Hát ezért fertőzödtek meg annyian Nyugaton!

2020. május 23. 13:59

Leimeiszter Barnabás
Mandiner
Érvelési útmutatónk járvány alatt elakadt haladó újságíróknak!

A járvány sok mindent megváltoztatott, de egy valamit nem: mint tudható, úgy dübörögnek az alt-rightos fakenews-gyárak, mintha nem lenne holnap; és ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani a legújabb hazugságokkal.

Immár 1 600 000 fertőzött és 96 ezer halott az Egyesült Államokban, 255 ezer fertőzött és 36 ezer halott az Egyesült Királyságban, 235 ezer fertőzött és 28 ezer halott Spanyolországban, 228 ezer fertőzött és 32 ezer halott Olaszországban – a jobbos propaganda úgy sorakoztatja ezeket a statisztikákat, mintha azt bizonyítanák, hogy a nyugat-európai államok valamiféleképpen „rosszul kezelték” a koronavírus-válságot.

Ez természetesen nem igaz, de talán nem magától értetődő, mi magyarázza a Nyugat sikerét. Ne hagyjuk azonban magunkat becsapni, átverni, megkárosítani:

most ön is átláthat a szitán!

A lényeg a következő: szemben Kelet-Európával, ahol az egészségügyi rendszerek sanyarú állapotával tisztában lévő polgárok úgy döntöttek, nem fertőződnek meg a vírussal, a nyugati társadalmak optimistán, az államba vetett bizalommal vágtak neki a járványos heteknek, hónapoknak.

Ez az optimizmus magyarázza azt is, hogy szinte örömmel vállalták a megfertőződést, hiszen ez alkalmat nyújtott arra, hogy kiélvezzék a kiváló egészségügyi rendszer nyújtotta szolgáltatásokat.

Egyáltalán nem meglepő, hogy telítődtek a nyugati kórházak, ha ezen létesítmények modern felszereltségére, a remek kosztra, az illatos vécékre, az udvarias ápolókra és orvosokra, a más kultúrák megismerését lehetővé tevő multikulturális közegre gondolunk – és még hosszan folytathatnánk a sort.

Racionálisan végiggondolva a dolgot

nem az a kérdés, hogy miért telítődtek a nyugati kórházak, hanem az, hogy miért csak most.

Az persze kétségtelen, hogy a propagandaportálok által kéjesen emlegetett „túlterheltség” miatt akadt néhány probléma. Ezek azonban össze sem hasonlíthatók azokkal a strukturális, a poszt-szocialista társadalmak mentális visszamaradottsága okán megoldhatatlannak tűnő problémákkal, amelyek a kelet-európai államok látszólagosan „sikeres” válságkezelését megalapozták.

A halottakat szállító teherautó-karavánokról köröztetett képek nem fedhetik el a tényt, hogy Kelet-Európában – és különösképpen a demokratikus értékektől szélsebesen távolodó Magyarországon és Lengyelországban – minden szar.

A járvány visszaszorulásával tehát nem azt érdemes boncolgatnunk, hogy mit rontottak el a nyugati országok. Arról kell beszélnünk, hogy mikor lép fel végre az Európai Unió és a nemzetközi nyilvánosság a keleti végeken pöffeszkedő latorállamokkal szemben!
 

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak ennyi? Hát, ez nem sok. A cikk legalább tartalmaz néhány konkrétumot.

Ez az írás a https://24.hu/kulfold/2020/05/.. "szakmai anyagának" ellenpárja.
Az eredeti szakanyagból:
" A közép-kelet-európai régiót ugyanis sokkal jobban meg fogja viselni a gazdasági válság, mint Nyugat-Európát. A gazdaságaink kitettsége nagyobb, a magyar GDP nem elhanyagolható része például a német autógyárakhoz kapcsolódik.
Szlovákia és Ausztria számára legalább ott van az euró, amely ilyenkor az Európai Központi Bank bőkezű segítségével jelentős mozgásteret ad, hogy pénzt öntsenek a gazdaságba."
"Csehország és Szlovákia mozgástere az egészségügy jó állapota miatt nagyobb egy fokkal jobb, de Magyarországra és Romániára még ezt sem lehet mondani."
" Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában nemcsak a szigorú rendelkezések, de az egészségügyi rendszer jó állapota miatt is maradt alacsonyan a halálozások aránya."
(Megjegyzés: Magyarországon viszont - tudjuk a Soros-szennymédiából - az egészségügyi rendszer elmaradott, ennek ellenére Orbánék kitűnően teljesítettek.!)

Ha igaz az, hogy az immunrendszer működésére az agy komoly mértékben kihat, nincs csodálkozni való.
A nyugat sajtója, médiája a nem keresztény Sulzberger NYT-ától Ulfkotte "Megvásárolt újságírók" Spiegeljéig, az emberek agyát szinte a szó szoros értelmében annyira fertőtlenítette, ami a vírus elleni fellépést gátolta.
És az ilyesmi nem kitaláció, van alapja, ha nincs önálló gondolatod, ha az agyad lemerevenedett, nem képes a megfelelő reakcióra, védekezési parancsra.
Márpedig: "Ulfkotte táblázatokban mutatja be, hogy Németország legnagyobb médiumainak vezetői és elit újságírói név szerint mely lobbiszervezetek tagja vagy hová vannak bekötve. Néven nevezeti azokat is, akik a kulisszák mögött a médiát propaganda szempontból egyetlen irányban befolyásolják. ...a kötetben igen egzakt módon bontakozik ki az, ahogyan például a David Rockefeller által alapított Trilaterális Bizottság, a Bilderberg csoport és más transzatlanti intézmények szabják meg az irányt a médiának.

Nem tudom pontosan, ki itt az optimista és ki a pesszimista.
Annyi biztos, az influenza egy vírusmaffia, de a legrugalmasabb fajtából.
Ha a fejére koppintasz, ő képes változtatni és új komponenssel támadni, ami a vírus szempontjából az élethez való jog.
Legkomolyabban: ez a hisztéria, ami a világon végigment, talán a fehér euro-atlanti népesség utolsó emberi fellobbanása, a kiirtása közepette: Hé, figyelj, FIGYELJ MAGADRA, ki akarnak irtani..., minden, ami körülötted történik, a reklámipar, a botrányokozások, a perverz zaklatás 24 órán keresztül, amely körülölel, elvon a fajfenntartásodtól, a megszüntetésedhez vezet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés