Vendégmunkások nélkül elfogyhat az olaszok élelme

2020. május 8. 17:59
„Konzultálunk a társminisztériumokkal, hogy hogyan küzdjünk meg az aratási válsághelyzettel” – közölte a belügyminiszter.

Az olaszországi vendégmunkásokat „láthatatlanoknak” is szokták nevezni, pedig a hiányuk egyértelműen feltűnő – írja az Euronews.

A csúcs idején akár 600 ezer illegális vendégmunkás is tartózkodhatott az országban. Ezek a szezonális munkások főként a földművelésben dolgoztak, de jelenleg a koronavírus-járvány miatt lezárták a határokat. Nélkülük nagyjából 250 ezer munkás hiányzik az ágazatból, így fennáll a lehetősége, hogy a földeken megtermő élelmiszer nem fog eljutni a boltokba – tájékoztat a portál. 

Teresa Bellanova mezőgazdasági és Luciana Lamorgese belügyminiszter is hangot adtak céljuknak, miszerint az illegális munkásokat törvényes keretek közé kell bevonni.

„Konzultálunk a társminisztériumokkal, hogy hogyan küzdjünk meg az aratási válsághelyzettel. Reális esélye van annak, hogy a polcokon nem lesz olasz áru, hanem a földeken rohad meg a termény” – nyilatkozta a belügyminiszter.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem feltételnül, sőt...

Itt tart a (túl)fejlett Nyugat...

Eközben a mércés bolsik megint az alapjövedelemmel kampányolnak.

A migransokkal fogy az élelmiszer, hiszen ingyen el kell látni őket.
Nagyon érdekes, hogy a nyeu-i országok azok, akik tömegesen fogadták be migránsokat, akiket eltartanak és ugyanakkor szükségük van keu-i munkavállalókra.
Nem lehetne a migránsokat dolgoztatni?????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés