Közel száz ukrán fuvaros lövöldözött egymásra Kijev mellett (videó)

2020. május 29. 14:58
A hatóságok eddig húsz embert vettek őrizetbe.

„Csaknem százan lövöldöztek egymásra péntek reggel a Kijev mellett fekvő Brovari településen, a rivális fuvarozók között kitört tűzharcban hárman sebesültek meg” – számoltak be ukrán híradások.

A hatóságok eddig húsz embert vettek őrizetbe. A fegyveres összetűzésben személyszállítással foglalkozó fuvarozók, az Ukrajnában elterjedt, úgynevezett iránytaxiként működő kisbuszok tulajdonosai vettek részt. Az Ukrajinszka Pravda hírportál a város polgármesterét, Ihor Szapozskót idézve, azt írta, hogy a konfliktust a vállalkozók és a Kijev megyei kormányzói hivatal közti konfliktus okozta. Magyarázata szerint a hivatal új, hosszabb útvonalakat jelölt ki a helyközi közlekedésben, amit a fuvarozók nem fogadtak el, mivel ez megnöveli a költségeiket.

A rendőrségtől származó források szerint viszont két, egymással rivalizáló fuvarozó csoport emberei nyitottak tüzet egymásra, akik nem tudtak megegyezni arról, hogyan osszák fel egymás között a szállítási útvonalakat. Egyes információk szerint – amit egy kormánypárti képviselő, Olekszandr Dubinszkij is megerősített a Facebookon – az egyik csoport a szomszédos Vinnicja megyéből kapott fegyveres támogatást egy őrző-védő cégtől, a másik pedig helybeli verőembereket, úgynevezett „tyituskókat” bérelt fel. Arszen Avakov belügyminiszter az incidenst a Facebookon közzétett bejegyzésében korrupciós ügynek és a szállítási útvonalakért folyó „bandák közti belharcnak” minősítette. Közölte, hogy az őrizetbe vételek még folytatódnak.

(MTI)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Párizs XIII. kerület, Minneapolis...

Románia: rossz mánia.
Ukrajna? Majdanokrácia... (AZ, amikor a tetőkről a titkosszolgálat lövi a tüntetőket, Bide-Soros-Porosenkóék szerint, az elnök Janukovics fasisztái lövik a békés ukrán népet...)

Pintér robbantóbrigádja nem innen fog toborozni, az biztos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés