Csaknem százezer magyar kért tartós brit letelepedési engedélyt

2020. május 14. 14:14
Összesen több mint 3,5 millió külföldi EU-állampolgár.

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta a 3,5 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz, és több mint 3,1 millióan már megkapták a határidő nélküli tartózkodási jogosultságot. A magyarok közül eddig csaknem százezren kértek tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt.

Nagy-Britannia január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen laknak az országban, továbbra is maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért – hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért – kell folyamodniuk.

(MTI)

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez csúnya volt.
Nem védem az angol egészségügyet, mert általában nincs miért. Szerintem a magyar jobb. De a honfitársainkról van szó.

Ha van biztosítása, nem számláznak semmit.

De honfitársaink! Sokan járnak haza orvoshoz és ki is fizetik.
Ha ott betegek és van biztosításuk, ugyanúgy nem fizetnek ott, mint mi itthon.

ezzel csak egyeterteni tudok. En Franciaorszagban elek immar tizenket eve. Akkor jottem ki mikor az egyetem vegeztevel meg azt kellett latnom, hogy keptelenseg elobbrejutni az orszagban, mert amint egy kicsivel tobbet kerenel, a tobbkulcsos adoval kilopjak a zsebedbol hogy eltartsak belole a hereket. Hogy azt a lovat utik amelyik huz, es minel jobban huz, annal jobban utik. Ha akkor tudom hogy mekkorat fordul a vilag Magyarorszagon egy-ket evre ra, nem maradtam volna kint. De akkor meg csak azt tudtuk, remeltuk, hogy ezt a bandat el fogjak zavarni, azt meg nem, hogy milyen komoly felhatalmazast kap az uj vezetes.
Orszagot valtani nem egyszeru dolog, nem megy egyik naprol a masikra. Kifele konnyebb mint visszafele. Mert kifele a koltozes stb arat meg tudod elolegezni abbol hogy kint magasabb fizetesed lesz. Visszafele viszont lesz egy csomo koltseged ES meg a ber is kisebb lesz. Ha raadasul kozben mar lett kinti hiteled, azt eselytelen otthoni fizetesbol torleszteni.
Igy bizony konnyen kint ragad az ember, akkor is ha vagyodik haza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés