Vallásgyalázás futószalagon

2020. május 18. 20:04

Karaffa Attila
Vendégszerző
Sem Kuncze Gábornak, sem másnak nem lenne szabad a szájára venni, kifigurázni azt, aki szakmailag és emberi téren is magasan az őt kigúnyolók fölött áll.

Érdekes tendenciák. Mintha a járvány alatt egyszerre kezdene elharapózni ellenzéki oldalon a vallásgyalázás, a „merjünk kicsik lenni” politika és az elszakított nemzetrészeken élő magyarokkal szembeni ellenérzés. 

Niedermüller Péter után most a „levitézlett” (egyben bocsánatot kérek a vitéz szó használatáért az arra érdemesektől), hajdani belügyminiszter Kuncze Gábor gondolta úgy, hogy kifigurázza a kereszténységet és az országos tisztifőorvost. Az SZDSZ egykori pártfunkcionáriusa az egyik bejegyzésében Müller Cecília tisztifőorvost Jézus Krisztusként ábrázolja, és alatta bibliai idézetként idéz attól a személytől, aki nap mint kiáll a kamerák elé, és pontos leltárt ad az ország állapotáról. Aki biztat és óv mindenkit.

Sem Kuncze Gábornak, sem másnak nem lenne szabad a szájára venni, kifigurázni azt, aki szakmailag és emberi téren is magasan az őt kigúnyolók fölött áll. Miközben

Müller Cecília nem kérkedik munkájával, csak teszi a dolgát, mindenkiért. Jobboldali és baloldali szavazókért egyaránt.

A vallásgyalázás eme újabb formája sajnos azt mutatja, hogy valami nagyon nincs rendben azoknál, akik magyar földön magyar ember szidnak. Mintha megrendelésre gyártanák ilyen bejegyzéseket az ellenzéki oldalon. 

Magyarként, keresztényként és egyáltalán emberként is elítélem a vallásgyalázás eme formáját. Kuncze Gábor ahelyett, hogy bejegyzéseivel sérteget, és megbánt sok millió magyar embert, inkább elgondolkodhatna azon, hogy a válságkezelésben ő mi mindent tett. Vagy épp nem tett.

Miért szükséges ezekben a nehéz időkben is a másikat gyalázni, megsérteni?

Vajon belegondolt-e a tapasztalt politikus, hogy ezzel a bejegyzésével hány millió ember érzéseibe, hitébe gázolt bele?

A vasárnapi szentmisén, ahol a kialakult helyzetre való tekintettel csak kétméterenként ülhettünk a padsorokban, azokért is imádkoztam, akik nem hisznek Istenben. Nagypénteken is elhangzik a csonkamisén a fohász a pap ajkáról. Örömmel a szívember érkeztem a szentmisére, hogy végre hosszú idő után részt vehessek az élő liturgián. Gondolom, ezzel hasonlóan vannak a más felekezetű embertársaim is. Fontos számunkra a vallás, a hit. Ezért is sértő, hogy a legnagyobb vészhelyzet közepén vannak emberek, akik nem segítő jobbot nyújtanak, hanem inkább a méregpohárhoz nyúlnak. Mérgezni szeretnék a társadalmat, a nemzetet. 

Mondjuk nemet az ilyen próbálkozásokra, és inkább erősítsük egymást testben és lélekben egyaránt! Ránk fér Trianon 100 éves árnyékában…

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megdöbbentő ez az eset, mert Kuncze piarista diák volt.

Nem tudom, hány magyar és milyen alkalomból imádkozik és jár templomba, de az biztos, hogy a kereszténység igazsága nem ezen mérhető, hanem azon, hogy a feltámadt Krisztus győzött, szeretettel hív mindenkit az örök boldogságra, ami az ő örök létébe való bekapcsolódás, már itt a Földön.

Köszönöm a mellettem való kiállást. A mi dolgunk, hogy elmondjuk az Örömhírt. A reagálás már mindenkinek saját feladata és felelőssége. Az Úr Jézust is sokan elutasították, ezért nem meglepő, ha a Mandineren is sok amatőr-maszek ál-teológus is felbukkan, akik nincsenek tudatában a saját idevágó képzetlenségének.

Nem, a szövegedből látszik, hogy éppen te hiszel a "zombikban".

Te meg győzd le önmagad, ha értelmesen akarsz hozzászólni teológiai témához.

Kuncze egy antitoleráns pökhendi bunkó.

Nem ez a te "fajtádnak" szól! Olyasmibe kotyogsz bele, amihez jottányit sem értesz. Ne tedd közszemlére a sületlenségeidet.

Ráadásul Kuncze, Kecskeméten járt gimibe a piaristákhoz. Kitűnő tanárok tanították, de nem erre a vallásgyalázásra.

Annyit elárulok, hogy az osztálytalálkozójukon, Kunczét, még anno nagy megvetéssel és utálattal fogadták az osztálytársai.
Azt nem tudom, hogy a többire el mert-e menni.

Ez nem igaz. Azt, hogy hányan járunk rendszeresen hetente legalább vasárnap, nem tudom, csak azt, ha 1-2 percet kések, alig vagy sehogyse találok ülőhelyet a templomban. Több kedves templomom és papom van, tehát általánosíthatok.
Az is rosszul tudod, hogy csak a nagy bajban imádkoznak az emberek. Olyanok is imádkoznak, akikről nem is gondolná az ember.

Azért merte megtenni, mert egy sátánfajzat, aki nem tisztel sem Istent, sem embert.
Azért merte megtenni, mert tudja, hogy mi nem megyünk a lakásából kirángatni, vagy robbantgatni. Na azért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés