Román MiG-ek fogtak el orosz bombázókat a Fekete-tenger fölött

2020. május 21. 14:39
Persze nem szó szerint, de szemmel tartották a NATO légterét megközelítő orosz gépeket – írta meg a Főtér.ro.

Jó kis hidegháborús hangnemű közleményt adott ki a NATO Szövetséges Légi Parancsnoksága: az észak-atlanti szövetség több vadászgépe orosz harci gépeket fogott el a Fekete-tenger fölött, a NATO légtere közelében - közölte a lap. Az eset még kedden történt. Hozzátették: az ügy érdekessége, hogy a történelmi előzményekből fakadóan a részt vevő három ország – Románia, Bulgária és Törökország – közül kettő szovjet gyártmányú gépekkel vett részt az akcióban. Románia konkrétan két MiG-21 Lancer vadászgéppel, amelyek kapcsán még csoda, hogy fel bírnak szállni. Bulgária már combosabb MiG-29-esekkel szállt be a buliba, míg a törökök amerikai F-16-osokkal nyomultak. Orosz részről két Tu-22-es bombázó és az őket kísérő két Szu-27-es jött el a partira.

A portál azt írja, hogy az elfogást nem szó szerint kell érteni, senkinek se a Top Gun látványos légi csatái jussanak eszébe. Ilyenkor az történik, hogy az érintett országok légiereje riasztást kap: orosz gépek közelednek a NATO légtere felé. A felszálló vadászgépek feladata az, hogy megközelítsék az érkező gépeket, és jelezzék: észrevették őket. Majd leolvassák az azonosító számot, beazonosítják a géptípust, lefényképezik, és egy ideig kísérik őket. Most is ez történt: először a román vadászgépek voltak az orosz repülők gardedámjai, majd tőlük a bolgárok vették át a kíséretet, végül pedig a törökök. Az ilyesmi standard eljárásnak számít, az orosz fél persze nem szokott belépni a NATO légterébe, az ilyen repülésekkel ők is csak azt jelzik, hogy ott vannak a pályán, és számolni kell velük – írta a Főtér.ro.

(kép forrása: Főtér.ro)

 

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha megint jönnek, nekünk is be kell szállni, a svéd gépekkel.
Persze a MIG 21-esek ellen.

A rományok Erdélyt védik Putyintól.
Nagy szabadságharcos nép az, a szabadságért senkivel nem alkuszik... inkább elkuszik...

Vissza a babaruhát esete történt, szép vagy nem szép.

Nemzetközi jog? Inkább Dobermann-elv.

Ugyan, csak az izraeli mintát másolják.

Nekem úgy tűnik, hogy ez egy hadijáték volt.

Vicces, hogy te emlegetsz történelemkönyveket, mert ha olvastál volna egyet is, tudnád, hogy a Krím őslakói a tatárok voltak és nem az oroszok.

"...A krími tatárok a XIII. században vették fel az iszlám vallást, s innentől kezdve Krím az iszlám világ egyik központja lett..."

"...Krím független lett, s az ottománok lemondtak arról a jogukról, hogy ellenőrizzék a Krími Kánságot. Oroszország megszegte a békeszerződést, s 1783-ban magához csatolta a területet..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában