Novák Katalin: Bővítjük a 13. havi nyugdíjra jogosultak körét

2020. május 16. 11:23
150 ezerrel lesznek többen, és nem lesz felső összegplafonja ennek az ellátási formának – jelentette be a családügyi államtitkár.

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatójának elején Gál Kristóf, az ORFK szóvivője bejelentette: Orbán Viktor bejelentést tesz délután az esetleges budapesti lazítással kapcsolatban.

Novák Katalin családügyi államtitkár megköszönte a családok kitartását. Kifejtette: még nem értük el a célt, hogy Magyarország családbarát ország legyen, de közel vagyunk hozzá. „A családbarát politika, gondolkodás, kormányzás nem csak azt jelenti, hogy a fiatalok annyi gyermeket vállalhatnak, amennyit szeretnének, hanem azt is, hogy a generációk közötti élet is egyre jobb legyen, ezért vezetjük vissza a 13. havi nyugdíjat” – mondta.

Bejelentette: bővítik a 13. havi nyugdíjra jogosultak körét, 150 ezerrel lesznek többen, és nem lesz felső összegplafonja ennek az ellátási formának, ahogy az a balliberális kormányok idején volt (80 ezer forint). Novák Katalin arról is beszélt: a veszélyhelyzeti időszakra nem számítják majd máshogy az ellátási jogosultságot, a családügyi kedvezmények sem csorbulnak a veszélyhelyzetben keletkező nehézségek miatt, a számítási mód mindenben olyan lesz, mint a járvány előtti helyzetben volt.

A kismamáknak, kispapáknak ingyenes KRESZ-tanfolyam, igyenenes KRESZ-vizsga és ingyenes középfokú nyelvvizsgázás is lesz. Döntés született arról, hogy a napközis nyári táborokat engedélyezik, és hamarosan megszületik a szabályozás velük kapcsolatban.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa jelezte, már engedélyezett a szálláshely-szolgáltatás, ott van lehetőség vendéglátásra is. 200 főig szervezhetők esküvők, lagzik, temetések. Kiss azt is elmondta: az idősek vásárlási sávját egyelőre nem változtatják meg. Hozzátette: a kijárási korlátozások megszegőivel szemben még mindig napi több száz intézkedésre volt szükség.

Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus osztályvezető főorvosa arról beszélt, hogy legkésőbb jövő év tavaszára kifejleszthetik a védőoltást, és elsősorban az egészségügyi dolgozókat és a legveszélyeztetettebbeket olthatják majd. „Nem tudjuk, mi lesz, de épp ezért kell fenntartani az intézkedéseket. Reménykedjünk, hogy lesz gyógyszer. Használunk malária elleni szereket, használunk májgyulladás elleni szereket, használunk egy japán megoldást, és reményeink vannak az immunterápiában és a vérplazma-terápiában is" – fejtette ki.

Kiss Róbert újságírói kérdésre elmondta: a határokon továbbra is egészségügyi vizsgálat vár a belépőkre.

(Infostart/Mandiner)

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Természtesen nem most majd jövőre azt is négy évig tartó részletekben."

Igen. Így vezették be a szocik annak idején, szóról-szóra! Akkor nem bántott a módszer? Gondolom az sem zavar, hogy plusz egy év múlva eltörölték az egészet, amit létrehoztak ugyanilyen "négy évig tartó részletekben."
Balliberális objektivitás, és igazságérzet. ? :D

Nekem speciel 4 van, mindegyiknek egyetemi diplomája. Egy soron kívüli Trabant kiutalást nem kaptunk, nemhogy lakást. Ha valamit sajnálok, az, h. csak ennyit tudtunk felnevelni. 5 gyerek ellátása mellett illúzió a családon kívüli munkaviszony, már 4 gyerek mellett is sok a kompromisszum.

Válaszok:
Teknős | 2020. május 16. 19:50

"Nem a szocikról van szó, "
Persze, hogy nem, hanem a mellébeszélésről, meg a rosszindulatról, amit éppen most bizonyítottál! És ráadásul te beszélsz terelésről. :DDD Ha nem lennétek ki kellene találni benneteket.

És? A 13. havi nyugdíj témáját, hasonlítottam a 13. havi nyugdíj bevezetéséhez, mert a "kedves" kollégádnak az volt a problémája, hogy miért 4 részletben. Mit nem tudtok ezen értelmezni? Tényleg annyira bonyolult?Ebben szerinted mi a terelés, hogy megkérdeztem, hogy most ez miért zavarja, amikor annak idején is így vezették be?
Tényleg utánozhatatlan logikátok, és értelmezési képességetek van!

"Így kellett volna emelést adni az államtitkároknak és a képviselőknek."

Meg ugye a Budapesten hirtelen megszaporodott polgármester helyetteseknek is Karácsony győzelme után! Azon kívül rögtön felemelték maguknak a fizetésüket a maximumra! Ugye ez nem nem tűnt fel kedves "nickváltogató" 25 hozzászólással?! Értem én, hogy így többnek tűnik a hozzászólások száma, (nyilván oka is van) csak így nagyon kilóg a paci lába.

Te nem leszel- látható számomra, kapod az x-et.

Ha megfigyelted, azért nem írtam dátumokat, mert valójában nem emlékszem pontosan a dátumokra.
De a reagálásom, arra a fanyalgására volt válasz, hogy:

"Természtesen nem most majd jövőre azt is négy évig tartó részletekben. "

A hozzászólásom, erre volt válasz, miszerint:
Igen. Így vezették be a szocik annak idején, szóról-szóra! Akkor nem bántott a módszer?

Mint említettem az eltörlés időpontját nem tudom pontosan, de valami rémlik, hogy valamelyik évben a közalkalmazottak 13. havi fizetését is "átkereszteltél" és ezért a következő év januárjában fizették ki! Ügyes dolog volt, mert így lenyelték a decemberben járó 13. havit, mondván, hogy januárban úgyis megkapják! :DD Aztán talán még a következő év januárjában adtak egyet, és azzal megszűnt az egész.
Mindent összefoglalva, nem értem, hogy miért kellett arra megjegyzést tenni, amit a számára szimpatikus oldal egyszer már meglépett?
Egyébként ki az a hülye, aki ne adná hangulatjavítónak rögtön a teljes összeget, ha megtehetné?
Nyilván a szocik sem véletlenül húzták el négy évig az emelést. Valószínűleg nem volt rá fedezet, ahogy ezt az idő be is bizonyította.
Őszintén szólva ezt is merészségnek érzem, hogy Orbánék a járvány okozta gazdasági helyzet közepén ezt be merték vállalni. Nyilvánvalóan most a járvány ellenére is jobb a gazdasági helyzet, hiszen az ellenzék szerint akik azt mondják, hogy tragikus 10 év van mögöttünk, majd ugyanezek kijelentik, hogy mindenkinek kellene adni, (és most ne kelljen felsorolnom) alapbért meg ezt meg azt, mert jó a gazdasági helyzet!!! Ők mondják! Íme:

"Egy biztos: Magyarország is már elég gazdag ország ahhoz, hogy a legveszélyeztetettebbek, valamint a nemzetgazdasága védelmében megfizethesse az ország otthonmaradásának az árát."

https://makronom.mandiner.hu/c..

Nem kellene már végre eldönteni ott az ellenzéki oldalon, hogy Orbán tönkretette az országot, vagy helyrehozta? Egy állítás, és annak az ellenkezője is egyszerre, nem lehet igaz, ugyebár?

jav:"átkeresztelték"

Erre én mit mondjak? :) Mondjuk úgy, hogy igen, nem leszel karrierista...

Nono. Azért azt csak látod, hogy mennyi plusz "munkahelyet hoztak létre, hogy mindenkinek szépen jusson a dékéstól, a momentumosig "csak úgy hálából" Persze ért is ezt mindenki. Régi trükk. Szépen elő is bújtak a régi emberek, ebben a "megújulni vágyódó" budapesti városvezetésben.

"Megírtam a pontos adatokat.
Ennyi.
Annyi, Én is azért írtam le, hogy nem emlékeztem jól. Ebben nincs vita köztönk.

De! Mellébeszélés akkor lenne, ha nem lenne tény, amit leírtam.
Ha viszont úgy érzed, hogy teljesen más téma, akkor vedd úgy, hogy az állításommal egy új fejezetet nyitottam az oldalon.

Ezért továbbra is hangsúlyozom a mellékelt tények alapján, (mint új megjegyzés)hogy
"Nem kellene már végre eldönteni ott az ellenzéki oldalon, hogy Orbán tönkretette az országot, vagy helyrehozta? Egy állítás, és annak az ellenkezője is egyszerre, nem lehet igaz, ugyebár?"

Azt is lehetne mondani, hogy nincs ellenzék. Ami persze baj, de mit lehet tenni? Ebből a katyvaszból nem tud épülni semmi. Meglepő módon azt állítom, hogy az Orbán kormánynak is jót tenne egy létező komoly ellenzék, de amíg ez nincs, addig nincs miről beszélni. A jelenlegi cirkuszcsapat képtelen önmagát megújítani, a jelenlegi, mindenre alkalmatlan emberekkel. A jelenlegi állás szerint, értelmes, jó szakember, továbbá kulturáltan vitatkozni, és érvelni tudó értelmiségi a jelek szerint nem megy a csapatukba, mert jelenleg, ott "ciki" tagnak lenni.
Ez van.

Mindenből több, az örömből, a nehézségből, szomorúságból is. Később csak az öröm marad meg. Köszönjük!

"a 2019-es önkormányzati választáson Budapesten nemcsak megverte Orbánékat,"

"Akármilyen is a mai ellenzék, a lebecsülésével a neked rokonszenves kormánypártokat is lebecsülöd. " Ez a mondatod, úgy értelmetlen ahogy van. Körülbelül olyan mintha két gyereked van, az egyik jól tanul, a másik bukásra áll. Erre te azt mondod, a rosszul tanulónak, hogy
-Fiam, ha így folytatod, megbuksz!
A te logikád mentén, ezzel a másik gyereket is lebecsülöd. Természetes. Nálad.

A győzelmetekre vonatkozó mondatod, teljesen igaz! És történt mindez, annak ellenére, hogy azt harsogjátok évek óta, hogy az ellenzék képtelen nyerni mert,......és itt hosszasan soroljátok az indokokat, most viszont azzal büszkélkedsz, hogy nyertek Budapesten, és ráadásul vidéken is több helyen, ahol ráadásul borzasztó erős a kormánypropaganda, (mondjátok ti!) mert csak az m1-et nézik, ami élből nem igaz, hiszen a nem éppen kormánypárti rtl, minden felmérés szerint a legnézettebb csatorna, ráadásul szinte egy ruhaszárító kötéllel is mindenhol fogható. Ugyanakkor, azt is mondjátok időnként, hogy a kutya se nézi a közszolgálati tévét!Annak Azért ez az egymásnak ellentmondó állítás is némi magyarázatra szorul.
Tehát az elejére visszatérve, most akkor lehet nyerni az ellenzéknek, vagy nem, ha a Fidesz mindenre rátelepszik?
Tehát ugyanott tartok veletek kapcsolatban, hogy megkérdezem: Hogy lehet egy állítás, és annak az ellenkezője is igaz, egy ilyen konkrét esetben. De nem várok rá semmilyen nyögvenyelős okoskodó, izzadságszagú, válasznak álcázott valamit, azaz megmagyarázni, a megmagyarázhatatlant. Bár ebben kétségtelenül nagyon jók vagytok.

Ahogy mondtam,
" nem várok rá semmilyen nyögvenyelős okoskodó, izzadságszagú, válasznak álcázott valamit, azaz megmagyarázni, a megmagyarázhatatlant. Bár ebben kétségtelenül nagyon jók vagytok."

Helyesbítve: Bár ebben kétségtelenül nagyon jó VAGY! (Remélem, így jobban tetszik.)

Köszönöm, szorgalmasan segítettél bizonyítani, hogy igazam volt. Tökéletes! :)

:-DDDDDDDDDDDDDD

Biztos voltam benne, hogy valamit még kinyomszmagadból! Az a tipus vagy. :-DDDDDDDDDDDD

Természetesen a kinyomszmagadból, az: kinyomsz magadból

Mondtam én! Bármire megesküdtem volna, hogy így lesz. :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés