Karácsony: Az én apukám egy este nem jött haza

2020. április 29. 17:33
A járványhelyzetről és családi tragédiáról is beszélt a főpolgármester az ATV-ben.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt kedd este. Az interjúban a járványhelyzet kapcsán elmondta: részt vett a népjóléti bizottság ülésén, de nem látja, hogy az ellenzék és a kormány sikeres együttműködése irányában előrelépés történt volna.

A Pesti úton minden a jogszabályoknak megfelelő volt Karácsony szerint

A főpolgármester szerint a Pesti úti idősotthonban minden feltétel a jogszabályoknak megfelelően teljesült. Erre némiképp rácáfol, hogy a fővárosi Kormányhivatal szerdán egymillió forintos büntetést szabott ki az idősotthonra.  Az otthonban történő egészségügyi ellátásra kitérve Karácsony azt mondta, hogy „volt egészségügyi ellátás. Tíz szakorvossal és háziorvossal van szerződése az intézménynek és ráadásul a megbetegedések szempontjából

ha húsz orvos lett volna, akkor is mindegy lett volna

– fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony hangsúlyozta továbbá, hogy szerinte a betegséget a kórházból hazatérő lakók vitték be az intézménybe. A tesztelés fontosságát emelte ki, szerinte azért a Pesti úton volt a legtöbb beteg, mert ott végezték a legtöbb tesztet. Állítása szerint azonban a tesztelés nem a főváros, hanem az állam feladata lenne.

Karácsony: A sebességkorlátozás célja az emberéletek védelme

A sebességkorlátozások kapcsán a főpolgármester elmondta: a közgyűlés többségének támogatását élvezi. Karácsony a forgalom csökkenését és a közúti balesetek megelőzését reméli a lépéstől. 

Beszélgessen el bárki egy olyan ember családtagjával, akinek egy hozzátartozója nem ment haza egy autóbaleset miatt. Ha valakit 30-al gázol el egy autó, biztosan túléli, ha 60-al, akkor biztosan nem. Az én apukám egy este nem jött haza. Nekem ezért nincs jogosítványom. Ez azonban nem befolyásol abban, hogy olyan várost csináljunk, ami az élhetőségről szól és arról, hogy vigyázzunk egymásra” – mondta Karácsony Gergely.

 

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

azert valaki nezzen utana, nehogy kideruljon hogy olyasmi mint a horn gyufa mind a negy, szulei szuletese elott par evvel Dunaba lott nagyszuloje...

Ha egy fa dőlt volna az apukájára, akkor most kivágatná az összes fát?

Tudjuk, hogy idióta vagy bazdmeg, nem kell bizonygatnod!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés