Mi a lényeges a koronavírus elleni harcban?

2020. április 23. 9:05

Trombitás Kristóf
Mandiner
Mindössze a tesztelések számából levezetni a védekezés sikerességét csak hazug ködszurkálás, semmi egyéb.

Mást sem hallunk a balos médiától, csak azt, hogy kevés a teszt, több kéne, elégtelen a tesztelések száma. Azonban van egy ország, amelyik remekül kezeli a járványt, és teszi ezt úgy, hogy meglehetősen elöregedőben lévő a társadalma. Ez az ország Japán, ahol az egymillió főre eső halottak száma a világon a második legkevesebb, miközben a kór sokkal hamarabb megjelent náluk, így még annyi idejük sem volt felkészülni, mintha egy másik kontinensen lettek volna. És melyik az az ország, amelyik egyébként kimagaslóan keveset tesztel? Japán.

Arányaiban nézve nagyjából háromszor annyi embert teszteltünk le idehaza, mint a japán állam.

Még egyszer mondom, Japánnak kiválóak a statisztikai adatai, ami a halálozási számokat illeti, egymillió főre mindössze kettő elhunyt jut. Avagy nézzük meg Svájc példáját, ahol kimagaslóan sok tesztet végeznek el, szintén arányaiban nézve ötször annyit mint Magyarországon, miközben az egymillió főre jutó halottaik száma 171 fő. Ez a magyar adat nyolcszorosa (!), Japánnal pedig összehasonlítani sem érdemes.

Illetve hadd említsem meg a függetlenobjektívek másik, szintén kiváló ötletét is: legyünk olyan, mint Izland! A 444 magát tudományosnak nevező rovatából tudhattuk meg, hogy az izlandiak rengeteg teszteléssel különösebb korlátozások nélkül is elejét tudták venni a járványnak. No, akkor itt most nem először és nem utoljára megint azt kell mondanom, hogy ne nézzük már egymást ennyire nyilvánvalóan hülyének. Izland teljes népessége 357 ezer fő, amelyből 115 ezren Reykjavíkban élnek. A „tömeges tesztelés” kissé mást jelent egy ilyen államban, mint máshol, ahol milliók és milliók laknak, a „szigorú korlátozást” meg eléri a természet azzal, hogy a sziget jelentős része lakatlan, még inkább lakhatatlan. Lássuk már be:

Izland, ez az egész távoli, alig lakott szigetország önmagában, alapból is egyenlő egy karanténnal!

És ha már olyan kéjes örömmel a szemünk elé tették ezt az önmagában értelmetlen javaslatot, akkor mi hadd emlékeztessük őket arra, hogy Magyarországon az 1 millió főre eső elhunytak száma 23 fő, míg Izlandon 29.

Mindössze a tesztelések számából levezetni a védekezés sikerességét csak hazug ködszurkálás, semmi egyéb.

A tesztek száma és az eredményes prevenció között nincs feltétlen korreláció. Azokat kell tesztelni, akiknél erre nyomós ok mutatkozik. Már csak azon egyszerű oknál fogva is, mert a teszteket mostanság nem úgy lehet beszerezni, hogy bemégy a tesztek szakboltjába és leveszel a polcról – teszem azt – kétmillió tesztet. Ezzel legutóbb Budapest Szabad Városállam is szembesülhetett. Hiába szerettek volna 27 ezer tesztet rendelni, nem sikerült. Nem sikerült, mert ezek megszerzéséhez úgy kell felvenni a kesztyűt, ahogy azt a magyar kormány már hetekkel ezelőtt tette, és ahogy azóta is küzdenek a piacon. Úgyhogy kommunikálhat ilyen módon az ellenzék, csak éppen ebben sem lesz igazuk.

Van képük a magyarországi halottak kiugró számáról beszélni, miközben ezt egyfelől az elvégzett tesztek számához viszonyítják – és eleve ez önmagában milyen egy ócska húzás –, másrészt direkt hergelnek és hülyének néznek minket. Szándékosan eltagadják, hogy – ahogy azt fentebb már említettem – Magyarországon az 1 millió főre eső elhunytak száma kimagaslóan jól alakul, e sorok írásakor (április 22-én) 23 fő, míg Romániában 26, Ausztriában 57, Németországban 61, Dániában 64, Portugáliában 75, Svédországban 175, Nagy-Britanniában 255, Franciaországban 319, Belgiumban pedig 540, amivel a korábban kimagasló olasz és spanyol mutatók léceit is leverik.

Találtak egy arányszámot, amely tükrében sikeresen mocskolható az ország erőfeszítése a járvány leküzdésére. Én most nagyon is érthető formában segítek nekik, komolyan! Tehát, mivel senki, sehol nem tudja, mennyi a fertőzöttek valódi száma, ezért

egyedül annak az arányszámnak van értelme, ami a teljes népességhez viszonyítja az elhunytak számát.

Azt táblázatot tessék tanulmányozni. Utána pedig nyilván nagyokat hallgatni. Mert a feladatuk, hogy növeljék a zűrzavart, problémákat kreáljanak és a társadalom immunrendszerét támadják, különösen olyankor, amikor erre az immunrendszerre a legnagyobb szükség van. Rémhírterjesztés, valaki? Egyetlen hazugságot sem feledünk.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem az érdekel, melyik ország fejlesztette ki ezt a biológiai fegyvert, amivel megtámadta az egész Földet.
Aztán meg az, hogy a válaszcsapás mikor, hogyan, mivel fog megtörténni?
És az is, hogy milyen világban élünk majd ezek után?

Emlékszel?
Március elején még azzal viccelődtél, hogyaszongya: Mindmeghalunk!!!
Mi történt azóta?
Kicsit mintha változnál.

Tisztelt Trombitás Úr,

sok helyen leírták, nyilván Ön is tisztában van vele, miért van szükség tesztelésre, de mint időnként idelátogató olvasó és is látom, hogy előre kiadott gondolatmenetek alapján kell cikkeiket megírni, mint nekünk a középiskolában a fogalmazásokat.

Azért a laikusoknak foglaljuk össz meg egyszer: Trombitás Kristófnak igaza van a cikkben. A tesztelések számából a védekezés sikerét levezetni nem lehetséges.

De ezt nem is állította senki. Nem a védekezés sikerének méréséhez kell a teszt, hanem ahhoz, hogy tudjuk, mi történik ma Magyaroszágon a koronavírussal kapcsolatban.

A hivatalos álláspont szeint a fertőzöttek jó 10%-a egyetlen budapesti idősotthonból került ki (további kb. 20 otthonban is vannak fertőzőttek). A fertőzöttek között az egészségügyi dolgozók aránya mintegy 12%-ot tesz ki.

Vagyis a fertőzöttek 20-25%-a egy nagyon jól körülhatárolható (fizikailag is behatárolható) körből kerül ki. 150 ezer egészségügyi dolgozóval és 100 ezer idősotthoni lakóval számolva azt látjuk, hogy a populáció jól behatárolható 2,5%-a felel az esetek negyedéért.

De akkor miért kell az országot lezárni? Miért zárnak be a gyárak, szállodák, éttermek, mozik, színházak?

Azért mert nem az a helyzet, amit a magyar hivatalos számok mutatnak, hanem más. Hogy mi, azt a hétköznapi ember nem tudja.

Ami nagyobb baj, hogy szerintem az ország vezetése sem.

Karácsony továbbra is hazudik.

,,Budapest Főváros Kormányhivatala az elmúlt két napon három alkalommal is tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést a Pesti úti idősotthonban. A célzott ellenőrzés kiemelten azt vizsgálta, hogy van-e folyamatos orvosi ellátás az intézményben különös tekintettel arra, hogy a napokban a mentők által elvégzett második körös mintavételből kiderült, hogy most is több tucat fertőzött idős lakó van jelenleg is az intézményben. A három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen orvos a Pesti úti idősotthonban. Tehát a jelek szerint továbbra sem biztosított a folyamatos orvosi ellátás.,,
https://www.origo.hu/itthon/20..

Kíváncsi vagyok, a KSH jön-e majd a szokott időben a népességi adatokkal?

És a gazdaság újraindítása, a munkanélküliség elkerülése, és az ország újbóli eladósodásának megelőzése érdekében nem az lenne a fontos, hogy tudjuk: el lehet-e kezdeni a könnyítéseket?

Rosszul látod. Az a lényeg, hogy legyen üres ágy, legyen lélegeztető gép, ne legyen beteg, orvos és nővér.
Ez a jövő.

Lesz még választás?
Egyelőre rendkívüli állapot van, egészen addig, amíg a miniszterelnök azt nem mondja, most mát elég, kevesebb hatalmat akar.

Ez nézeted szerint mikor fog eljönni?

Majd a végén hasonlítgassuk az adatokat.

És ha nem mutatták ki benne, mert nem voltak hajlandók tesztelni?

Várjuk meg a KSH adatait, talán tisztábban fogunk látni.

Menjenek az iskolába a gyerekek, vagy ne? Orbán reggel: menjenek, Orbán este: ne menjenek.

Érettségi: legyen, ne legyen: talán igen, talán nem, talán csak írásban, talán nem mindenki. Talán május 4-én, vagy valamikor máskor.

Ami biztos: az ÁKK 4 milliárd eurós hitelcsomag felvételét készíti elő.
Az MNB kamatot emel.
Akik szuperállampapírt vettek, jól pofára estek. 2 hét alatt többet hozott egy eurós, vagy dolláros bankbetét, mint a szuper papír hozna 5 év alatt.

Felkészül IMF.

Szíjjártó szerint naponta százezre tételekben érkeznek a tesztek. Jelen pillanatban készleten van több, mint félmillió darab.

Ehhez képest az elmúlt hónapban végzett 50.000 teszt nem tűnik soknak. Pláne hogy egy gyanús polgárt legalább kétszer kell tesztelni.

Persze, hogy tudnak változtatni az álláspontjukon, nem is írtam soha, hogy nem.
Csak kicsit furcsa, hogy aznap délután, amikor bezárják az iskolákat, a pártpropagandában még arról beszélnek, mennyire felelőtlen hülye az, aki az iskolák bezárását követeli.

Ami viszont új, az a felelősség tologatása:
- a polgármesterek hozhatnak szigorúbb kijárási szabályokat
- az államtitkár fogja eldönteni, mikor legyen az érettségi

Mintha az az orbáni hatalom, amelyik eddig a vidéki általános iskolák igazgatójáig bezárólag minden kérdésben döntött, megriadt volna a felelősség súlyától. Vagy csak mással próbálja a piszkos munkát elvégeztetni.

Nem baj, csak a tesztek száma kevésnek tűnik a meglévő készletekhez képest, és ahhoz képest, hogy több tízezer veszélyeztetett ember él idősotthonokban, és több tízezer egészségügyi dolgozó van, akik fertőződhetnek és fertőzhetnek.

Az álláspont változik: volt már a fidesz liberális is. A hatalom megtartása érdekében bármire képesek.

Kereszténynek tartva magukat nem Szent István iránymutatásához tartják magukat, hanem szunnita kipcsak országokkal és Kínával barátkoznak, ha úgy érzik ez kell.

Akit a tesztelés vírusmentesnek mutat, nyugodtan mehet szerezni vírust.
Aki vírusos, meglátogathatja haragosait.

a seggnyalás egy kormány-és rendszerfüggetlen tudás ---a kis trombitás ebben nagy

Eleg nehéz lenne vitatni a megállapításait.

Nem is mond túl sokat, pusztán azt, hogy nem árt néha a józan eszünket elővenni a ballib médiafalanx kéjesen magyarországozó-orbánozó jáványnarratívájának az egyoldalúságát ellensúlyozandó.

Van még Néppárt? Van még EU?

Én csak 28, pardon, már csak 27 nemzetállamot látok ezekben a hetekben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés