Így segít a világnak az olyan barát, mint Amerika

2020. május 23. 20:29

David Cornstein
HVG
Az Egyesült Államok régóta áll vállvetve Magyarország mellett, és bizton számíthatunk egymásra bármilyen válság során.

„Ám a koronavírus elleni globális küzdelemhez nem csupán pénzzel és készletekkel járulunk hozzá. Az Egyesült Államok kormánya kiadóvállalatokkal és nagy technológiai cégekkel együtt dolgozott azon, hogy – ingyenesen – rendelkezésre bocsássa a koronavírussal foglalkozó tudományos cikkek legnagyobb létező gyűjteményét. Szakemberek világszerte több mint 54 000 alkalommal töltötték le ezt az adatkészletet. A szakértők több mint 1000 mesterséges intelligenciát használó eszközhöz is hozzáférnek, miáltal felgyorsíthatják a vakcinák és terápiás anyagok, valamint egyéb létfontosságú tudományos kérdések kutatását.

Mindezt, és még ennél is többet, büszkén, átláthatóan és közösen tesszük. Azért tesszük, mert egy szabad, nyitott társadalom így viselkedik. A szabad nemzetek bőséget, páratlan nagylelkűséget teremtenek, és olyan támogatást nyújtanak, ami valóban segít az embereknek a túlélésben és a felvirágzásban.

Amikor ez a válság véget ér, az emberek majd elgondolkodnak azon, hogyan jutott el a világjárvány erre a pontra: ki tartott vissza információkat, ki kisebbítette a tényleges fertőzések és halálesetek számát, ki halmozott fel létfontosságú orvosi készleteket, hogy azután nagy haszonnal eladja őket. A világnak akkor majd ragaszkodnia kell a felelősségre vonáshoz, és mindent meg kell tennie azért, hogy ez többé ne ismétlődhessen meg. Az Egyesült Államok régóta áll vállvetve Magyarország mellett, és bizton számíthatunk egymásra bármilyen válság során. Együtt le fogjuk győzni ezt a világjárványt! Biztonságosan újra fogjuk indítani összekapcsolódott gazdaságainkat, és tovább építjük a még erősebb közös jövőt barátainkkal és szövetségeseinkkel, akik a szabadság, a demokrácia és a jólét ugyanazon értékei mellett kötelezték el magukat, mint mi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem tudom ki ő"

Az Usa itteni nagykövete.

Hát kíváncsi vagyok, mire jut az USA ezzel a kétfrontos háborúval. Mármint kereskedelmi háborúval, az oroszok, és most már Kína ellen is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés