Szexpajtás beszerzését ajánlja a szingliknek a holland állam

2020. május 16. 9:57
Sok szingli támadta az egészségügyi hatóságot, hogy nincsen tekintettel az igényeikre.

„Szexpajtás” beszerzését ajánlja a karanténban tengődő egyedülálló állampolgároknak a holland állami egészségügyi hatóság (RVIM) – adja hírül a The Guardian. A lap rámutat: Hollandiában március 23. óta vannak érvényben az „intelligens korlátozások”, amelynek értelmében a polgárok három embert vendégül láthatnak otthonukban, feltéve, ha betartják a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A hatóságnak a kritikák hatására frissített koronaügyi iránymutatása elismeri, hogy a szinglik vágyhatnak a fizikai kontaktusra, ám nem szabad megfeledkezni a fertőzésveszélyről. Arra szólítják fel az állampolgárokat, hogy találják ki, mi a legjobb megoldás a nehéz helyzetben: javasolják például, hogy legyen egy „szexpajtásuk” (seksbuddy) vagyis a válsághelyzetre tekintettel állapodjanak meg valakivel, hogy csak egymással folytatnak szexuális kapcsolatot. A RVIM arra vonatkozóan is explicit tanácsokat ad, mit tegyenek a hollandok, ha koronavírus-fertőzöttel vannak kapcsolatban: a coitust nem javallják, viszont aláhúzzák, „az erotikus történetek mesélésének, a közös maszturbálásnak” nincsen akadálya.

A The Guardian arról is ír, hogy számos holland szingli elégedetlenségének adott hangot a korlátozások miatt: a Het Parool nevű lapban egy genderügyekre specializálódott újságíró, Linda Duits élesen támadta az RVIM-et, mondván, „a szex emberi jog”, és az AIDS-járvány tanulsága az, hogy az önmegtartóztatás nem lehet opció.
 

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, hát a Guardian már csak ilyen, balos szemétlerakat. Mi mást várhatnánk tőlük, mint a jogaik hangoztatását. Bezzeg ha a járvány elterjedne, akkor ugyanezek akarnának szigorúbb fellépést. Pont mint a mi nyomi ellenzékünk. Kijárási tilalmat akartak egyik kézről, ugyanakkor visítoztak, hogy a kormány korlátozni akarja őket az önmegvalósításban. Szerintem kössék föl magukat.

Szomorú látlelet ez az "ajánlás" egy dekadens társadalomról.

Eh, nem eléggé liberális ez a holland kormány, hiszen ajánlhatott volna bombabiztos kutyákat is a szinglik farkaséhségére...

Nincs szerelem tövig nélkül!
Béna gyereknek anyja veri ki a faszát!

És ezek után miért nem maradtál ott? Talán mégsem a világ legjobb helye, vagy ők nem tartottak rád igényt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés