Kigyulladt egy migránstábor Görögországban

2020. április 19. 22:19
A koronavírus-járvány miatt pánik tört ki.

Felgyújtották Görögország egyik legnagyobb migránstáborát, a Chios szigetén található VIAL tábort, miután összetűzések történtek a bevándorlók és a hatóságok között – közölte videoriportjában az Euronews. Az április 18-án történt erőszakos cselekmények miatt három menedékkérőt letartóztattak. 

A befogadóközpont közelében két autó, egy étkezőhelyiség, sátrak és szálláskonténerek is a lángok martalékai lettek. Az eredetileg  ezer fő befogadására tervezett táborban mostanra körülbelül ötezren zsúfolódtak össze. 

A gyújtogatás valószínűleg azt követően kezdődött, pletykák terjedtek arról, hogy egy lázas beteg 47 éves iraki nő halálát  koronavírus okozta. A nőt április 16-án vették fel a kórházba, ahol vérvizsgálaton esett át, és koronavírus-tesztje negatív volt 

A görög kormány ezen a héten megkezdte a gyermekek és az idősek valamint családjaik más európai országokba történő átszállítását, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát. Körülbelül százezer migráns jelenleg Görögországban ragadt, miután az Európai országok lezárták előttük határaikat. 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés