Az LMP petíciót indít a szociális dolgozók bérkiegészítéséért

2020. május 21. 10:21
Érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy ők az egyszeri, 500 ezer forintos szociális juttatást nem kapják meg.

Petíciót indít az interneten az LMP azért, hogy az egészségügyiek mellett a szociális dolgozók is megkapják az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítést. Ungár Péter országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján elmondta: a szociális dolgozók szintén a frontvonalban küzdenek a járványhelyzetben, ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy ők az egyszeri, 500 ezer forintos szociális juttatást nem kapják meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a küzdelemben résztvevőknek köszönetet mondó videójában számos szakmát sorol fel, a szociális dolgozókat azonban nem említi – kifogásolta Ungár Péter, aki szerint véget kell vetni annak, hogy ezen segítő munkát végzőket mindig utolsónak hagyják, hogy ezzel a szektorral nem foglalkozik a kormány.

Közölte: a petíciót nyomásgyakorlás céljából indítja pártja, az a beremelest.hu oldalon írható alá. „Minél többen vagyunk, annál kevésbé tudja a kormány a szőnyeg alá söpörni a szociális szektort” – jelentette ki. Szép dolog a köszönet, de nem csak köszönet kell ahhoz, hogy méltósággal tudjanak élni azok, akik idősotthonokban dolgoznak, vagy házi segítségnyújtást végeznek, fogyatékossággal élőkről gondoskodnak, a gyermekvédelemben tevékenykednek – zárta szavait.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés