A Fidesz kezdeményezi a testvérek közötti ajándékozás és öröklés illetékmentességét

2020. május 25. 14:09
Nem csak szóban fontosak a családtagok közötti kapcsolatok, de a gazdasági kapcsolatok szintjén is kiemelt helyük van – mutatott rá Kósa Lajos.

A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól – egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé. Kósa Lajos az MTI-nek hétfőn elmondta: a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója és kormánya számára a családok támogatása a legfontosabb. Felidézte, hogy már 2010 augusztusában ennek jegyében lehetővé tették az egyenes ági öröklés és ajándékozás illetékmentességét, vagyis azt, hogy a szülők a gyermekeiknek 18 százalékos illetékfizetés nélkül tudjanak ajándékozni, illetve örökölhessenek egymástól – fejtette ki a kormánypárti politikus.

A Fidesz alelnöke kitért arra: ezt 2013-ban kiterjesztették a házastársak közötti kapcsolatokra, és most a magyar gazdaság és költségvetés állapota lehetővé teszi, hogy a testvérek közötti kapcsolatokra is kiterjesszék az illetékmentességet. Ennek értelmében olyan javaslatot nyújt be Novák Katalin Fidesz-alelnökkel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkával közösen az Országgyűlésnek, ami lehetővé teszi, hogy a testvérek ajándékozni egymás között és örökölni egymástól illetékmentesen tudjanak.

Ha az Országgyűlés megtárgyalja a törvényjavaslatot, akkor ismét előreléptek a családok megerősítésében, támogatásában, és abban, hogy kifejezzék, nemcsak szóban, elvekben fontosak a családtagok közötti kapcsolatok, hanem ennek a gazdasági kapcsolatok szintjén is kiemelt helye van – mutatott rá Kósa Lajos.

(MTI)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, arról senki nem tehet, hogy neked a kutya sem fog ajándékozni.

vagy ami meg eletszerubb:
megorokolnek pl ket ingatlant 50-50 szazalekban. Mindegyik kozos tulajdon.
At akarjak papirozni hogy az egyik az egyike legyen, a masik a masike. Vagyis mindketten ajandekoznak egymasnak egy fel lakast. Allambacsi meg racsap a kezukre es tartja a markat.

ajandekozd nekem, nem sajnalom ra az illeteket :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés