David Sassoli: A nacionalizmus nem véd meg minket

2020. április 16. 21:48
Az Európai Parlament elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy „nem szabad hagyni, hogy az intolerancia és a hatalom kultúrája diadalmaskodjon az állampolgárok jogai felett.”

Történelmünk azt mutatja, hogy a nacionalizmus nem véd meg bennünket – jelentette ki David Sassoli az Európai Parlament elnöke a mauthauseni és a sachsenhauseni náci koncentrációs táborok felszabadításának 75.  évfordulója alkalmából. A koncentrációs táborok,  ahol milliók vesztették életüket, az „abszolút gonosz” fizikális megtestesítői voltak, az ott történtek emlékét egy egész életen keresztül hordozták magukban a túlélők.

„Ami ezekben a táborokban megtörtént, az a fanatikus nacionalizmus és rasszizmus jegyében történt. A táborok bizonyítékul szolgálhatnak arra, hogy ha a körülmények adottak, bármilyen – korábban elképzelhetetlen – szörnyűségek megtörténhetnek” – fogalmazott a parlamenti elnök. Sassoli felhívta a figyelmet arra, hogy „nem szabad a gyűlölet lángját újra felizzítani az emberekben,  és nem szabad hagyni, hogy az intolerancia és a hatalom kultúrája diadalmaskodjon az állampolgárok jogai felett.”

(MTI)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek nem akarják érteni, a nacionalizmus, patriótizmus nem negatív fogalmak! Egyik sem sovinizmus!
Talán ha nemzeten belül kell definiálni akkor egy településpárti önkormányzatiságot jelent.
Vagy ha településen belül, akkor egy családi érdekeket első helyre tevő családot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés