Semjén ezeregy éjszakája

2020. május 30. 15:01

A rendkívüli jogrend első felvonásától való szomorú elválást nemzeti konzultációval édesítik meg.

2020. május 30. 15:01
Lendvai Ildikó
Népszava

„Sajnos a szultán kegyét nem lehet egyetlen sztorival elnyerni. Újabb és újabb ötletekkel kell előállni, olyanokkal, amilyeneket tegnap még el sem tudtunk képzelni. Sehrezádnak folyton überelnie kell saját magát. Ez a sokadik éjszakán már egyre nehezebb. A szultán, illetve a miniszterelnök a rádióban magasra emelte a lécet: szerinte a rendkívüli jogrend »az elmúlt tíz év legjobb döntése volt«. Főleg az időzítése, mert mint filozófiailag rávilágított: »A legfontosabb az idő«. Meg még talán a tér, tenném hozzá bátortalanul, az Einstein-féle téridőről nem is beszélve, az nekem mindig gyanús volt, megvárom, mit mond róla jövő pénteken a kormányfő.

Na most ha ez volt a legjobb, azt tényleg nehéz lesz még jobbal folytatni. Szerencsére a rendkívüli jogrend első felvonásától való szomorú elválást nemzeti konzultációval édesítik meg. Megkérdezik pl., akarok-e a Soros-féle adósrabszolgaságban senyvedni. Ugyan a miniszterelnök bevallotta, hogy az ő »ösztönvilága berzenkedik ellene« (a fickósság óta kezdek többet tudni az ösztönvilágáról, mint amennyit bármikor szerettem volna), de azért megkérdez minket is. Alig bírom kitalálni, mi volna a helyes válasz.

De semmi félelem és reszketés: Semjén megdöntötte saját rekordját! Igenis sikerült neki még fantáziadúsabb történettel előállni! A rendkívüli jogrend úgy megy, mintha jönne. »Van mááásik!« – mint a zenebohócnál. A veszélyhelyzet után jön az »egészségügyi válsághelyzet«. Ez még sokkal jobb lesz, esküszöm. Mintha Sehrezád következő meséjében Ali baba mellett nem 40, hanem 80 rabló szerepelne (ebben azért még lehet valami), és Aladdin se egyetlen csodalámpát, hanem az egész Elios-céget dörzsölgethetné. Az új sztoriban is átléphet a kormány a törvényeken, elrendelhet mindenfélét, de – nem fogják elhinni! – a legfőbb hatalom Müller Cecíliáé. Őt szabadítják ki a palackból. A tisztifőorvos az, akinek a kezdeményezésére a válsághelyzetet elrendelik, majd csakis ő vonathatja vissza. Cecília szól Miklósnak, mármint Káslernek, Miklós szól Viktornak, mármint Orbánnak, és már meg is van. Hogy ki szól Cecíliának, azt a képzelőerejükre bízom, az kell a mesehallgatáshoz is.

Már csak az aggaszt: van-e a derék Müller Cecília fejében a Fidesznek kétharmada?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. május 31. 20:55
Lendvai Ildikó megőrült. Más magyarázat nincs.
Kristály
2020. május 31. 17:45
Kedves Ildiko a konzultáciba majd ugy fogjuk kérni ,kérjük a hitelt de kérünk 10 millio db kőtelet , nagyon aljas vagy,
toef36
2020. május 31. 16:49
Ildikónak - úgy látszik - rosszul sikerült "ezeregy" éjszakái lehettek...
Toronyőr
2020. május 31. 12:29
Közeleg a strandszezon. Mehetne egyet fürdőzni Ildikó néni is a Balcsiban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik