Dömötör: Sorba állhatnak bocsánatkérésre azok, akik támadták a magyar demokráciát

2020. május 24. 13:37
„Jó lenne, ha »ezt a típusú álhírgenerátort« minél hamarabb kikapcsolnák, mert sok szempontból káros” – emelte ki az államtitkár.

A rendkívüli jogrend visszavonása azért történhet meg, mert a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát eredményesen zárta Magyarország – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Dömötör Csaba azt mondta: a koronavírus Magyarországon sokkal kevesebb emberéletet követelt más európai országokhoz képest, ez teszi most lehetővé az élet fokozatos újraindítását, és azt, hogy a munkahelyek védelmével is erőteljesebben foglalkozzon a kormány. Az idejekorán hozott döntések, a magyarok millióinak fegyelmezettsége és a szakemberek helytállása együtt hozta meg az eredményeket – jelentette ki köszönetet mondva mindenkinek, aki részt vett az összefogásban.

A rendkívüli jogrend visszavonása Dömötör Csaba szerint arra is felhívja a figyelmet, hogy „nyugodtan sorba állhatnak bocsánatkérésre” azok a közéleti szereplők, akik az elmúlt hetekben emiatt támadták Magyarországot és a magyar demokráciát. Szomorúnak nevezte, hogy köztük sok hazai ellenzéki politikust is találni. Úgy látszik, hogy nem tud akkora baj lenni, hogy ne támadják a saját országukat – fűzte hozzá.

Folyamatos ellenzéki torpedózás

Arról, hogy a DK-s Arató Gergely egy televíziós interjúban azon sajnálkozott, hogy az elhunytak számát tekintve sem áll rosszul Magyarország, Dömötör Csaba úgy fogalmazott: nem tudja, hogy nyelvbotlásról vagy „csúnya elszólásról” van szó, de a számok egyértelműen bizonyítják a járvány elleni védekezés eredményeit. Hangsúlyozta: a lakosságarányos statisztikákból érdemes kiindulni, mert ezeket lehet összehasonlítani, és ezek alapján Magyarország a legjobban védekező országok között van.

Kiemelte: az ellenzék gyakorlatilag „folyamatosan torpedózta” az összefogást. Egyrészt nem szavazták meg a törvényeket, folyamatosan valótlanságokat terjesztettek, és támadták a frontvonalban küzdő szakembereket, például Müller Cecília országos tisztifőorvost. Dömötör Csaba szerint nagyon nincs rendben, amikor egy ellenzéki képviselő úgy nyilatkozik egy külföldi tévének, hogy az egészségügyi dolgozók nem kapnak felszerelést, de az sem, amikor a parlament nyilvánossága előtt azt állítják, hogy Magyarországon a legrosszabbak a halálozási statisztikák az egész világon.

Európa

Kitérve az Európai Bíróság tranzitzónákra vonatkozó ítéletére azt mondta, ez nem változtat azon, hogy a kormány meg akarja védeni a határokat, mert nem szeretne bevándorlást. A kormánynak arról kellett döntést hoznia, hogy felszámolja a tranzitzónákat, a menekültkérelmeket a külképviseleteken lehet majd benyújtani.

Ha ebből nemzetközi vita lesz, állunk elébe” – fogalmazott.

Hozzátette: a bírósági döntés felhívja a figyelmet arra, hogy a migrációs vita tartósan velünk marad. A járványhelyzet vagy épp a gazdasági nehézségek nem leveszik napirendről a migrációt, hanem éppen ellenkezőleg, a negatív hatások egymást erősíthetik, ezért több fronton kell helytállni. Nem az a fő kérdés, hogy mióta beszélünk erről a témáról, vagy éppen unjuk-e, hanem az, hogy mi lenne a következménye annak, ha a kormány engedne a bevándorlás kérdésében – mondta.

(MTI)

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindegyik rágalmazót és azokat a sajtótermékeket ahol ezek megjelentek perbe kell fogni. Egy idő után megtanulják, hogy rosszat hazudni a magyarokról nem érdemes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés