Hét helyszínen csaptak le a drogdílerre és a vevőire

2020. május 21. 7:45
A gyanú szerint Sz. József a „kati”, „kréta”, „füst” és „kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta.

Negyvenkét rendőr 14 szolgálati autóval és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével csapott le 7 helyszínen Pest megyében drogdílerekre – számol be a police.hu.

Több hónapig tartó felderítő munka előzte meg a Gödöllői Rendőrkapitányság által koordinált, 11 ember–- a terjesztéssel gyanúsítható férfi, valamint vevőkörének 10 tagja – előállításával végződött akciót. A 2020. május 20-án hajnali akcióval a rendőrök beszüntették egy 48 éves férfi új pszichoaktív anyaggal Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és fővárosi peremkerületben űzött kereskedését.

A gyanú szerint Sz. József a „kati”, „kréta”, „füst” és „kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta. Akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi férfi bejelentett, állandó munkahellyel nem rendelkezik, a bűnös üzlet azonban jól hozott a konyhára, az elmúlt hónapokban több milliós jövedelmet könyvelhetett el.

A helyszíni szemléken a megtalált új pszichoaktív anyagokat bezacskózták, ahogyan bűnjelcímke került az egyik előállított lakásán talált 72 darab lőszerre is, ezeket a későbbiekben szakértő vizsgálja. A vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében műszaki cikkeket, több százezer forintot, mobiltelefonokat foglaltak le a rendőrök.

Sz. József a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

(police.hu)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Kínai Kommunista Párt IX. kongresszusa célul tüzte ki olyan szintetikus drog kifejlesztését, amelyet olcsón és nagyipari technológiával lehet előállítani.
Na, ebből árulnak ezek a gazemberek is.
Az elosztóközpont a VIII. kerületben van.

Konrád György forog a sírjában...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés