Szentlélek nélkül már rég összeomlott volna az egyház

2020. május 31. 13:20

Bábel Balázs: „Ahogy a lélegeztetőgépek segítik a testet, úgy segít a szentlélek a lelkünknek, hogy ne fáradjon el.”

2020. május 31. 13:20

Pünkösdöt ünnepeljük, a Szentlélek kitöltetését. Sokak számára azonban ez az ünnep, illetve esemény csak nehezen megragadható, szinte megfoghatatlan. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek pünkösd mai üzenetéről, a Lélek megújító erejéről és az ember életében betöltött szerepéről is beszélt a Magyar Nemzetnek.

Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek szerint pünkösd értelmét, jelentését és jelentőségét nehezen lehet megragadni, ahogy egy gyermekkel se könnyű szépen megértetni, mi is az a lélek. – Apám mindenesetre így magyarázta az unokáknak: Álmodtál már? Azt mondják, igen. Na, akkor tudod – meséli az atya. – Pedig ha kinyitjuk a szótárt, akkor lépten-nyomon „belebotlunk”: lelketlen ember, lelketlen vagy éppen lélekölő munka… a lélekhiány hatásairól tehát nagyon is sokat tudunk. A jólelkű, vagyis igaz, illetve a lelketlen ember ma is a két legalapvetőbb életformát jelöli.

A lélek önmagában csak nehezen, hatásaiban azonban, úgy tűnik, könnyen felfogható számunkra.

– A Szentlélek nem az Isten ereje csupán, hanem Istennek a szentháromságban személyessé váló szeretete – szögezi le az érsek. Ezért aki nem hiszi a szentlélek istenségét, az nem hisz a szentháromságban sem, és valójában nem is keresztény; hiszen ezek elválaszthatatlanul egybetartoznak. – Nem puszta teologizálásról van itt szó – jelenti ki Balázs atya –, hanem épp a legforróbb gyakorlatról, pünkösdkor ugyanis maga az Isten szólítja meg az embert, vagy úgy is is mondhatnánk: „a lelkünknek a Lelke”.

(Magyar Nemzet)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2020. május 31. 19:31
https://444.hu/2020/05/31/fideszes-politikusok-mar-akkorat-lazitottak-hogy-maszk-nelkul-mennek-idosekhez-masok-altal-felajanlott-elelmiszercsomagot-atadni
VakzKommondor
2020. május 31. 19:31
Az biztos De hogy a fideszes politikusok sem az eszük miatt vannak a helyükön az biztos
balbako_
2020. május 31. 18:47
Persze, hiszen a Szentlélek (Spiritus Sanktus) nem más, mint Isten lelke, Isten ereje.
annamanna
2020. május 31. 18:23
Vicces figyelni, mennyi szentháromságtagadó, antikrisztusi eretnek mínuszol le :))) Ez konkrétan az antikrisztus lelke: 1Jn 2,22 Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút. Ahány mínuszolás, annyi antikrisztusi lélek.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik