A szexuális kisebbségek több mint 40 százaléka érzi úgy, hogy diszkriminálják

2020. május 14. 22:09
A felmérés szerint növekszik a munkahelyi hátrányos megkülönböztetés a transzszexuálisok tekintetében.

A meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjainak több 40 százaléka érzi úgy, hogy diszkriminálják – olvasható az Európai Unió bécsi székhelyű Alapjogi Ügynökségének csütörtökön közzétett jelentésében.

Az ügynökség egy nagyszabású felmérésén alapuló jelentése szerint, az eredmények azt mutatják, hogy az utolsó, 2012-es ugyanilyen jellegű felmérés óta, a diszkrimináció különösen a transznemű személyek irányába nőtt. Emellett, a felmérés válaszadóinak egyötöde érzi úgy, hogy munkahelyén negatív előítéletbe ütközik. A transzszexuálisok esetében a munkahelyi hátrányos megkülönböztetés 22 százalékkal nőtt 2012 óta.

A jelentésből az is kiderül, hogy minden ötödik transznemű és interszexuális embert ért fizikai vagy szexuális támadás, továbbá, hogy ez az arány kétszer annyi, mint más szexuális kisebbségi csoportot ért atrocitások.

A beszámoló arra is rávilágít, hogy csak a megkérdezettek 30 százaléka gondolja úgy, hogy általában véve csökkent az feléjük irányuló intolerancia.

Michel O'Flaherty az FRA igazgatósja szerint, nagyon kevés előrelépés történt a LMBT közösség tagjainak jogegyenlősége irányában, továbbá jogaik, munkavállalási nehézségeik, egészségügyi diszkriminációjuk a koronavírus-járvány alatt tovább nőtt.

Az ügynökség felmérése 140 ezer embert érintett, az EU 27 tagállamára, valamint az Egyesült Királyságra, Szerbiára és Észak-Macedóniára terjedt ki.

(MTI)

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senki ne "diszkriminálja" őket, de az agresszív-előremenekülős stratégiát - lásd: gender-elmélet és Pride - el kellene hagyniuk, mert az hazugságon, súlyosan téves antropológián alapul.

Szerintem sokat kell még dolgozni, ha csak a 40 százaléka érzi úgy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés