Nem leszek partner a kormány szidalmazásában

2020. május 31. 17:35

Nevetséges dolog, ha egy főpolgármester azt bizonygatja, hogy neki semmi köze a saját intézményéhez. Interjú.

2020. május 31. 17:35
Tarlós István
Tarlós István

„Indulatos viták övezik a Pesti úti idősotthon ügyét. Szerencsétlen dolog több mint negyven ember halálának tragédiáját, a járványtól való félelmet politikai hangulatkeltésre használni. Ebben egyetértünk?

Arról, hogy ki használja fel a pandémiát politikai hangulatkeltésre, nem biztos, hogy megegyezik a véleményünk. Konkrétan a Pesti útról nekem határozott véleményem nem lehet, hiszen nem vagyok ott. Az viszont biztos, hogy az én időmben volt ott orvos, és nem érkezett panasz rühességre vagy koszra. A kulcskérdés nyilvánvalóan az, hogy a járvány idején folyamatos volt-e az ellátás, mert az faktum, hogy ez a főváros kompetenciája és felelőssége. Nem tudom, hogy mi történhetett az intézmény most lemondott vezetője és a városvezetés között. Ebben az idősotthonban most hatósági vizsgálat van. Ha az orvosi szolgálattal kapcsolatban megállapítanak jogi felelősséget, azt elvileg az intézmény vezetője viseli, hiszen az ő kötelezettsége az otthon működtetése.

Az intézményvezetőt még ön nevezte ki.

Rögtön reagálok erre is, de előbb befejezem a gondolatmenetemet. A politikai felelősség elől a város működésével kapcsolatos ügyekben nem ugorhat el a főpolgármester, ezt én sem tehettem meg. Nem mondhatja, hogy neki semmi köze nincs a város saját intézményéhez. Azt egyébként visszautasítom, amit több ízben hallottam már, hogy az intézmény vezetője fideszes lenne. Hacsak nem arra alapozzák ezt a feltételezést, hogy nem rúgtam ki egy Demszkytől megörökölt embert. Amikor főpolgármester lettem, Skultéti József irányította azt az önkormányzati ügyosztályt, amely az idősotthonokat felügyelte. Tehát az MSZP–SZDSZ- érában városházi vezető volt. A Pesti útra pedig a saját kérésére került.

Azért is említettem, hogy nem tartom szerencsésnek a politikai vádaskodást ebben az ügyben, mert a felelősség minimum megoszlik. Ha egyáltalán. A főpolgármester a Fővárosi Védelmi Bizottság elnökétől, a kormányhivatal vezetőjétől kérte, hogy teszteljék a kórházból az otthonba visszatérőket. Sára Botond, Józsefváros volt fideszes polgármestere viszont írásban adta, hogy szerinte ez fölösleges költségeket generálna.

Én nem fogok ebben az ügyben frontális támadást indítani a főpolgármester ellen, de a szelektív szerecsenmosdatásban sem vagyok partner. Az viszont bizonyos: nevetséges dolog, ha egy főpolgármester azt bizonygatja, hogy neki semmi köze a saját intézményéhez. Egyébként meg nem kellett volna visszautasítania azt, hogy 2020. január elsejétől újra a főpolgármester legyen a védelmi bizottság vezetője, ahogyan ez 2011 előtt volt. Erről még 2018 végén magam állapodtam meg a miniszterelnökkel, mert így tartottam helyesnek. A Pesti úti intézményről nincs több mondanivalóm. Attól függetlenül viszont lehetne vitatkozni arról, hogy ki politizálja át a pandémia ügyét. Az ellenzék ebben az ügyben brutális támadásokat intéz a kormány ellen, miközben nem tudom, hogy a főváros vezetése vagy akár ők maguk operatív módon mit tettek a járvány ügyében."

Kapcsolódó cikkek

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyunyóka Cecília
2020. június 02. 12:23
Az öreg már csak az orális szexben bízik.........
yndi
2020. június 01. 14:08
"Az viszont biztos, hogy az én időmben volt ott orvos, és nem érkezett panasz rühességre vagy koszra." Nyilván. Tarlós alatt nem mertek előbújni a rühatkák, de amint Karácsony lett a főpolgármester, egyik napról a másikra felbátorodtak. Ilyenek ezek a rühatkák. Tarlós soha nem ugrik el a felelősség elől, de hát semmiről sem tehet, na. Tarlós még arról sem tehet, ami az általa kinevezett intézményvezető alatt történik, hiszen azt Demszkytől örökölte. Karácsony bezzeg nem örökölte. Ööö, várjunk csak...
Anubys
2020. június 01. 09:08
Igazán váratlanul érkezett eme Kormány/FiDeSz felé elismerés, hiszen a hozzászólásban lényegében el vagyon ismerve, hogy a Kormány, illetve a (többségében az elmúlt 10 évben FiDeSz által irányított) kerületek a lakosság érdekében sok fejlesztést finanszírozott/hajtott végre.
öszödibeszéd
2020. június 01. 06:37
Tarlós Istvánnak igaza van: a baloldal semmilyen valódi, operatív munkát nem végez, még felelős és nem ellenzéki pozícióban sem, hisz ahhoz is hülyék és lusták. Az internet előtt viszont arrogánsan és bunkón sértegetik a feladatokból a részüket aktívan kivevő embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik