AfD-s zsidó vezető: Az antiszemitizmus növekszik Németországban

2020. május 14. 8:16
„Zsidóbarát és Izrael-barát pártnak tartom az AfD-t, ami követi a zsidó-keresztény hagyományokat Németországban.” Vera Kosovát, a Juden in der AfD (Zsidók az AfD-ben, JAfD) elnökét kérdeztük pártja és a zsidóság kapcsolatairól.

Dr. Vera Kosova 1982-ben született a Szovjetunióban, az üzbegisztáni Taskentben. Zsidó menekültként érkezett 1998-ban Németországba. Kosova orvos végzettségű, kardiológus. 2016 óta az AfD tagja, majd a párt zsidó szervezetének vezetője.

***

Az AfD-t korábban többször vádolták antiszemita nézetekkel. Hogyan felel ezekre a vádakra?

Sajnos tényleg vannak antiszemita nézeteket valló tagok. De téves a kialakult kép, hogy az AfD egésze vagy a párt vezetői antiszemiták, ez csupán a német média és politikai ellenfeleink ténykedésének eredménye. Még fontosabb, hogy az AfD hogyan kezeli ezeket az ügyeket: például néhány hónapja egy tagot, Wolfgang Gedeont kizárt a párt.

Összességében az AfD-t zsidóbarát pártnak tartom,

ami követi a zsidó-keresztény hagyományokat Németországban, és Izrael-barát pártnak, azaz illeszkedik a Német Szövetségi Köztársaság egységes elköteleződéséhez Izrael léte iránt. Ezzel kapcsolatban nem lehetnek kérdések.

A JAfD nagyon kritikusnak tűnik a tömeges migrációval kapcsolatban. Gondolja, hogy a tömeges migráció veszélyes a zsidók számára, s ha igen, miért?

Igen, veszélyes. Az irányítatlan tömeges bevándorlás Európába, és főleg Németországba, ahogyan azt 2015 után láttuk, főleg muszlim-arab országokból érkezik. Az emberek ezekben az országokban nagyrészt antiszemita légkörben nőttek fel, amit politikai és vallási nézetek is fűtenek. Ez befolyásolta a zsidók életét Németországban. Felmérések és német zsidókkal készült interjúk is bizonyítják, hogy az antiszemitizmus növekszik Németországban.

Nemrég antiszemita támadásokat követettek el az Egyesült Államokban neonácik, illetve Németországban is, Halléban. Gondolja, hogy a neonácik veszélyesek a német zsidókra, s ha igen, akkor ők jelentik a nagyobb veszélyt, vagy az iszlamisták?

A neonácik nyilván nagyon is veszélyesek a zsidókra. A támadások, amiket idéz, egyéni elkövetők művei voltak, azaz nem tartoztak politikai párthoz, nem volt mögöttük támogató vagy finanszírozó szerv, intézet vagy állam. Ezért nem tekintek rájuk úgy, mint tömegek képviselőire. Az iszlamisták esetében ez sajnos már nem igaz. Ha figyelembe vesszük a muszlim lakosság jósolt demográfiai növekedését Németországban, és feltételezzük, hogy az iszlám alapokban mélyen gyökerező antiszemitizmus is megmarad,

egyértelmű, hogy sajnos mi jelent veszélyt a német zsidókra.

Az AfD egyes politikusia, például Björn Höcke botrányt kavaró megjegyzéseket tettek a holokauszt-emlékezettel kapcsolatban. Milyen szerepet játszik ön szerint a holokauszt a német nemzeti emlékezetben?

Mi németek elkötelezettek vagyunk azon irányba, hogy emlékezzünk a nemzetiszocialista rezsim által elkövetett bűnökre, ideértve a holokausztot. Ez a fajta elköteleződés talán az egész világon egyedinek számít. De ezt a bűntudatot rossz célokra is lehet használni, és néha használják is német politikusok. Aránytalan felelősséget terhelnek a német népre, például a globális klímakrízisben vagy a menekültválságban, és részben a holokauszttal kapcsolatos bűntudatra hivatkoznak ekkor. A német politikát sajnos nem a józan ész uralja.

Az AfD arra törekszik, hogy jó kapcsolatai legyenek Izraellel. Hogyan látja Izrael szerepét a Közel-Keleten, és mit jelenthet az Izraellel való jó viszony Németország és Európa számára?

Izrael zsidó államként egyedi szerepet játszik a Közel-Keleten. Nem sok bizalmam van azzal kapcsolatban, hogy a szabadkereskedelem vagy a nyitott határok vívmányait a közeljövőben elérné Izrael arab szomszédjaival. A hosszú távú béke Izrael és a palesztinok között komoly áldozatokat követel meg mindkét oldalon, és a mai helyzet tükrében erre nem sok esélyt látok. Muszáj, hogy jó kapcsolatok legyenek Izrael és Németország között, már csak az idézett nemzetiszocialista múlt jóvátétele miatt is. Európa esetében pedig bár különbséget kell tenni az Európai Unió és Európa között, hiszen a kettő különbözik, de az Európai Unió is profitál a jó Izraellel való viszonyból, hiszen Izrael az egyedüli ország a Közel-Keleten, ami folyamatosan és megbízhatóan tükrözi az EU értékeit.

Hogyan látja Orbán Viktor politikáját?

Orbánt olyan politikusnak látom, aki megéli és megerősíti a keresztény és nemzeti értékeket, és szigorúan betartja az EU politikáját, ahogyan azt a 2015-ös menekültválság során is megmutatta. És nem szabad elfelejteni: Orbán Izrael nagy barátja.
 

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kevered a Fideszt a Jobbikkal.

Az ateisták legalább a maguk módján tagadva foglalkoznak Istennel. A közömbösök még úgy sem.

Dehogy van kiábrándulás, hiszen mindenki tudja, nem titok: ők mindenhol ott vannak.
Ilyen nép ez, 15 millió a lélekszámuk, mégis, a valóságban ez a szám legalább:
150 millió.
de inkább: 1500 milliárd, vagy ennél is több.
Az 1500 milliárd, az biztos, Európa+Amerika+Afrika a fedezete.
Úgyhogy, nyugi, ne féltsed te az AfD itteni támogatóit.
Inkább féltsd a fajtádat, mert irtózatos a félelmetek, jó, hogy bele nem őrültök: antiszemitizmus, növekszik,
antiszem, növek
ant nö
nő, nő, antisz
Ha ez így van: van is mitől rettegnetek.
Csak röhögünk a rettegéseteken.

NONO, a nemfehérek szövetséges, jó nácik.
Éppen őket kell védenetek a fehérektől.
Így evidens a szövetség a fehér szín ellen.
Az gyanús, mert fertőtlenít.

Az első hsz zsigerből ment, elolvasva az írást, tisztább a kép.
Ez a Kosova ma komolyan gondolja, amit mond. Soros még nem tartja számon. Eddig.
Most figyelmet szerzett magának, ami után egy kapcsolatfelvétel G. Soros részéről és utána...
Kosova már másként fog beszélni. Ennyi.
Sajnos, a történelem bizonyította: a zsidó-azonos politika, ha teret, nyer, tönkreteszi a gazdaországot.
Ezt láttuk Németországban, az O-M Monarchiában, ez látható ma a teljes euró-atlanti népesedési, környezeti katasztrófaállapotokkal....
Ez a hatalmas terület a a FED és a Bank of England uralma alatt eljutott a pusztulás határára.

Azt a hamis Talmud-mantrát, amelyre hivatkozva, alá akarja támasztani, mintegy legitimizálni az aktivitásukat, amely szükségszerűen a hatalom birtokában megvalósítható, ez pedig: "A világ jobbítása". Ez a hivatkozási alap, valljuk be, rengeteg embert lépre csal, de mire ráeszmél, késő.
Tehát: megjavítjuk MI a világot, ezért hatalmunk jogszerű, (neked is jobb lesz...)
Valójában pontatlan a zsidó-azonos kifejezés, mert a valódi zsidó ideológia - szerintem - nem ez.
A valódi zsidó-azonos: Isten az urunk, mindannyiunknak, és csak neki tartozunk alávetni magunkat. Ennélfogva a világ jobbítása - ha egyáltalán ez értelmezhető racionális gondolkodásmóddal - Isten felségterülete, és aki oda be akar merészkedni, az Sátán.

Tévedsz. A világ bonyolultabb, mint gondolod.

Nézd, aki a kommentelésed áldásait élvezi, attól mégis, mit vársz? Alapjövedelem, ugrás minden, hozzád közel álló témára, olyan, mintha valahogy nem lennél képben. A teljes spektrum mindenesetre szélesebb.

Akiket minden adódó alkalommal védelmedbe veszel, szerintem NEM szorulnak rád.

Greenblatt nem meglepő módon, onanizál a szavakon, megalkotta az" Új historizmus " mantráját, amely sem nem új, sem nem történelmi.
De ez már csak így működik, utánérzése van a jámbor gojnak, mintha hallott volna már hasonló megoldásokat, pl. a reflexívitás "elmélete" ...
Ez utóbbi sem új, és nem történelmi, és nem eredeti, bár a jó, ártatlan öreg ember azért még sajátjaként szerénykedik vele.
Mint a különösen öntehetséges emberek szektájában szokás...

Dr. Vera Kosova 1982-ben született a Szovjetunióban, az üzbegisztáni Taskentben. 16 éves koráig Németországról semmit, vagy keveset tudhatott.
Ezért is természetes a beszédkerete: "Mi németek elkötelezettek vagyunk azon irányba, hogy emlékezzünk a nemzetiszocialista rezsim által elkövetett bűnökre, ideértve a holokausztot. "
Igen, szemrevaló, és nem meglepően flexibilis természetű.

Lehet, ő még nem értesült róla és Te sem, ezért neked elárulom:
Alapjövedelem - az államtól kapod, azaz NINCS saját, megdolgozott, ezért kikényszeríthető jövedelmed.
Ez a formáció a teljes alávetettségedhez vezető út egyik talpköve, ehhez add hozzá, hogy kártyán, (chipen) férhetsz hozzá.
Amikor a pénztárgép azt mondja, sajnos, nem fogadja el a gép az Ön kártyáját, akkor elgondolkozol, mit eszel vacsorára, esetleg: valamit rosszul csináltál?... kapsz választ, holnap menj be az ügy tisztázására, ide és ide... addig kibírod étlen-szomjan...
Kik termelik ki az alapjövedelem költségét?
Számukra is engedélyezve van, hogy kártyán, chipen jussanak hozzá a pénzhez.
Ott is belép ugyanez a Gép nem fogadta el a kártyáját-formula, de - kaphat alapjövedelmet.
és a kör bezárul, fogva vagy.
Ehhez vedd hozzá az önvezető autót, - a szerv figyeli minden lépésed, és ha sokan egy cél felé tartanak, nicsak, az autó... megáll...
Az alapjövedelem a na, milyen terror? röviden: a globálfasiszta terror.
Flexibilis George, Újhistóriás Greenblatt, Billgates, Elonmusk és tsoi..., a törzs, az otschildoké.

Nem a Szovjetunió bűneivel kéne foglalkoznia?
A szovjet kommunisták halálteljesítménye a következő korszakok végére, göngyölve:

A polgárháború idején 1922 végére: 3,284,000
A NEP korszak 1928 végére: 5,484,000
A kolhozosítás, éhhalál 1935 végére: 16,924,000
A Nagy Terrorral 1938 végére: 21,269,000
A sztálini foglalással 1941 közepéig: 26,373,000
A világháborúval, 1945 közepéig: 39,426,000
A háború után 1953 végéig: 55,039,000
A poszt-sztálinista kor 1987 végéig: 61,911,000

Forrás: R. J. Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.

Innen látszik, hogy például Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott, míg hadba lépésünkkor már 26,373,000-nél.

Nem "a" zsidóktól.
Mondjuk úgy: bitorló zsidóktól.
És nem rettegünk, röhögünk.
A többi st...

Hogy jön ide Putyin?
A kérdést Kosovának teszem fel és azoknak, akik nem ezt kérdeznék tőle.

Ez a probléma gyökere.
A megaego azt parancsolja: ő is közülünk való, lám, ha neki sikerült, nekem is kijár, írok oldalanként 1800-2000 karaktert, minél meghökkentőbbet annál jobb.
Megszorzom 3-4-500 oldalakkal, a nevem/szüleim a garancia: lesz kiadóm és kész.

Ehhez mit szól Kosova?
Winston Churchill vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus harcban áll a zsidó nép lelkéért, felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a bolsevik konspirációt és tegyék világossá, hogy a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom.
Ugyanakkor kifejtette:
(A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő.

Fölösleges az erőlködés, vannak a megválasztott politikusok és vannak a soha meg nem választott erőszakos politikai abuzálók.

Kissé összekuszálódtál, becsszóra, nem ezt akartam.

Tehetség, szerénység, naplopás, mindtől hatásosabb, ha abuzálod a társadalmat reggel, délben meg este.
Nem hagysz nekik békét egy percre sem, folyton előállsz valamivel, amivel belegányolsz a goj pofájába, persze csakis filantrópiailag...

Persze, hogy nem rád gondolok.
Te lennél az utolsó, akit erőszakossággal vádolhatnálak, komolyan.
Ezt tisztelem.
És azt is tisztelem, hogy szívós vagy és következetesen ragaszkodsz a vonaladhoz, amely nem sértő.
Az más lapra tartozik, hogy olyanokat is védelmedbe veszel, akik viszont gátlástalanok a saját egyéni érdekérvényesítésükben.

Az egyén kiszolgáltatottsága.
Ez valós probléma és mindenki érdemel legalább egy esélyt, hogy horgásszni megtanuljon.
De ez nem alapjövedelem, ez: szegények ellátása, segítése, vagy hasonló elnevezés alatt, nem: alapjövedelem.
Jövedelem: forrásból származó bevétel, amely után adót kell fizetni.
A Soros-i szavak, fogalmak meggyalázása itt is tetten érhető.

Trumpot megválasztották, a FED-et a tulajdonosok, magánemberek titokban hozták létre.
Ma sem tisztázott feladat- és hatáskörökkel.
Magyarország tönkretétele legalább 50%-ban ennek a bitorló hatalomnak köszönhető és még sok minden...
A környezetet a rablótőke mohósága tette-teszi tönkre.
Ez a FED és a hozzá kapcsolódó rablótőke maga a korlátlan, egogátlástalanság.

Sajnos, a járvány, a lopás járványa is csak egy járvány.
Terjed.
Ilyen a természete.
Mióta a keresztény etikát tudjukkik - elsősorban "banki" kölcsönök - kiirtották, azóta ez a járvány is megállíthatatlan.
És mennyi még.
Láttad-e a Távol az otthontól (A Roberts testvérek) c. filmet 1988-ból? A fiatal Richard Gere-rel?
Ezt leforgatni nagy hiba volt Gere-től.
Azóta többedszer kellett jóvátennie, mint a PC bajnokának.

válasz erre
OberEnnsinnen 2020. május 15. 15:58

A Róna Péter-interjú nem rossz, itt a Mandineren.

Sajnálom, h. megbántottalak. Ez egy köz-oldal, mindenki ír, ami éppen eszébe jut, alappal, v. alaptalanul.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés