Milyen ember Soros György?

2020. május 7. 9:10

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Egy piszkos gazember.

„A hűvös, tárgyilagos politikai elemzés következtetése nem lehet más, mint hogy: Soros György egy piszkos gazember. Természetesen a politikai elemző csak ritkán juthat ilyen megállapításra.

A tárgyilagos, hivatalból hűvös politológus, politikai elemző aligha írhat le ilyen megállapítást. Minden szempontot, tényt, adatot, összefüggést tárgyilagosan értékelnie kell – azt is, hogy Soros a legnagyobb emberi válság közepette támadja meg a forintot –, és csak nagyon lassan hozhat meg bármilyen értékítéletet.

De végül meghozhat: ha az információkat többszörösen ellenőrizte, akkor még eleget kell tennie a Karl Popper által a tudósok elé felállított verifikáció és falszifikáció követelményének. A verifikáció, tehát a tétel igazolása az egyik feladat a tények és információk által, a falszifikáció pedig annak megvizsgálása, hogy mi mond, mondhat ellent a tételnek – s ezeket cáfolni kell. Ha viszont e két vizsgálati követelménynek is megfelel a tézis, abban az esetben már azzal követ el hibát az elemző, a tudós, ha nem írja le, mondja el világosan tudományos értékítéletét egy jelenségről, netán egy közéleti tevékenységet folytató emberről, politikusról vagy befolyásos személyiségről.

Nos, jómagam többször elemeztem egyfelől Soros György gyakorlati tevékenységét, másfelől tudományosnak szánt írásait. A szálak, ha lassan is, de végül összeálltak, s most már egy irányba mutatnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A verifikáció, tehát a tétel igazolása az egyik feladat a tények és információk által"
No akkor tilinkó, kezdjünk hozzá! "Soros többet tett a ... a szegényekért mint amit te és a pártod valaha is fog."
A szegények, halmozottan izé- szóval a cigányok.
Mit is tett soros a hazai cigányokért? Ritók Nóri alapítványát teletömték, fut a semmire nem való projekt vagy tíz éve elérve olyan 4-5 ezer cigányt (összesen, tíz év alatt!).
Mit is tett Orbán a cigányokért? A statisztikai hivatal adatait kell megnézni. A vírusválság kezdetéig a hazai cigányság vagyoni helyzete a legjobb volt, mióta őseik (sajnos) hatszáz éve bekopogtak hozzánk. 160 ezer közmunkás maradt- abból olyan 140 ezer volt a cigány. A többieket felszívta az ipar, a multik szalagjai, emberi fizetést és felemelkedést kínálva a putrik népének. A dübörgő gazdaság nem a vén filantróp, hanem Orbán érdeme.
Tilinkó, te jössz, reméljük nem hamisan cseng amit vélhetően mondani fogsz...

Fritz sajnos három fontos területet nem vizsgált meg. Az egyik Soros viszonya zsidó állammal. A másik az USA-ban betöltött szerepe, ahol a demokraták verőembereként folyamatosan lázongásokat szít az etnikai törésvonalak mentén. A harmadik a direkt politikai beavatkozás, kormányok buktatása és a romokon a saját érdekeinek az érvényesítése (Ukrajna, Grúzia, Koszovó, Szerbia stb...)

Dehogy, György egy rendes filantróp bácsika, aki szobrot érdemel a Városházán.

Soros működési elve saját szavaival:
"Én alapvetően azért vagyok az üzleti életben, hogy pénzt csináljak. Nem tudom és nem is nézem a társadalmi következményeit annak, amit csinálok."
(CBS News, 1998, in Chrystia Freeland: Idle Speculation, New Republic, 1999. feb. 8, 18.old.)
Gondolom ezt bármely kis és nagy bűnöző is elmondhatja magáról.

Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára:
"Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során."
Saját szavai, saját írásában:
"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future."
Read more at https://www.project-syndicate...


Válaszok:
hátakkor | 2020. május 7. 13:29

Gyuri bának mindegy h invázió, klíma, vagy pandémia. A kötvénykibocsátás a lényeg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés