon feliratok felfestésével hibát követtem el, senkiben sem szerettem volna megbotránkoztatást kelteni. (...) A Jobbikra ezzel rossz fényt vetettem, a mi pártunk pedig nem egy következmények nélküli párt, így a mai napon írásban benyújtottam a Jobbikban betöltött minden posztomról való lemondásomat a választókerületi elnöknek és az országos pártigazgatónak" – írta a közösségi oldalára.

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint eggyel kevesebb, aki nem tudta a Dobrev vonalat..

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. május 31. 16:45

A tagságnak még tanulnia kell a pártelnök által szabott új baloldali szellemi irányvonalat, semmi magyarkodás, nemzetieskedés.......ez nem illik bele a progresszív európai identitásba.

S ilyen a Jobbik tagsága, ilyen gerinctelenekből, jobbágy mentalitásúakból áll? Ferinek, a DK-nak nem ilyen beszari alakokra van szüksége a közös kommunista zászló alatt, hogy fog ez az ember 22-ben munkásmozgalmi jelképeket festeni az éj leple alatt a településen?

A polgármester román nemzetiségű, így érthető a szemöldökfelhúzás.

Válaszok:
Senye Péter | 2020. május 31. 18:01

Valaki tudja, hogy a Gulyás-Schiffer vitát miért nem lehet kommentelni?

Ez egy kitervelt jóképfestés, a megtévedt, ám jó útra tért Jobbikról.
Nevetséges, de sokan beveszik.
Mellesleg: az ilyesmi, ez a celebtrianonozás csak lejáratja Trianon drámai komolyságát.

Válaszok:
hátakkor | 2020. május 31. 17:04

Eddig semmiben sem értettem Veled egyet, de a tény az tény, a Fidesz 90-ben parlamenti jegyzőkönyv által igazoltan kivonult a trianoni megemlékezésről. Ezt nem lehet tagadni.

A Fidesz akkor még a köztársasági elnök kedvence és az SZDSZ ifjúsági szervezete volt, ízig-vérig liberális párt. Majd jött A 94-es fordulat, vagy tisztulás, kinek mi tetszik, s egy párt vonatkozásában a magam részéről tágabb intervallumot teszek a mérlegre, s mérleg nyelve, értékelésem szerint pozitív értelemben a mostani Fidesz javára billen.

"Karakán, bátor és felelősen gondolkodó tagja a Mozgalomnak."

Nem vascipőkbe köpött és utána virágot vitt, hanem ugyanúgy magát köpte szemen.
Tag még?

A magyar-magyar határ messze van Pest-Budától, nehezebb lekövetni a Mozgalom mozgását. Nincs Internet. A fickó ma leszedi Nagy-Magyarország térképét is a faláról. Kitűzi a munkásmozgalom véráztatta vörös zászlaját, kitűzi az EU és Izrael kék zászlaját mellé és eldalolja az Internacionálét az Öröm óda C dúrja után.

Eleken nincs Internet, hónapok óta nem olvasta a fickó az Alfahírt, Zsúrpubit. Tunya online képben van, már Róth Manónál tart. A Dobrev Klein 1950-ben óvott meg minket a koronavírustól.

Nem az. Az egyik mandineres srác, aki néha kavicsot dob egy-egy fórum állot vízébe.

Tessék mondani, ez már a Monty Python Repülő Cirkusza?

A név nem jelent feltétlenül nemzetiséget.

Ezt a beszari alakot!

Köszönöm a felvilágosítást, s egyetértek Veled.

Deák Ferencnek képzeli magát, majd kiegyezik Dobrevékkel és akkor felhőtlenül shoppingolhat az Oxford streeten és nem szaros kölcsön Audival kell furikázzon.

Dobrevék már a Mozgalom frakciójában vannak. Nincs menekvés!

A DK-nak meg a Momentumnak nem a Jobbik vezetői kellenek, hanem a szavazóik, amelyek átszivárgása már a 2018 választásnál elkezdődött és az EP választáskor és az önkormányzati választáskor folytatódott.
Ugyanez igaz az LMP-re is. Ez utóbbiban Karácsony és társai segítők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés